第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

【最新推荐】2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练15 必修3 Unit 5 Canada — “The True North

来源:用户分享 时间:2025/11/30 2:06:00 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

课时提能练(十五)

Unit 5 Canada — “The True North ”

课时作业A:基础层面

Ⅰ.语境语法填空

A

Each person learns cultures in a 1.slightly (slight) different way. I usually 2.broaden (broad) my horizons of diverse cultures by watching movies. 3.Traditionally (tradition), the most popular movies were instructive and appealed to people of all classes. However, today's movies mainly target the young and the 4.wealthy (wealth). They focus less on comedy and beauty in our 5.surroundings (surround). They are filled with sex, 6.terror (terrify) and fantasy. Directors use a 7.mixture (mix) of many elements in their movies to produce special effects that are 8.impressive (impress). It is said that approximately 10 million dollars or more is spent on such a movie. But one can no longer learn something from it.

B

Jimmy settled 9.down comfortably on his sofa to watch TV. There was a live broadcast of a World Cup football match. 10.By tradition, the players entered the field accompanied by children. But something amusing happened. Viewers caught sight 11.of a kid rushing to the goal in 12.the near distance. He kicked the ball that he was holding into the net when he was 13.within reach of the goal. Jimmy burst into laughter as other viewers did. Obviously, the boy had a gift 14.for playing football. His performance made a good impression 15.on all the audience. C

Not until last August 16.did we have a chance to visit this tourist attraction. 17.Riding (ride) along the road, we saw patches of grass and flowers on the hillside. In a valley there were some huge odd-shaped stones, each 18.weighing (weigh) about 50 tons. We were amazed at the fact 19.that these stones were smooth and shiny like pearls. As 20.far as the local folks can remember, there is a fairy tale about the stones, 21.which has moved one generation after another. Ⅱ.根据提示补全句子

1.我总是愿意早开始,而不愿意把所有的事情都留到最后。(rather than)

I always prefer to start early rather than leave everything to the last minute. 2.经过了多次努力,最后他终于拿到了通行证。(manage)

He tried to do it time and time again, and at last he managed to get a pass. 3.就我个人而言,骑自行车是个很好的解决方法。(as far as) As far as I'm concerned, riding bicycles is a good solution. 4.中秋节期间,中国人坐在一起吃月饼、水果和赏月是一种传统。(形式主语)

During the Mid-Autumn Festival, it is a tradition for Chinese to sit together and eat mooncakes and fruits, enjoying the full moon.

5.那位新老师以丰富的知识和幽默的语言给同学们留下了很好的印象。(impression)

The new teacher made/left a good impression on the students by her rich knowledge and humorous talk.

课时作业B:能力层面

Ⅰ.阅读理解

A

(2019·石家庄市重点高中摸底考试)Many Canadians are aware that problems with the nation's health care system have resulted in a lack of hospital beds and medical equipment, overcrowded emergency rooms, long waiting lists, and not enough family doctors.

Over the last 10 years, the number of medical students choosing the family practice as their lifelong career has been dropping at a surprising rate. When asked why they lack interest in family medicine, the students cite (援引) a heavy student debt load and the long hours required of a doctor who is managing the family practice. As in other kinds of work, young doctors today want a balance between their professional and personal lives.

In British Columbia (BC) this problem is made worse because the province produces fewer medical graduates for each person than any other province in Canada. The provincial government has committed itself to doubling the number of medical student graduates. This strategy doesn't come close to giving us the new doctors needed each year in BC to replace those who are retiring, moving out of the province, reducing their hours of practice, or dying.

The primary care system is showing its cracks. Ten years ago, 2,030 of BC's family doctors were providing obstetrical (产科的) care. Today just 945 are performing this invaluable service. Although delivering babies is a “good news” area of medicine, the hours are long, but the reward for bringing new life into the world is modest. It's no surprise, then, that many of BC's family doctors are no longer taking on new patients. In 1999, there were 1,420 family doctors accepting new patients—in 2004 that number declined to 599, a drop of 58%.

The foundation of primary care needs to be strengthened. The Working Agreement between the doctors and the government includes a series of primary care renewal projects designed to make the family practice more attractive to medical graduates, improve upon working conditions, and entice family doctors from outside BC to start their business here. Yet still more needs to be done.

【语篇解读】 该文主要介绍了加拿大家庭医生严重缺乏的问题。 1.What makes medical students unwilling to be family physicians? A.The student debt and long working hours. B.Long term of study at a medical school.

C.A limited number of places in the medical school.

D.An increasing number of patients and long waiting lists for specialists. A [细节理解题。根据第二段第二句“When asked why they lack interest in family medicine, the students cite (援引) a heavy student debt load and the long hours required of a doctor who is managing the family practice”可知,学生债务负担和工作时间长成为阻碍医科学生选择成为家庭医生的两大障碍,故选A。]

2.What does the text say about family doctors in BC? A.They are no longer needed. B.They are too few in number. C.They will soon become abundant. D.They are rapidly leaving the province.

B [细节理解题。根据第四段第二、三句“Ten years ago, 2,030 of BC's family doctors were providing obstetrical(产科的) care. Today just 945 are

performing this invaluable service”,并结合本段最后一句“In 1999, there were 1,420 family doctors accepting new patients—in 2004 that number declined to 599, a drop of 58%”可知,在BC,家庭医生的数量在急剧下降,缺口很大,故选B。]

3.Which can replace the underlined word “entice” in the last paragraph? A.Forbid. C.Remind.

B.Hire. D.Attract.

D [词义猜测题。根据最后一段第二句中的关键词“attractive”和“improve”可推知,画线词在此处的含义与D项“吸引”相近,故选D。]

4.What is the primary purpose of the text? A.To show sympathy for family doctors. B.To inspire young people to be family doctors. C.To stress the urgent need of more family doctors. D.To tell the disadvantages of being family doctors.

C [写作意图题。根据第一段的点题,并结合全文的内容可推知,本文主要介绍了加拿大家庭医生严重缺乏的问题,故选C。]

B

(2019·成都市毕业班第一次诊断性检测)Young trees don't just grow;they develop a personality and learn more about their environment and how they should best behave in it. They also help each other out whenever there's trouble.

Personality, just as among people, varies among trees. Some are anxious, some bold. On the author's land,there are three oak trees growing close together. One of the oak trees always starts to shed its leaves two weeks earlier than the others. Since they all experience the same temperature,the same soil and the same length of day,such variables can't be the explanation. So what's happening?Well,this tree is simply more careful than the others. Whoever holds on to their leaves longer can do more photosynthesis(光合作用) and store more nutrients. However,the longer a tree keeps its leaves,the higher the risk of injury.

Not only do trees make their own decisions,they also learn from their mistakes.

【最新推荐】2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练15 必修3 Unit 5 Canada — “The True North.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c0qbwv223k18xzko02xoc4ddq3430ci00y88_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top