阅读理解+阅读填空+语法填空
(建议用时30分钟)
Ⅰ.阅读理解
A
Evergreen Teen Book Club Offer
The Evergreen Teen Book Club invites you to join us and take full advantage of our limited-time introductory offer.
If you join our club,you will receive a certificate for 3 free books.These are yours to keep,even if you decide to cancel your membership.However,if you decide to purchase just one book at the regular club price,you will receive a certificate for an additional 3 free selections after your first order is placed.
As our member,you can benefit from all of our super sales and our Bonus Program.You accumulate 2 bonus points with each cash purchase of one book.Every 6 bonus points will earn you a certificate for one free book!
To join our club,fill in the brief application listing your name,address,and phone number on the postage-paid card at the bottom of this page.Then drop the card in the mail and our present catalogue will be immediately mailed out to you for your 3 free selections!
This catalogue offers a wide selection of over 500 books in every issue,including mysteries,adventures,biographies,cookbooks,sports,and many more.Our catalogue also contains interviews with your favorite authors,reviews of newly published novels,and a teen top-ten list for both fiction and nonfiction.
Once you are a member,you will receive our catalogue monthly,but you don't need to purchase any selections.We send you only exactly what you order.
If you join before June 30th,we will also provide complimentary shipping (免费送货),even if you choose to order nothing except your 3 free books.
You can build a great book collection!
Begin now by taking advantage of this great offer.
1.If you join the Evergreen Teen Book Club,you can . A.buy books at cost price
B.get three free books for a cash purchase of 3 books C.receive a gift after each order
D.expect 3 free books each month
2.If Lily wants to get free delivery,she should . A.accumulate 6 bonus points B.order at least 3 books C.purchase the catalogue D.join the club before June 30th
3.The purpose of the text is to get more people to . A.collect books for the club B.read different kinds of books C.join the club and order books D.learn from famous writers
【解题导语】 本文是一篇广告。文章介绍了常绿青少年读书俱乐部。如果加入该俱乐部,你将免费获得3本图书,作为会员,你可以受益俱乐部所有的超级销售和我们的奖金计划。也可享受一些其他的优惠。
1.解析:选B。推理判断题。由第三段中的“You accumulate 2 bonus points ...for one free book!”可知,现金购买一本书可获赠2个积分,每6个积分可以免费获赠一本书。故选B。
2.解析:选D。推理判断题。由倒数第三段中的“If you join before June 30th,we will also provide complimentary shipping.”可知,6月30日之前加入的会员,可以享受免费送货服务。故选D。
3.解析:选C。写作意图题。综合全文,尤其由文中的“To join our club;Once you are a member;Begin now by taking advantage of this great offer.”可知,作者是鼓励大家加入该俱乐部,参与订书服务。故选C。
B
While you may think that being smart and talented would logically make someone successful in running a business,unfortunately,this is often not the case.
This problem starts back in school when the stressful “group projects” are first assigned.The smartest don't want to risk their grade in the class by dividing the work equally and hoping that an average student does his part well.They just take over and do the whole project themselves.
And thus begins the smart-people work cycle.The smartest people do just about everything better than most everyone else until it comes to running a business.They are not better.A smart person who can't stand someone else doing a job badly does everything himself.Then,he is stuck with the one-man band “job-business” and ends
up not being able to grow.However,it is quite interesting and strange that some “slackers” (a person who is lazy and avoids work) are better suited to be a business leader than the “smart” people.
Smart and talented people often have a gift for the unusual,complicated or different.They don't like to follow the KISS principle (keep it simple,stupid),which is required to make a business succeed.Maybe you think the global presence of McDonald's complex,but in reality,in the company,every single task is broken down into easy-to-follow steps and everything has been standardized.These successful companies have just a few smart enough people to run the majority of the tasks in a way that can't be screwed up by their average employees.So,being smart or talented isn't going to help you unless you can use those smarts to figure out a way to simplify those tasks that will make a business successful.
Another issue with the smart people starting businesses is that they often have the most to lose.The smarter you are,the more options you have available to you.You will be able to make a lot of money in various fields and have room in your career to become promoted.This means that when you start a business,you have a lot more to risk than those who are not equally smart.This is often referred to as the “golden handcuffs” dilemma.
So,don't be surprised when the person “MOST Likely to Succeed” from high school ends up as an employee and it is one average student that finds success in his or her own business.
4.In group work,smart students often take over the whole project because they believe .
A.the work is not divided equally B.they can perform better than others C.the group projects are too stressful
D.average students are unwilling to participate
5.McDonald's is used as an example to prove that . A.a business calls for smart people's talent B.average employees can perform complex tasks
C.smart people are important for a successful business D.simplified tasks are required for the success of a business
6.The underlined expression in Paragraph 5 refers to the situation where smart people .
A.have fewer options in a company B.risk more when starting business C.are unwilling to put money to a business D.can have a good income in many different fields 7.What is the best title for the passage? A.Potentials for Success B.Bases for Business
C.The Ordinary Achieve Bigger Success? D.Talent Means Successful Business?
【解题导语】 本文是一篇议论文,属于社会类短文阅读。文中论述了普通人和智商高有天赋的人在事业上谁会更容易获得成功。很有趣的、奇怪的是一些“懒鬼” (一个人很懒,避免工作)是更适合成为一个商业领袖的“智能”的人。
4.解析:选B。细节理解题。根据第二段中的“The smartest don't ...hoping that an average student does his part well.”可知,智商高的人不愿意看到普通人做的和自己一样好,也就是认为自己做的比别人要好。故选B。
5.解析:选D。推理判断题。根据第四段中的“every single task is broken down into easy-to-follow ...standardized”可知,成功的大企业把所有的工作都标准化处理,简化每一步使普通员工都能执行。故选D。
6.解析:选B。细节理解题。根据倒数第二段中的“you have a lot more to risk than those who are not equally smart”可知,跟那些不太聪明的人相比,你要更多地去冒险。故选B。
7.解析:选D。文章主旨题。根据第一段给出的几个关键词,smart,talented,successful,business可知,选项D与开篇段落最为接近,起到吸引读者注意的作用。故选D。
Ⅱ.阅读填空
Do you struggle with business writing? Are teams and individuals asking for help with their business writing skills?1. Since 1990,we have been helping employees and managers write better.
Everything written in business reflects the image of the company and the writer.2. This means organizing ideas well,checking that the language is accurate and that the presentation is professional.Writing successfully is always the result of careful planning.
Before you start writing,you need to decide why you are writing and what you hope to achieve.This will help you decide what to include in your writing and whether
to write an e-mail,a letter or perhaps a report.
Meanwhile,think about readers.3. The structure of what you write can guide readers and help them understand the content of your writing so that they can respond.
While you are writing,you need to think about how you organize your ideas.Writing a report may involve presenting data and linking complex ideas;writing a memo (备忘录)may involve describing a situation and dealing with ways of improving it.You need to understand how to construct paragraphs.4.
After you have finished writing comes the very important process of revising,checking and correcting.
5. You will find plenty of useful information about effective business writing.In our courses,participants get tools,tips,techniques,job aids,and follow-up resources to help them write better.
A.Contact us.
B.You can't do well in your work without skills. C.It will help you choose appropriate structures. D.A range of words can be used to link your ideas. E.Spelling mistakes should not be involved in writing.
F.So it is very important that writing be done to the highest standards. G.Here comes the good news.
1.解析:选G。空前的意思是:你还在纠结于商务写作吗?无论是团队还是个人需要商务写作方面的技巧吗?空后一句的意思是:1990年以来,我们一直在帮助员工和经理写得更好。所以选G(好消息来了)。
2.解析:选F。空前一句的意思是:商务写作反映了公司和作者的形象。空后的意思是:这意味着组织的想法要好,语言要准确和演示文稿要专业。成功的写作始终是仔细规划的结果。所以选F(用最高的水平写作,这很重要)。
3.解析:选C。空前提到要想一想写作的目的和读者,空后提到:你写的东西的结构可以引导读者,并帮助他们了解你写作的内容,以便他们可以作出响应。所以选C项(这会帮助你选择恰当的结构)。
4.解析:选D。空前提到:当你写的时候,你需要想想如何组织你的想法。写一份报告可能涉及展示数据和连接复杂的思想;写一份备忘录,可能涉及描述的情况和改善它的方法。您需要了解如何构建段落。所以选D(可以用一系列词语来连接你的想法)。
5.解析:选A。根据本段的中心内容,和空后提到的:你们会发现很多有效的商务写作的有用信息。在我们的课程中,参与者获得工具、技巧、技术、工作辅助工具和后续的资
相关推荐: