第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

全国高考英语七选五专题练习及答案

来源:用户分享 时间:2026/1/18 13:07:41 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

F.Fall in love with it.

G.Study as hard as you can in your spare time.

文章大意:高中阶段的学习是很重要的,如果弄不好,是很痛苦的阶段,文章介绍了几个方法能更好的度过高中阶段。

答案:

1.C 考查句意理解和上下文。根据上文:Most peer pressure cases are because of the weak image created by freshmen.可知:要做自己,建立更加牢固的自我形象,所以选C。

2.B 考查段落大意。根据这段的句子:You will find friends, but stay away from the ones who don't want to be your friends as a bad company is tempting, but the good one is true.可知这段主要讲的是:要和好人交朋友,所以选B。

3.D 考查句意理解和上下文。根据上文:There is nothing better than having a smile on your face whenever you can.可知:要练习积极的想法,所以选D。

4.E 考查句意理解和上下文。根据下文:Be creative and unique and learn to set trends.可知:做自己的事情,不要模仿别人,所以选E。

5.F 考查句意理解和上下文。根据这段的小标题:Love High School.可知:要爱上高中,所以选F。

(2014·嘉峪关市一中第六次模拟)

Culture Shock

Culture shock refers to the anxiety and feelings (of surprise, uncertainty, confusion, etc.) felt when people have to operate within a different and unknown cultural or social environment, such as a foreign country.

Generally speaking, we could say that there are four stages of culture shock. The first stage is called “the honeymoon”. In this stage, you are excited about living in a different place. __1__ The next stage is “the hostility(敌意)stage”. In this stage, you begin to notice not everything is as good as you originally thought it was. __2__ Moreover, people don't treat you like a guest anymore.

Then you come to the third stage called “recovery”. In this stage, you start to feel more positive. __3__ The whole situation starts to become more favorable and you begin to learn to adapt yourself to it.

The last stage of culture shock is called “adjustment”. In this stage, you have reached a point where you actually feel good.__4__ The things that originally made you feel uncomfortable or strange are now things that you understand. Now you have adjusted to the new culture and you feel comfortable.

Not all individuals visiting another country will experience all these four stages.__5__ It also occurs within cultures as individuals move from place to place or from one setting to another (e.g.,

from high school to college).

A.You feel that friends should help each other to deal with culture shock. B.And you try to develop comprehension of everything you don't understand. C.In addition, culture shock is not limited to the overseas visitor. D.You become tired of many things about the new culture. E.You have learned enough to understand the new culture. F.You begin to understand you need to travel a lot.

G.And everything seems to be marvelous and everybody seems to be so nice to you. 答案:

1.G 根据The first stage is called “the honeymoon”. In this stage, you are excited about living in a different place.可知这里想说每一件事情看起来都很不可思议,每个人看起来都对你很好,故选G。

2.D 根据The next stage is “the hostility(敌意)stage”. In this stage, you begin to notice not everything is as good as you originally thought it was. __2__ Moreover, people don't treat you like a guest anymore.可知这里想说你对新文化的很多事情都感到厌烦,故选D。

3.B 根据Then you come to the third stage called “recovery”. In this stage, you start to feel more positive. __3__ The whole situation starts to become more favorable and you begin to learn to adapt yourself to it.可知这里想说你努力理解你不懂的每一件事情,故选B。

4.E 根据The things that originally made you feel uncomfortable or strange are now things that you understand. Now you have adjusted to the new culture and you feel comfortable. 可知这里想说对于新文化的理解,你已经了解的足够多了,故选E。

5.C 根据Not all individuals visiting another country will experience all these four stages.__5__ It also occurs within cultures as individuals move from place to place or from one setting to another (e.g., from high school to college).可知这里想说另外,文化冲击不仅仅局限于海外的访问者,故选C。

(2014·北京市海淀区下学期期中)

There is distinction between reading for information and reading for understanding. __1__ The first sense is the one in which we read newspapers, magazines, or anything else.__2__ Such materials may increase our store of information, but they cannot improve our understanding. And clearly we don't have any difficulty in gaining the new information, for our understanding was equal to them before we started. Otherwise, we would have felt the shock of puzzlement.

The second sense is the one in which we read something that at first we do not completely understand. Here the thing to be read is at the first sight better or higher than the reader. The writer is communicating something that can increase the reader's understanding. __3__ Otherwise one

person could never learn from another. Here “learning” means understanding more, not remembering more information.

What are the conditions in this kind of reading? First, there is inequality in understanding. __4__ Besides, his book must convey something he possesses and his potential readers lack. Second, the reader must be able to overcome this inequality in some degree. And he should always try to reach the same level of understanding with the writer. If the equality is approached, success of communication is achieved.

__5__ It is the least demanding and requires the least amount of effort. Everyone who knows how to read can read for entertainment if he wants to. In fact, any book that can be read for understanding or information can probably be read for entertainment as well.

A.The writer should have a better communicating skill. B.Such communication between unequals must be possible. C.We can get access to the content of those materials easily. D.The writer must be “superior” to the reader in understanding. E.Thus, we can employ the word “reading” in two distinct senses.

F.Reading for entertainment is capable of increasing our understanding for information. G.Besides gaining information and understanding, there's another goal of reading—entertainment.

答案:

1.E 根据The first sense is the one in which we read newspapers, magazines, or anything else.故选E。

2.C 根据Such materials may increase our store of information, but they cannot improve our understanding.可知这里想说我们可以很容易抓住材料的内容,故选C。

3.B 根据The writer is communicating something that can increase the reader's understanding.故选B。

4.D 根据Besides, his book must convey something he possesses and his potential readers lack.可知这里想说作者一定在理解方面高于读者,故选D。

5.G 根据It is the least demanding and requires the least amount of effort. Everyone who knows how to read can read for entertainment if he wants to. In fact, any book that can be read for understanding or information can probably be read for entertainment as well.可知这里想说,除了获得信息和理解,还有另外一个阅读目标,娱乐,故选G。

(2014·邯郸市二模)

A large number of people have a preference for bottled water, because they feel that tap water may not be safe. __1__ Bottled water is mostly sold in plastic bottles. __2__ Processing the plastic can lead the

harmful chemicals into the water contained in the bottles. The chemicals can be taken in the body and cause physical discomfort.

__3__ Bacteria(细菌) can increase in large numbers if the water is kept on the shelves for too long or if it is exposed(暴露) to heat or direct sunlight. The information on storage and shipment is not always readily available to consumers. __4__ Besides these safety problems, bottled water has other disadvantages. It contributes to global warming. About 2.5 million tons of carbon dioxide was produced in 2012 by the production of plastic for bottled water. __5__ According to one research, 90% of the bottles used are not recycled and lie for ages in landfills(填埋场).

A.Do you like to drink bottled water? B.But is bottled water really any better? C.That's why it possibly causes health problems.

D.The problem concerning bottled water remains to be settled. E.Health risks can also result from unfit store of bottled water. F.In addition, bottled water produces large amount of solid waste.

G.Because of this, bottled water may not be a better choice, compared to tap water. 文章大意:很多人都偏爱瓶装水。其实瓶装水有卫生安全、造成全球变暖危害以及产生固体废物垃圾等很多问题。

1.B 考查上下文逻辑关系。前面讲人们偏爱瓶装水,后面讲的是瓶装水的危害。所以表示前后转折的B项符合语境。

2.C 前面讲的是瓶装水大多数是用塑料装的,后面讲的是塑料制品生产过程中产生的危害。所以C项承上启下,符合语境。

3.E 空后讲的是瓶装水的储藏可能带来细菌的大量滋生。所以E项“健康问题源于不合适的储藏”符合语境。

4.G 此句作为瓶装水有安全问题的总结发言,因为下一段就是安全问题之外的缺点了。所以G项总结上文,与第一空照应。

5.F 空后讲的是瓶装水造成的固体垃圾污染问题。所以F项符合语境。

十一

(2014·河西五市部分普通高中第二次联考)

Successful students are highly motivated by an inner drive to study well.They have a specific career goal in mind.__1__ So they form their own good study habits,plan ahead and stick to their study timetable on their own initiative.

If you want to motivate yourself, here are some great ways to improve your motivation. ◆ You should write down your educational goals, which makes them become clear. ◆ Imagine your success.Experience the feeling of reaching your particular goal.

搜索更多关于: 全国高考英语七选五专题练习及答案 的文档
全国高考英语七选五专题练习及答案.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c0ht604b8kk3gznb0gt563y3j84vsq000afc_3.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top