第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

(课标通用)甘肃省2019年中考英语总复习素养全练12八下Unit5_6试题

来源:用户分享 时间:2025/11/29 23:36:09 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

Though scientists try their best,it is not as easy as they thought.Because they can’t deal with the special environment successfully,such as the change in air pressure.Making food taste good is still hard for them.

21.In Paragraph 2,the underlined words “this problem” mean . A.passengers stay long in the plane B.food on the plane tastes bad C.passengers have no food to eat D.food on the plane is expensive 答案B 解析细节理解题。根据文中句子“Butitiscommonthattheyfeelbadaboutfoodtaste.”可知,B项为正确答案。

22.What do airlines do to solve this problem? A.Get more customers. B.Offer more food. C.Improve their food. D.Reduce the ticket price. 答案C 解析细节理解题。根据文章第二段可知,航空公司解决这一问题的办法就是改善他们提供的食品,C项为正确答案。

23.As the plane moves up,the change in air pressure reduces of the sensibility of our taste buds. A.half C.one fourth 答案B 解析细节理解题。根据第三段第三句中的“...thechangeinairpressure(气

压)reducesonethirdofthesensibility(感觉)ofourtastebuds(味蕾).”可知,B项为正确答案。 24.Why do scientists feel it hard to make food on the plane taste good? A.The volunteers don’t know about food taste. B.The volunteers don’t understand them. C.They can’t find enough volunteers.

D.They can’t deal with the special environment successfully. 答案D 解析细节理解题。根据文章最后一段第二句中的“Becausetheycan’tdealwiththespecialenvironmentsuccessfully...”可知,D项为正确选项。 25.What is the best title of the passage? A.Taste of Airplane Food B.Airplane Travel

C.Scientific Research on Noses

B.one third D.one fifth

D.The Change in Air Pressure 答案A 解析主旨大意题。根据文章内容可知,本文是关于飞机上的食品味道问题。

?导学号53324024?

Ⅳ.短文改错

下列短文的画线部分是错误的,请改正。

(2018贵州铜仁)I enjoy read books very much because there are 26. lot of interesting things in them.When I was young, 27.

I don’t think reading books was interesting, 28.

because I found nothing was most interesting than computer 29. games.But two years before,I received a book 30.

like a birthday present.It was a book about plants 31. and animal in the world.It was so interesting 32.

that I lost oneself in it.After that, 33.

I was fond in reading books and I read about 100 books. 34. They brought me many knowledge and fun. 35. 答案与解析 26.reading enjoydoingsth.“喜欢做某事”。 27.lots lotsof“许多的;大量的”,后加名词。

28.didn’t 由从句中的was可知主句必须是过去的某种时态。 29.more 联系下文的than可知要用比较级。

30.ago 联系下文Ireceivedabook可知这里应是一般过去时的标志,即...ago。 31.as 联系上下文可知“作为一个礼物,收到了一本书”。as“作为”是介词。 32.animals 联系上文中的并列连词and和plants可知此处应用animal的复数形式。 33.myself 联系上文I可知答案是myself。loseoneselfin“陶醉于”。 34.of befondof“喜欢”,是固定搭配。

35.much knowledge“知识”是不可数名词,应用much修饰。 Ⅴ.口语交际

(2019预测)

Mary:Mom,I really like San Mao’s novels. 36 I want to be a writer in the future.

Mom: 37 If you work hard,it won’t be difficult for you. Mary: 38

Mom:Well,I think you should at least be good at writing.You’d better read more books. Mary: 39

Mom:That’s a good idea. 40 Mary:Many thanks,my dear mom.

A.I think your dream will come true one day. B.Her works are very interesting. C.Maybe I can borrow some books about writers to learn about the life of them. D.What is the most important thing for a writer? E.I’m very glad to hear that. F.I agree with you. G.You’re welcome. 答案36~40 BEDCA Ⅵ.词汇

41.You’d better not go because it’s raining (heavy) outside. 答案heavily 42.Compared with five years ago,our hometown has (complete) changed. 答案completely 43.Please believe me.I’m telling you the (true). 答案truth 44.My desk is made of (wooden). 答案wood 45.Mr.Green is new there,so nobody (know) him. 答案knows Ⅶ.书面表达

(2019预测)

在日常生活中,你看到身边有哪些不良现象?请列举一些并就某些方面说说你的做法和想法。 提示:speak loudly,cut in line(插队),waste food,unfriendly(冷漠的),offer no help... 要求:1.参考提示语,可适当发挥; 2.语句通顺,意思连贯,书写工整。 3.文中不得出现真实姓名和地名;

4.词数:不少于80词。(开头和结尾已给出,但不计入总词数)

In our daily life,I usually see some bad behavior around us.

I think if everyone can think more of others,we’ll have a better living environment. 参考范文 In our daily life,I usually see some bad behavior around us. For example,I often hear people speak and laugh loudly in public.It is too noisy.Some people cut in line while others are waiting.It makes me unhappy.And in our school dining hall,I often see students waste food.At times,people seem unfriendly and offer no help when others are in trouble.For me,my parents are strict with me.They often tell me to behave well.So I never drop litter about.And I never draw on the desk or on the wall.I am polite to old people.

I think if everyone can think more of others,we’ll have a better living environment.

(课标通用)甘肃省2019年中考英语总复习素养全练12八下Unit5_6试题.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c76cxv498tk77t6k14pg60zn011oo6h01ake_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top