第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2020版新一线高考英语译林版一轮复习课时提能练1Schoollife含解析

来源:用户分享 时间:2025/12/2 12:51:02 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

课时提能练(一)

Ⅰ.阅读理解

A

(2019·石家庄模拟)Many years ago,when we first went to Canada,we were driving through Montana with our two children.We thought we would find a motel(汽车旅馆) on the way and had not made a booking.As it was getting late,we started looking for a motel,only to find that all were booked,which worried me sick.

Finally,around 9 p.m.,we stopped at a gas station to fill up the gas tank.My husband asked for a phone book and told the woman at the counter that we were trying to find a motel.He tried for 15 minutes.When he was unsuccessful,the woman,Linda,said she and her family lived nearby and would be happy if we spent the night at her home.

My husband was stunned by her offer.She called her son to direct us,since she had to hold the fort at the gas station till midnight.

When we reached her home,her husband greeted us.He took out two sleeping bags for the children.He invited us to have coffee and chat while we waited for his wife.When she came back,we asked if we could slip away in the morning so as not to disturb them.They said we were now guests and we would have to have breakfast with them.

We woke up to a table set for breakfast.They made a mountain of pancakes and bacon.We ate breakfast,and when we were leaving,my husband asked if he could offer some payment.

They insisted we were their guests.We left moved by their spirit of hospitality(好客).We were amazed that they would take in a family of total strangers from a different country.We kept in touch for many years.Over the years,we've lost touch with them,but have never forgotten their kindness.

【语篇解读】 本文是一篇记叙文,主要讲述了作者一家在去加拿大时得到陌生人帮助的经过。 1.What made the author upset at first? A.They got lost in Canada. B.They ran out of gas. C.They had nowhere to stay. D.They were late for dinner.

C [细节理解题。根据第一段最后一句“As it was getting late,we started looking for a motel,only to

find that all were booked,which worried me sick”可知,由于天色渐晚,作者他们开始找汽车旅馆,却发现所有的旅馆都被预订了。据此可知,让作者感到担心的是他们没有地方可以住宿,故C项正确。]

2.What does the underlined word“stunned”in Paragraph 3 mean? A.Troubled. C.Disappointed.

B.Surprised. D.Confused.

B [词义猜测题。根据第二段最后一句和第三段第二句“She called her son to direct us,since she had to hold the fort at the gas station till midnight”可知,Linda要为作者一家人提供住宿,她让她的儿子来给作者他们领路,因为她要值班到午夜;结合最后一段中的“We were amazed...strangers from a different country”可知,作者他们对Linda为陌生人提供帮助的行为感到惊讶;故画线词表示“惊讶的”,B项正确。]

3.What did the author's family do the next morning? A.They slipped away. B.They paid for their breakfast. C.They met some strangers. D.They had a big breakfast.

D [细节理解题。根据第五段内容可知,第二天一早,Linda一家就准备好了丰盛的早餐,作者一家和Linda一家共享了早餐,故D项正确。]

4.What is the best title for the text? A.Unexpected Hospitality B.A Kind Woman C.Be Kind to Strangers D.Looking for a Motel

A [标题判断题。通读全文可知,本文是一篇记叙文,主要讲述了作者一家在去加拿大时得到加油站工作人员Linda和其家人帮助的经过。作者一家因为没有预订旅馆,晚上无法住宿,Linda得知情况后邀请作者一家到她家住宿,并热情招待了素不相识的作者一家。据此可知A项(意想不到的热情款待)最适合做文章的标题。]

B

(2019·济南模拟)Children of all ages gathered in New York City recently for the American International Toy Fair.Hidden among already popular toys were new,high-tech educational products.Toymakers are working to create these products for improving a child's emotional intelligence.

Companies showed off their products last week at New York's Jacob K.Javits Convention Center.

PleIQ is a set of plastic toy blocks.It uses visual reality technology to teach words,numbers and other things.Edison Durán directs the company that makes PleIQ.He showed people at the Toy Fair how virtual images appear on the blocks when they are held in front of a tablet camera.PleIQ has children act as teacher or guide to a companion character.

On the other side of the convention center,Karen Hu from another company demonstrated an educational robot called Woobo.The robot comes programmed with educational games and activities.Children use its touch screen face to get them started.Hu described how the robot can help a child who has autism(自闭症).“The child can communicate with Woobo and follow some of the instructions Woobo is giving because he thinks of this as a companion instead of a parent or someone else telling him about certain things.”

At the EQ-tainment stand,sales director Jonathan Erickson explained the company's toys.“The purpose of all of our products is to develop emotional and social intelligence,”he said.Erickson showed off a board game called“Q's Race to the Top”.He said the game got his 4-year-old daughter to open up.“The biggest thing is her talking.And that's the key of all this—getting her feelings expressed out.Like,‘Hey,what does it feel like to be sad?’or‘What does it feel like to be happy?’”

It remains to be seen whether a game or toy can improve emotional intelligence.But toymakers are doing what they can to help parents in their efforts to raise well-rounded children.

【语篇解读】 本文主要介绍了可帮助提高孩子们情商的新玩具。 5.How does PleIQ instruct children to learn? A.By playing the role of a companion. B.By giving direct guidance. C.By taking photos with a camera. D.By presenting visual images.

D [细节理解题。根据第三段中的“It uses visual reality technology to teach words,numbers and other things”可知,PleIQ是通过虚拟现实技术教孩子学习的;根据该段中的“He showed...a tablet camera”可知,这种虚拟现实技术能够展示视觉影像来教孩子,故选D项。]

6.What can be inferred about Woobo from Paragraph 4? A.It is programmed to replace teachers. B.It may be good company for kids. C.It can get started automatically. D.It is intended to design games.

B [推理判断题。根据第四段中的“The child can communicate with Woobo and follow some of the

2020版新一线高考英语译林版一轮复习课时提能练1Schoollife含解析.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c9j33p3del69y6ym8c7oz9pugm7qnnb00f6z_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top