Unit 3 Computers
Section Ⅰ — Warming Up,Pre-reading,
Reading & Comprehending
一、根据句意和汉语或首字母提示写出单词
1Let us (探索) the possibilities for improvement. 答案explore 2It was clever of you to s the problem in this way. 答案solve 3As a (结果),a terrible accident happened to him that day. 答案result 4He didn’t know much about English,but he helped the Englishman out (即使如此). 答案anyhow 5By working hard,he reached his (目标) at last. 答案goal 二、用适当的介词或副词填空
1The computer began a calculating machine in France in 1642. 答案as 2In 1936 Alan Turing wrote a book about how the computer could be made to work a “universal machine”. 答案as 3As time went , it became smaller and smaller. 答案by 4 the 1970s,the computer has been used in offices and homes. 答案Since 5Do you want to share your knowledge your classmates? 答案with 三、单句改错
1He asked me whether I belonged to a human race.
答案a→the
2I don’t know where his brother is explored now.
答案explored→exploring
3Mary is a intelligent girl and we like her very much.
答案a→an
4Although it was young,but it could simplify difficult sums.
答案去掉but
5As a result for her carelessness,she failed to pass the exam.
答案for→of
6She never spoke to him again from that day ago.
答案ago→on
7He writes such beautifully that every teacher likes reading his composition.
答案such→so
8It is so a small room that it can’t hold five people.
答案so→such
9After now on,you have to face the truth and work hard.
答案After→From
10After solve the problem,we can go home.
答案solve→solving 四、根据课文内容填空
1I developed very slowly and it took nearly two hundred years I was built as an analytical machine by Charles Babbage. 答案before 2As time went ,I was made smaller.
答案by 3But I was always so lonely (stand)there by myself, in the early 1960s they gave me a family (connect)by a network. 答案standing;until;connected 4Anyhow,my goal is (provide)humans with a life high quality.
答案to provide;of 5I am a (devote)friend and (help)of the human race! 答案devoted;helper ★五、阅读理解
A
Every year when the Italian artist Michelangelo’s (1475—1564) birthday comes around,computer users all over the world are filled with fear and use their computers with care.Some may even choose not to turn on their computers on March 6th.All this fear and care are just because a deadly computer virus (病毒) is ready to cause damage on that day.
What’s a computer virus then?Why do people get so afraid of it?
A computer virus is,in fact,a little program that is put into other programs and that does something bad.It is called a virus because,like any real-life viruses such as AIDS virus (艾滋病病毒),it reproduces (繁殖) itself.And when these programs are run,the virus is brought to life.It hides itself in your computer system waiting for the right moment to make damage.And at the same time it keeps producing itself by copying itself onto other programs.
The Michelangelo virus waits until the artist’s birthday comes around,and then it will wake up to do very bad things like destroying your files.So next time when you turn on your computer,look out for computer viruses!
1The Italian artist Michelangelo .
A.was born six centuries ago B.was born on March 6th,1475 C.died six centuries ago D.died on March 6th,1564 答案B 解析由第一段第一句中括号内米开朗基罗的出生年代及下面的March 6th可以得出答案。
2Why are computer users full of fear on March 6th?Because .
A.it is the birthday of a famous Italian artist B.a kind of AIDS virus will come on that day
C.a deadly computer virus will wake up and then cause damage to computers on that day
D.something will easily go wrong with computers
答案C 解析由第一段最后一句和最后一段第一句可推出三月六日那天,一种致命的病毒将对电脑造成损伤。
3In fact,a computer virus is .
A.a program which can be put into computers with lots of damage to them B.a kind of real-life virus
C.a kind of virus like AIDS virus
D.also a kind of program which is placed into other programs and which makes damage 答案D 解析由第三段第一句可以得出答案。
4In fact,a computer virus is ready to cause damage .
A.any day
B.only on March 6th C.on Fridays
D.only on some famous artists’ birthdays 答案A 解析因为电脑病毒和现实生活中的病毒一样,所以在任何一天都有可能对电脑系统及文件造成损伤。
B
A class with hundreds of thousands of students might sound like a teacher’s bad dream.But a big idea in higher education these days is the massive open online course,or MOOC.
Some universities offer free MOOCs available to anyone in the world.Others charge for courses.The idea is still developing.So far,most MOOCs are in computer science,technology,mechanics and engineering.For example,students around the world are taking a free course called “Building a Computer Search Engine”.Two computer scientists,Sebastian Thrun and David Evans,are offering this course through the Internet.Mr Evans is an associate professor from Virginia University and Mr Thrun is a Stanford research professor.
There are no education requirements for the course.The students watch short videos.And then they take informal tests after the videos each week for six weeks.
“Tests are part of the lecture to keep students busy and thinking,for students to be able to check that they understood what we covered.Those aren’t graded and students try those as often as they want,”David Evans said.They can repeatedly watch the videos and take the tests whenever they want.
Students receive homework.They join online groups to exchange questions and answers about the course.
The teachers hold virtual(虚拟的) office hours to answer questions that the students have sent to them.They also present their own questions and observations.
The students take a final examination to show their positions in the class.Everyone who finishes the course receives a grade and proof(证明) of
completion.
Mr Thrun started Udacity,which supports free MOOCs.Udacity hopes to earn some money in the future by connecting possible employers with interested students.On his Stanford homepage he says he wants to help education to prevail.Education,he says,should be free,easy to get for all,everywhere and anytime.
5What can we learn about MOOCs?
A.Not all of them are free.
B.They are a bad dream for teachers.
C.They are popular among high school students.
D.They are given by professors from famous universities. 答案A 解析根据第二段前两句可知,有一些大型网上课程是免费的,但也有一些是收费的,即并不是所有的该类课程都是免费的。
6We can learn from the passage that “Building a Computer Search Engine” .
A.is offered by two scientists from the same university B.is mainly for students from American universities C.can be taken only by excellent college students D.is a free course that is provided on the Internet 答案D 解析根据第二段第五句可知,该课程是一门免费的网上课程。
7The students who attend the course “Building a Computer Search Engine” .
A.will have to take an informal test every day
B.learn mainly by watching short videos on the Internet
C.can ask the teachers questions about the course face to face
D.will get a proof of completion if they do well in the final examination 答案B 解析第二段第五句提到该课程是一门免费的网上课程。结合第三段第二句可知,学生主要通过观看网上视频来进行学习。
8The underlined word “prevail” in the last paragraph probably means “ ”.
A.be free of charge B.differ C.become popular D.change 答案C 解析根据全文最后一句中的“easy to get for all,everywhere and anytime”可推知,画线词意为“普及,使大众化”。 ★六、七选五阅读理解
(导学号57140015)
There was once a lonely girl who longed so much for love.One day while she was
相关推荐: