第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2019届高考英语二轮复习阅读理解专题训练:4 隐含信息(含解析)

来源:用户分享 时间:2025/12/16 2:33:15 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

A.Mr Hanson was stuck in the car with his children B.Mr Hanson got rescued on November 29 eventually C.Mr Hanson had enough bottled water to drink in the car D.Mr Hanson's car was badly damaged by the snow plow

解析:推理判断题。由文章第一段中的“The 46-year-old man from Niagara Falls was stuck in his car on the highway for almost eight days”以及出事时间“November 22”可得出答案为B项。

答案:B

11.Which of the following can best describe Thomas James Hanson? A.Quick-minded. C.Humorous.

B.Hard-working. D.Careless.

解析:推理判断题。由文章倒数第二段中的“If I had known I would be stuck for eight days,I would have bought more than a jar of dill pickles(咸菜),a bottle of ketchup and two sticks of beef jerky(牛肉干)”可知答案为C项。

答案:C

12. Which of the following would be the best title of the passage? A.Heavy snowstorm caused disaster to New York B.Wonderful eight days of experience in the snow C.Thomas James Hanson—a black sheep in the snow D.Man found alive after being stuck 8 days under snow

解析:标题判断题。结合全文尤其是第一段的第二句可知D项最能概括全文意思。 答案:D

D

A new kind of surgical knife can tell cancerous from healthy tissue in seconds and may help improve tumor (肿瘤) removal in the operating room.

Known as the iKnife,the tool analyzes the vapour given off as surgeons use electrical current to cut away tissue,and it reports in real time whether the tissue is cancerous or not.

Tests in 91 human patients have shown the tool's diagnoses were extremely accurate,and may be reliable enough to begin widespread use in operating rooms.

The iKnife uses mass spectrometry (质谱法) to examine the surgical smoke given off by tissue,informing the surgeon in three seconds as to what it contains.

Other current techniques,which include sending removed tissue to a lab for

analysis,are costly and frequently inadequate and take about 20-30 minutes.

“Remarkably,there are almost no technologies in routine clinical practice to assist the surgeon in improving the accuracy of cancer tissue clearance,”said the study.

For patients,this uncertainty can lead to repeat surgeries or worse,since returning to the operating table is not always an option for soft tissue tumors.

The iKnife can make current tumor diagnostics more accurate,and it has the potential to influence on-table decision-making and ultimately to improve oncological (肿瘤学的) outcomes.

In Britain alone,there are 300,000 new cases of cancer each year and 1.8 million surgical procedures performed in treatment.

The iKnife was tested on tissue samples from 302 patients,including those with tumors of the stomach,liver,lung,breast and brain,and later in the operating room during 91 procedures to cut tumor tissue away.The iKnife is not yet commercially available and likely will not be for at least another year.

“If perfected,this would help surgeons and patients avoid countless trips back to the operating room to try and obtain clear margins.A larger study needs to be carried out,but this preliminary data is very exciting,” said Stephanie Bernik,chief of surgical oncology at a hospital in New York.

【语篇解读】 本文是一篇科普说明文。最新研究表明:与传统的诊断方式不同,智能手术刀iKnife可以迅速并精确地诊断出病人是否患有癌症,这对病人来讲是一个福音。

13.The iKnife can identify unhealthy tissue by ________. A.using electrical current to test it B.testing the blood and cells of it C.analyzing the smoke given off by it D.cutting away tissue and examining it

解析:细节理解题。从第二段中的“...analyzes the vapour given off as surgeons use electrical current to cut away tissue”和第四段中的“...examine the surgical smoke given off by tissue...”可知,智能手术刀主要通过分析组织释放的气体来确定不健康的组织。

答案:C

14.It is implied in the passage that the iKnife ________. A.can be purchased within several years B.has been tested in more than 3,000 patients

C.should be perfected before it's put into use D.can be used in other diseases besides cancer

解析:推理判断题。从最后一段中的“If perfected,this would help surgeons and patients avoid countless trips back to the operating room...”可知,虽然智能手术刀非常厉害,但在投入使用前还有待完善。

答案:C

15.What is Stephanie Bernik's attitude towards the iKnife? A.Negative. C.Critical.

B.Doubtful. D.Objective.

解析:推理判断题。从最后一段内容可知,丝黛芬尼·别尔尼科非常客观地评价了智能手术刀。

答案:D

16.What is the main idea of the passage?

A.The iKnife can tell unhealthy from healthy tissue. B.The iKnife will take the place of current techniques. C.The iKnife can make doctors' diagnoses more accurate. D.The iKnife will change people's attitude towards cancer. 解析:主旨大意题。通读全文,尤其是第一段的内容可知答案为A项。 答案:A

2019届高考英语二轮复习阅读理解专题训练:4 隐含信息(含解析).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c13nb25ykxt8xzko02xoc4ddq3430jm00ybj_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top