第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2021届新高考英语一轮复习精品讲义:主题2 健康 题型组合

来源:用户分享 时间:2025/12/2 2:02:09 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

Ⅰ.阅读理解

阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、和D四个选项中,选出最佳选项。 (2019浙江台州5月模拟,A)

I was only three when my real mom passed away. The last thing I remember about my real mom was watching the ambulance taking her away from us. After my mom died, my dad started abusing my brothers and me. I was sent away to live with one relative after another but no one would ever want to keep me for long. I was miserable almost all of the time. Finally, when I was five, my mom's sister, Aunt Bonnie, and her husband, Uncle Jesse, said that they would take me in, and they became my legal guardians.

From then on, they became my family. I called Aunt Bonnie Mom and Uncle Jesse Dad. When I was six, Uncle Jesse was diagnosed with cancer and finally died shortly after my seventh birthday. I cried for days after losing him and still clung to the present he gave me on my sixth birthday.

Shortly after Uncle Jesse passed away, we moved to a smaller house in a new town. I spent a lot of time alone because Mom was always working. One summer, the beginning of a miracle happened when my mom met a great and funny guy, David. They got married and now I gained two more brothers.

When I look back on it now, I have come a long way from being a sad and lonely girl to being the person I am today—part of a big, happy family. I can't imagine what my life would have been like if Aunt Bonnie hadn't taken me in. She promised to love me and take care of me—no matter what—and she has done exactly that. I have learned about strength, dedication and love. She has been there to hold me when I'm sick, to

help me with homework, and to support me when I need her. In return, I love her more than she'll ever know. Without her in my life, I would have been a motherless child, but because of her I have a great family and the best mom in the world. 1.Why was the author sent to live with her relatives? A.Because her dad died.

B.Because her relatives offered to help her. C.Because her dad treated her badly.

D.Because her family was too poor to keep her. 2.We can infer from the passage that . A.Aunt Bonnie had been teaching the author at home B.Aunt Bonnie was a strong, dedicated and loving mother C.the family could hardly make ends meet after Uncle Jesse died D.David, the new father, was wealthy enough to support the family 3.Which of the following can be the best title of the passage? A.My Unusual Childhood B.Thank You, My Mom! C.My New Dad and Mom D.A Motherless Child 答案

[语篇解读] 本文是一篇记叙文。文章记叙了作者遭受父亲的虐待之后,姨妈收养了她,细心照顾和关心她。成年之后,她非常感恩姨妈。

1.C 细节理解题。根据第一段可知,作者的父亲虐待他们兄妹,所以她被送走。 2.B 推理判断题。根据文章的最后一段的...she has done exactly that. I have learned about strength, dedication and love. She has been there to hold me when I'm sick, to help me with homework, and to support me when I need her.可知,作者的姨妈是一个坚强的、有奉献精神的、充满爱的人。

3.B 主旨要义题。本文主要讲述姨妈收养她以后像对待自己的女儿一样照顾她、支持她、爱她。而作者对“母亲”非常感恩,文章的重点是表达对“母亲”的感谢,故选B。 Ⅱ.七选五

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 (2019浙江)

Rock music consists of many different styles. Even though there is a common spirit among all music groups, they make very different music. 1 At that time the Beatles entered the world of music from Liverpool.

After they were given an invitation to appear live on BBC, the Beatles quickly became famous in Britain with nationwide tours. By mid-1963, the Beatles had been extremely popular in England. 2 They held large concerts and performed at clubs. They became the hottest thing on the pop music scene in England. They began as a modestly successful musician group and ended the year as show business legends(传说). John Lennon and Paul McCartney were named composers of the year.

3 They were not sure how the Americans would react to the new type of music. Beatlemania hit New York on February 7, 1964. Hundreds of fans jammed the airport to greet them. 4 The concert was broadcast live and attracted the largest one night audience in the history of television up to that time. The Beatles were described as a British invasion(入侵) by local and nationwide newspapers at that time. Their victory in America was still remembered as a major turning point in the history of rock and roll. Thanks to the Beatles, a lot of opportunities were opened up to new faces on the market. 5

A.They decided on a tour to the United States in 1964. B.Even their hairstyles became major trends at that time. C.Rock music developed in the 1950s and the early 1960s.

D.However, their songs changed the lives of generations to come. E.Many rock bands were able to follow in the footsteps of the Beatles. F.They appeared in the films A Hard Day's Night (1964) and Help! (1965).

G.They performed their first concert in America at CBS television's 53rd street studio. 1. 2. 3. 4. 5. 答案

[语篇解读] 本文是一篇说明文。主题语境为人与社会,主题语境内容是音乐发展。文章的主要内容是甲壳虫乐队的发展、在美国的巡演以及对美国音乐的影响。文章侧重于培养学生的文化意识。

1.C 细节句。本段介绍了摇滚音乐并引出了甲壳虫乐队,C项(摇滚音乐是在20世纪50年代和20世纪60时代早期发展起来的。)符合本段的主旨。

2.B 细节句。本段的主要内容是甲壳虫乐队在英国的流行程度,B项(甚至他们的发型在当时都成为主要的趋势。)符合本段的主旨。

3.A 过渡句。本段的主要内容是甲壳虫乐队去美国巡演的情况。A项(1964年,他们决定去美国巡演。)符合本段的主旨,同时引出了下面美国巡演的内容。 4.G 细节句。G项(他们在哥伦比亚广播公司电视台的第53街演播室举行了在美国的首场音乐会。)中的concert照应了第三段的主题,符合本段的内容。

5.E 细节句。本空前面的内容介绍了甲壳虫乐队对美国音乐的深远影响。而E项(很多摇滚乐队能够跟着甲壳虫乐队的步伐。)也是对甲壳虫乐队影响的描述,符合本段的内容。

Ⅲ.完形填空

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

I received 3 missed calls from a number I didn't recognize today. I 1 it was about an accident I had recently. I was ready to answer 2 when the number called a 4th time. 3 ,I was asked if I was Jessica and if I had 4 anything. I said I didn't and asked who it was.

It was a man called Darren 5 was behind me in the shop this morning. As I was leaving,my purse 6 .He picked it up and 7 , but he couldn't see me anymore. So he called the number inside it.

I have just been to 8 him to get my purse back,only to find out Darren is 9 and lives rough in the streets of Cardiff. He even apologized for taking out some change to call me. But 10 a few pounds,everything was all still 11 . I wouldn't blame him if he'd spent more of the 12 .I felt surprised that someone returned it,and that the person who returned it was someone who had 13 .Not only was I lucky that my purse was found by someone 14 ,but that I was going to a warm home. The world will be a much better place 15 more kind people like Darren in it. 1.A.assumed B.promised C.declared D.agreed 2.A.gently B.gratefully C.humorously 3.A.Often

D.eagerly

B.Instead

C.Still D.Besides 4.A.explored B.bought C.lost D.checked 5.A.who B.whose C.whom D.which 6.A.broke

B.failed

C.dropped D.disappeared 7.A.walked away B.looked around C.turned up D.got through 8.A.meet

B.question

2021届新高考英语一轮复习精品讲义:主题2 健康 题型组合.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c14zmp2cx0y1wxgu8k8be9y6ym8c7hv00mrp_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top