第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2019届高考英语二轮复习阅读理解专题训练:4 隐含信息(含解析)

来源:用户分享 时间:2025/12/16 8:42:25 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

专题一 阅读理解 训练4 隐含信息

A

Don't we all know a “Happy Meal” when we see one—the famous boxed meal that includes a hamburger,a kid-sized portion of fries,a drink and so on,served with a toy that's extremely popular with children who love to collect them?

But collectors of these little toys will soon be in for a surprise.For the book lovers though,there is some good news.McDonald's will replace the plastic toys with books.However,each of these books will mainly pass on nutritional messages.

Do you know that McDonald's has been marketing the boxed kids' meal since 1979?Happy Meals are extremely popular with kids,especially for the collectible toys,when you consider that over 1.3 billion of these packages are sold each year! These packages have been very controversial (有争议的).Health supporters believe that drawing kids to these meals with toys is a clever way of promoting unhealthy food choices.They see it as an advertising strategy of “catching its customers young”—a move that has paid off very well for the fast food company.

Child development experts say that food habits get formed in children by age six and continue through to their adult life.Fatty and sugary foods such as those served in Happy Meals are believed to play a big role in growing health problems such as obesity and diabetes.Public health care costs have gone up and untold amounts of money have been spent in caring for obesity and other health problems.In 2019,the State of California tried to ban toys in Happy Meals.But it was strongly opposed by some as being heavy-handed,and the ban was thrown out by the government.

While some people believe that McDonald's,with its large following of children,can create a powerful message through the books,others believe its actions are contradictory (相互矛盾的).Anyway,the company is trying to spread the message of nutrition while it is serving food that is anything but healthy.

【语篇解读】 本文是一篇议论文。文章主要针对麦当劳的开心乐园餐是否有益健康进行了探讨。

1.What's the aim of the question raised in the first paragraph? A.To give a surprise to the book lovers. B.To persuade the readers to buy boxed meals. C.To make the readers think about the answer.

D.To get the readers' attention to the passage.

解析:推理判断题。根据文章第一段的疑问句可以判断出,作者提出这个问题,目的是引起读者的兴趣和注意,因为以前开心乐园餐中含有一些儿童玩具,而第二段说要用书代替这些玩具,故选D项。

答案:D

2.Books will be added to Happy Meals to ________. A.encourage more kids to read books B.introduce the history of McDonald's C.help kids learn more about nutrition D.help young kids learn to read and write

解析:细节理解题。根据第二段中的“each of these books will mainly pass on nutritional messages”可知,每一本这样的书均可以给孩子传递一些营养方面的信息,也就是帮助孩子学到更多的关于营养的知识。

答案:C

3.In the author's opinion,Happy Meals ________. A.bring much fun to children

B.do no actual good to children's health C.are popular with young and old D.teach children a lot about nutrition

解析:推理判断题。根据最后一段中作者所说的“the company is trying to spread the message of nutrition while it is serving food that is anything but healthy”可知,作者认为麦当劳的开心乐园餐实际上对儿童健康无益。

答案:B

4.Which of the following can be the best title for the passage? A.Are happy meals really happy? B.The importance of eating healthy food C.The relationship between food and health D.Happy meal—a new advertising method

解析:标题判断题。本文主要针对麦当劳的开心乐园餐是否有益健康进行了探讨,故A项作为本文标题最合适。

答案:A

B

A world in which extinct creatures could be brought back to life came a step closer yesterday.Australian scientists have managed to extract a gene from a preserved

specimen of a Tasmanian tiger and make it active.The breakthrough has left them dreaming that one day they will be able to recreate the animal,which died out more than 70 years ago.

“There used to be a time when extinction meant for ever,but no more,” said Professor Mike Archer.“We are now able to seriously challenge whether those animals that have gone have gone for ever.What has been achieved is a very important step in bringing back those animals that are extinct and while I think that technically it is still pretty difficult at the moment,we can now see the possibilities.I'm personally convinced that the Tasmanian tiger will be brought back to life in my lifetime.”

The breakthrough came after nine years of experiments by scientists at the University of Melbourne,who extracted a gene from one of several tigers preserved in alcohol in a Melbourne museum.

They removed the equivalent gene from a mouse embryo (胚胎),implanted the tiger gene and then watched as the mouse continued to grow normally,suggesting the tiger gene had been activated.

Team leader Dr Andrew Pask said it was the first time DNA from an extinct species had been used to “induce a functional response in another living organism”.

However,the animal's entire gene structure would have to be revived in the same way to even begin the possibility of bringing the Tasmanian tiger back from the dead.

Mick Mooney,a wildlife officer with the Tasmanian Government,was worried that such developments could encourage apathy (冷漠) about endangered species.

“If people think that we can bring animals back to life after they've gone,they will start saying that there's nothing to worry about because we can fix it up later.”

【语篇解读】 澳大利亚科学家已经成功地从保存的塔斯马尼亚虎标本中提取基因并让它复活,这表明在不远的将来人类有可能复活灭绝动物。

5.Why are scientists carrying out the experiment? A.To bring extinct animals back to life. B.To find a new way to extract animals' DNA. C.To transplant the tiger gene into other animals. D.To find out what factors lead to animals' extinction.

解析:细节理解题。由第一段中的“A world in which extinct creatures could be brought back to life came a step closer yesterday”可知,科学家做试验的目的是让已

灭绝的动物复活。

答案:A

6.Mike Archer thinks ________.

A.scientists now have no technological difficulty recreating extinct animals

B.it'll be a century or so before a Tasmanian tiger walks on the earth again

C.humans have come closer to bringing extinct animals back to life D.bringing extinct animals back to life is impossible

解析:细节理解题。由第一段中的“A world in which extinct creatures could be brought back to life came a step closer yesterday”以及第二段中的“I'm personally convinced that the Tasmanian tiger will be brought back to life in my lifetime”可知答案为C项。

答案:C

7. What can we learn from Mick Mooney's words?

A.He thought it unnecessary to worry about endangered animals. B.His opinion is in contrast with that of the Tasmanian Government. C.He thought people should be encouraged to protect endangered animals. D.He worried that bringing extinct animals back to life may have a negative effect.

解析:推理判断题。由最后两段中的“...was worried that such developments could encourage apathy(冷漠)about endangered species...they will start saying that there's nothing to worry about because we can fix it up later”可知,米克·穆奇认为复活灭绝动物也会有负面的影响。

答案:D

8.In which column are we most likely to find the passage? A.International culture. B.Medical technology. C.Science and technology. D.Adventure and discovery.

解析:推理判断题。文章报道的是科学家通过试验证明了复活灭绝动物的可行性,因此最有可能出现在科技专栏。故选C项。

答案:C

C

Thomas James Hanson will remember for a long time the snowstorm that hit the state of New York on November 22.The 46-year-old man from Niagara Falls was stuck in his car on the highway for almost eight days after his vehicle was accidentally pushed to the side of the road and covered with snow by workers employed to remove the snow from the streets.

Driving on the Interstate Highway 190 during the worst of the snowstorm,Mr Hanson decided to pull over his old 1993 Volkswagen Passat to the side of the road and wait for the weather conditions to improve.He remained motionless for approximately five hours before a snow plow arrived to clear the way.Unfortunately for the poor man,the driver of the gigantic snow removal vehicle did not see the small car,pushing it into the ditch and covering it with more than 2 metres of snow.

Fortunately for the father of two children,the snow that was stacked over his vehicle was not very dense and allowed for enough fresh air to get through to enable him to survive.He was able to drink water that he obtained by melting snow with his lighter in an aluminum coffee cup,and he ate the few items of groceries he had bought before going home.

“If I had known I would be stuck for eight days,I would have bought more than a jar of dill pickles (咸菜),a bottle of ketchup and two sticks of beef jerky (牛肉干),” said the survivor with a smile.

Thomas Hanson had almost lost all hope of being rescued when his car was hit once again this morning by another snow plow,which revealed the poor man's location.

【语篇解读】 本文为记叙文。托马斯·詹姆斯·汉森在一个大雪天把车停到路边,却被铲雪车推到了沟里,险些丧命,几天之后他才得救。

9.What caused Thomas James Hanson to fall into the ditch according to the passage?

A.His drunk driving. B.The strong wind. C.A snow removal vehicle. D.The slippery road.

解析:细节理解题。由第一段中的“...after his vehicle was accidentally pushed to the side of the road and covered with snow by workers employed to remove the snow from the streets.”及第二段的最后一句可知答案为C项。

答案:C

10.It can be learned from the passage that ________.

2019届高考英语二轮复习阅读理解专题训练:4 隐含信息(含解析).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c13nb25ykxt8xzko02xoc4ddq3430jm00ybj_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top