第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

课时训练1.1

来源:用户分享 时间:2025/11/4 11:08:16 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

课时训练1 Warming Up & Reading

Ⅰ.单词拼写

1.He qualified for help on grounds of (残疾). 答案:disability

2.Her personal (野心)gave way to the needs of her family. 答案:ambitions

3.Would now be a (合适)moment to discuss my report? 答案:suitable

4.I found the book (有好处)to English beginners. 答案:beneficial

5.I have learned to (适应)to my new life. 答案:adapt

6.We did not receive any news during his long (不在). 答案:absence

7.Stop (惹恼)your mother.She is busy. 答案:annoying

8.I would like to express my thanks to Professor Smith for his warm-hearted (鼓励). 答案:encouragement

9.He was discharged from the police force for bad (品行). 答案:conduct

10.She felt a (结实的)hand on her arm. 答案:firm

Ⅱ.用所给短语的适当形式填空

in other words adapt to cut out out of breath absent from all in all sit around as well as in many ways make fun of 1.He has learnt how to the customs he does not like. 答案:adapt to

2.She differs from me . 答案:in many ways

3.My parents were in the room and chatting with each other when I came in. 答案:sitting around

4.We shouldn",t those students who can",t answer questions correctly in class. 答案:make fun of

5.His school was caused by illness. 答案:absence from

6.His successful performance in the film brought him great fame a large amount of money.

答案:as well as

7.My plan was turned down by my boss. ,I had to change it. 答案:In other words

8.If you the unimportant parts,the passage will be easily understood by the readers. 答案:cut out

9.So many guests,such delicious food and such warm atmosphere— ,it is a successful birthday party. 答案:all in all

10.When they finally overtook her,both of them . 答案:were out of breath

Ⅲ.用所给词的适当形式完成下面的短文

adapt annoy beneficial conduct disability encouragement fellow noisy psychology suitable Have you ever been asked for money by some beggars who have 1 while you",re enjoying shopping with your friends?Do you feel it is not 2 for them to appear around you or begging in the 3 shopping mall that can 4 them and allow them to earn a lot of money?

Perhaps you can",t 5 to such an 6 condition where your 7 may tell whether you",re kind or not by your 8 .So how should you respond to it especially when you think it",ll 9 other beggars to ask for something from you? 10 ,it makes you get bad pressure. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 8.conduct 9.encourage 10.Psychologically

答案:1.disabilities 2.suitable 3.noisy 4.benefit 5.adapt 6.annoying 7.fellows

Ⅳ.单项填空

1.I soon found that the work I was doing had already been done by someone else— ,I was wasting my time.

A.in one word B.in other words

C.in all D.what was more 解析:句意为:不久我发现我正在做的工作已经被别人做了——也就是说,我在浪费时间。in other words“换句话说”;in one word“总而言之”;in all “总共”;what is more“另外,而且”。 答案:B

2.—How about 8:00 pm outside the cinema? —That me fine.

A.fits B.meets C.satisfies D.suits

解析:考查动词词义。fit“大小、尺寸适合”;meet“满足(要求等);符合”,后接表示事物的名词;satisfy“使满足”;suit“适合”。由句意可知D项正确。 答案:D

3.—Is Peter still teaching?

—I",m afraid not.He is said the school already as he has become a manager of a company. A.to have left

B.to leave

D.to be left

C.to have been left 定式的完成式形式。 答案:A

4.When they moved to Canada,the children to the change very well. A.adopted

B.adapted

解析:be said to do sth.为固定句型,而根据语境,此处不定式表示的动作发生在谓语动词前,故用不

C.suited D.accustomed

解析:根据句意,空格处应为“适应”之意。adapt to“适应”;adopt“采纳”;suit“适合”,为及物动词;accustom“习惯”,为及物动词,常用短语accustom oneself to。 答案:B

5.The little boy likes others,which makes them unhappy. A.be made fun of B.make fun of

C.making fun of D.made fun of

解析:like作“喜欢”讲,后接to do或doing,只有C项符合其用法。make fun of“取笑”。 答案:C

6.His to write music was so successful that he was popular with everyone—young or old,male or female. A.admiration B.ambition C.motivation D.reputation

解析:考查名词词义。admiration“赞美;钦佩”;ambition“野心;抱负”;motivation“动机”;reputation“名声”。由句意可知B项正确。 答案:B

7.Grey as well as his two companions leave Paris tomorrow. A.are to;for B.is to;for C.is to;to 去某地”。 答案:B

D.are to;to

解析:主语部分由as well as连接时,谓语应根据其前的名词或代词来决定单复数;leave for“动身

Ⅴ.阅读理解

After giving a talk at a high school,I was asked to pay a visit to a special student.An illness had kept the boy home,but he had expressed an interest in meeting me,and it would mean a great deal to him.I agreed.

During the nine-mile drive to his home,I found out something about Matthew.He had muscular dystrophy(肌肉萎缩症).When he was born,the doctor told his parents that he would not live to see five,then they were told he would not make it to ten.Now he was thirteen.He wanted to meet me because I was a gold-medal power lifter,and I knew about overcoming obstacles and going for my dreams.

I spent over an hour talking to Matthew.Never once did he complain or ask,“Why me?” He spoke about winning and succeeding and going for his dreams.Obviously,he knew what he was talking about.He didn",t mention that his classmates had made fun of him because he was different.He just talked about his hopes for the future,and how one day he wanted to lift weight with me.

When we finished talking,I went to my briefcase and pulled out the first gold medal I won and put it around his neck.I told him he was more of a winner and knew more about success and overcoming obstacles than I ever would.He looked at it for a moment,then took it off and handed it back to me.He said,“You are a champion.You earned that medal.Someday when I get to the Olympics and win my own medal,I will show it to you.”

Last summer I received a letter from Matthew",s parents telling me that Matthew had passed away.They wanted me to have a letter he had written to me a few days before: Dear Rick,

My mom said I should send you a thank-you letter for the picture you sent me.I also want to let you know that the doctors tell me that I don",t have long to live anymore.But I still smile as much as I can.

I told you someday I was going to the Olympics and win a gold medal.But I know now I will never get to do that.But I know I",m a champion,and God knows that too.When I get to Heaven,God will give me my medal and when you get there,I will show it to you.Thank you for loving me.

Your friend,

Matthew

1.The boy wanted to meet the author because . A.he was interested in weight lifting B.he wanted to get a gold medal C.he admired the author very much D.he wanted the author to know him

解析:由第一段“...but he had expressed an interest in meeting me,and it would mean a great deal to him”可知。 答案:C

2.The underlined part in the third paragraph probably means “ ”. A.Why do you come to see me? B.Why do I have to stay at home? C.Why does the disease fall on me? D.Why not give a gold medal to me?

解析:由文章第三段可知:马修没有提到自己的残疾,没有说自己的生命短暂,没有抱怨这些人生苦难,而是对作者讲述了自己要当世界冠军的梦想。故选C项。 答案:C

3.We can infer from the passage that . A.Matthew was a determined boy B.Rick used to have the same disease C.Matthew became a champion finally D.Rick regarded Matthew as normal

解析:文章未提及B、D两项;倒数第三段中的“...Matthew had passed away”表明C项错误;由马修与作者的谈话内容以及他写给作者的信可确定A项正确。 答案:A

4.The boy refused the author",s medal because . A.he was not worthy of it

B.he would not be pitied by others C.he knew he would die soon

D.he himself could earn one in the future

解析:由马修在摘下作者赠给他的奖牌时说的话“You are a champion.You earned that medal.Someday when I get to the Olympics and win my own medal,I will show it to you.”可知应选B项。 答案:B

搜索更多关于: 课时训练1.1 的文档
课时训练1.1.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c147j61szld77xpo57x1b_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top