第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2020高考英语二轮培优新方案 阅读理解专题限时检测阅读理解B篇保分练(一)

来源:用户分享 时间:2025/11/17 14:13:50 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

第 1 页 共 7 页

专题限时检测(十八) 阅读理解B篇保分练(一)

(共4篇,限时28分钟)

A

Visa last year offered up to 50 small businesses a $10,000 reward to go cashless. Though it is still too early to know what will happen to the businesses that won the competition (Visa has not announced the winners yet), the key arguments in favor of cash-abandonment are that it would lead to more efficient service and carry a lower risk of theft. A recent New York Times article covered restaurants in Manhattan that take plastic only, and supporters are looking forward to an entirely cashless society.

Doing away with cash may indeed sound appealing. Supporters often note that China and India have already gone further in this direction than the United States. But a few drawbacks are obvious: Card companies such as Visa charge merchants high processing fees, the risk of fraud (诈骗) balances out the lower risk of theft, older consumers may not wish to make the change, and consumers will lose yet more privacy (large companies will have the ability to track every purchase made). Perhaps the less obvious one is that a cashless system will exclude the poor and the near-poor, for many poor people don't have credit cards or bank accounts.

Conditions in the U. S. are nowhere near suitable for entering a cashless society; too many people would be left behind. Your young friend may be happy to accept money via PayPal or another app, your cafe may use an iPad instead of a cash register, but landlords in low-income areas still prefer money orders. It's convenient for consumers to charge, say, an outing to the nail salon — but when you add the tip to your credit card bill, it may never make it to the worker. 语篇解读:本文是一篇议论文。在当今社会,人们越来越少地使用现金,无现金消费在方便生活的同时,也存在着诸多问题。 1. Why did Visa hold the competition? A.To support small businesses.

B.To attract more users. C.To promote cash-abandonment. D.To reward successful businesses.

解析:选C 细节理解题。根据第一段第一句“Visa last year ... reward to go cashless.”可知,Visa公司举办这一比赛是为了促进大家不使用现金。故选C。 2.Which is the disadvantage of a cashless society according to the author?

A.The risk of fraud is lower than that of theft. B.Consumers' privacy has more potential risks. C.More plastic is used and causes resource waste.

第 2 页 共 7 页

D.The poor and the near-poor are unwilling to use cash.

解析:选B 细节理解题。根据第二段中的“consumers will lose yet more privacy (large companies will have the ability to track every purchase made)”可知,在无现金社会,消费者隐私面临着更多潜在的风险。故选B。

3.Who would probably prefer to be paid in cash?

A.A landlord in a developed area. B.A cafe owner. C.A young person. D.A worker in a nail salon.

解析:选D 推理判断题。根据最后一段最后一句可知,虽然对消费者来说,用信用卡支付外出去美甲沙龙的费用很方便,但是当把小费加到信用卡账单里时,美甲工作者可能永远也收不到小费。由此可推知,美甲工作者可能希望收到现金。故选D项。

B

Giselle Burgess knew moving into a homeless shelter with her five kids would be tough for her family. For security reasons, kids can't hang out in each other's rooms or in the hallway, so Burgess wanted more of a community feel.

As Queens community development specialist for the Girl Scouts (女童子军) of Greater New York, Burgess already knew the benefits of joining a troop. She figured out a_perfect_solution. So Burgess called Heidi Schmidt, director of government relations for the New York City Department of Homeless Services. Together, they formed a troop for the homeless shelter.

Girl Scout troops from the other five New York boroughs (行政区) are numbered in the 1,000s, 2,000s, 3,000s, 4,000s, and 5,000s. The new troop picked 6,000 to represent the homeless girls. Other Girl Scout troops have formed in other states before, but this was the first one in New York.

Just eight girls, including Burgess' three daughters, attended the first meeting, but they quickly spread the word. Now, Troop 6000 has 25 consistent members. The girls had seen each other around in the building before, but the meetings turned them into friends.

Troop members range in age from five years old to early teens, but the age gap doesn't get in the way of their sisterly bond. The older members are protective of the younger, helping them with activities. Not only are they spreading love, but they're learning responsibility.

The troop is already inspiring feminist leadership in the girls. Even beyond their weekly activities learning about a theme like women's suffrage (选举权), financial literacy, or first aid, the girls are stepping up as leaders. Every meeting, they shoulder responsibilities such as handing

第 3 页 共 7 页

out snacks, taking attendance, and cleaning up. “It builds in this level of respect because they all know they have to come around and take the role on,”says Schmidt.

And that responsibility lasts beyond the Girl Scout meetings. The troop is trying to get the rest of the community involved. Burgess and Schmidt hope to encourage women to take on leadership roles with the troop and to bridge the gap between the shelter and the rest of the neighborhood. “It's good for families to know they're embraced and welcomed by the community. The girls can go on to do great things and not be restricted by their current situation,” says Schmidt.

语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了Giselle Burgess 与 Heidi Schmidt 通过努力为纽约无家可归的女孩成立了纽约第一个女童子军的相关内容。 4.What does the underlined phrase “a perfect solution” refer to?

A.Starting a Girl Scout troop in the homeless shelter. B.Calling on people to donate to help homeless girls. C.Raising homeless girls' awareness of self-protection. D.Asking for relevant policies to protect homeless girls.

解析:选A 词义猜测题。根据第二段中的“So Burgess called Heidi Schmidt ... they formed a troop for the homeless shelter.”可知,Burgess想出的最佳解决方案是为收容所那些无家可归的女孩成立女童子军。故选A。

5.What can we know about the girls joining Troop 6000?

A.They organize activities every other week. B.They support each other and spread positivity. C.They are required to have certain leadership qualities. D.They are encouraged to realize their full potential.

解析:选B 推理判断题。根据第四段中的“The girls had seen each other ... the meetings turned them into friends.”和第五段中的“their sisterly bond” “The older members are protective of the younger, helping them with activities. Not only are they spreading love, but they're learning responsibility.”可知,这些女孩互相帮助,不仅传播爱,而且学会了承担责任。由此可知,加入Troop 6000的那些女孩互相帮助,并传播着积极、正能量的东西。故选B。

6. What is the most suitable title for the passage?

A.Why Girl Scout troops are badly needed in NYC

第 4 页 共 7 页

B.How Girl Scout troops are originated and developed C.NYC's Girl Scout troops expand to all five boroughs D.NYC launches its first Girl Scout troop for homeless girls

解析:选D 标题归纳题。纵观全文可知,文章主要介绍了纽约第一个女童子军的相关内容,它是为帮助那些无家可归的女孩成立的,故D项作本文标题最佳。

C

(2019·徐州、淮安、连云港模拟)Are you having so much of work to finish and are unable to

keep your home clean and healthy? Don't worry. Robotic vacuum cleaners are here to help you in cleaning.

The robotic vacuum cleaners are outfitted with sensors, a motherboard, Wi-Fi, and lasers to navigate across the home by themselves. They are made so small that they undoubtedly creep under the furniture, cupboards, beds, carpets and so on to detect and clean the dust. Whereas the robotic vacuum cleaners don't require any help from you, you just need to set it and then carry on your work such as cooking, painting, office work, etc. as it can efficiently clean without any supervision. If their batteries die down, they will automatically go to the charge station and get charged.

The robotic vacuum cleaners make very little noise when compared to that of the standard vacuum cleaners. To collect all the dirt and grime that has been cleaned, these robotic vacuum cleaners come with a built-in waste bin. You can with no difficulty clean this build-in dustbin and can reuse them again and again.

The problematic thing with the standard vacuum cleaners is that the vacuum bags are costly and has to be replaced once in 60 days. That is why it is best to invest your money in purchasing the robotic vacuum cleaner. Its purchase price may be a little high, but once you buy it, the maintenance cost will be decreased with so many other benefits.

There are different types of robotic vacuum cleaners on the market right now in different sizes. Make a wise decision and buy the best robotic vacuum cleaner that can fulfill all your requirements so that you can be happy and hygienic(卫生的).

语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一款机器人真空吸尘器,从性能到使用方法都作了介绍,并通过它和标准真空吸尘器的比较,推荐读者购买这种吸尘器。 7. The underlined word “navigate” in Paragraph 2 is closest in meaning to ________.

A.plot the path C.collect information

B.reduce noise D.charge the battery

解析:选A 词义猜测题。根据第一段可知robotic vacuum cleaners是帮助人们打扫的机器,根据第二段中的“The robotic vacuum cleaners are outfitted with sensors ... lasers”可知,

2020高考英语二轮培优新方案 阅读理解专题限时检测阅读理解B篇保分练(一).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c08eyy4lst83ibqw7s1xb7s7tu43p3900tro_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top