第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

最新小学小升初英语阅读理解及答案【解析】

来源:用户分享 时间:2025/12/11 12:39:32 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

最新小学小升初英语阅读理解及答案【解析】

一、阅读理解

1.阅读理解根据短文内容,选出最佳选项。

Jane is only four and doesn't go to school. But she is very clever and learns a lot from her grandpa — an old teacher. One day, Jane's mother, Mrs. John takes her to a party. The guests all praise a rich woman's boy. Mrs. John asks him a few questions, but all his answers are wrong. Jane begins to laugh(嘲笑) at him.

The rich woman is angry. She tells her friend—a teacher to ask Jane some questions, but the girl's answers are all right. Then she asks, \are 3 birds in a tree. How many will be left if I kill (杀死) one?\ “One.” Answers Jane.

“You're wrong!” Calls out the rich woman. “All of them will fly away!” “Do you think a dead bird can fly?” Asks the little girl. The guests begin to laugh and the woman's face turns red. (1)Jane learns a lot from her_________.

A. grandpa B. teacher C. grandma D. mother (2)How many teachers are there in the story?

A. One B. Two C. Three D. Four (3)Who is clever?

A. Mrs. John B. The rich woman C. Jane D. The boy (4)Jane is a ______________.

A. boy B. school boy C. girl D. school girl (5)Why is the rich woman angry with Jane? A. Jane laughs at her son. B. Jane is a girl.

C. Her son can't answer the questions. D. Jane answers all the questions. 【答案】(1)A (2)B (3)C (4)C (5)A

【解析】【分析】大意:短文介绍了从来没有上学的4岁女孩简的故事。

(1)根据But she is very clever and learns a lot from her grandpa — an old teacher. 可知简从她的爷爷那里学到了很多, 故答案为A.

(2)根据But she is very clever and learns a lot from her grandpa — an old teacher. 和 She tells her friend—a teacher to ask Jane some questions 可知在故事中有两个老师,故答案为B.

(3)根据But she is very clever and learns a lot from her grandpa — an old teacher.可知简是最

聪明的, 故答案为C.

(4)根据 Jane is only four and doesn't go to school. But she is very clever 可知简是一个女孩,没有去上学。故答案为C.

(5)根据The guests all praise a rich woman's boy. Mrs. John asks him a few questions, but all his answers are wrong. Jane begins to laugh at him. The rich woman is angry. 可知是因为简嘲笑了富婆的儿子, 故答案为A.

【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行选择。

2.阅读理解读故事,判断下列句子,与故事内容是否相符

(1)This is the students' first Music class. (2)The piano is hard and old. (3)Ivy can play the piano.

(4)There is a guitar in the music room. (5)Ken can play the violin. (6)It is Ivy's birthday today. 【答案】 (1)1 (2)0

(3)1 (4)0 (5)0 (6)0

【解析】【分析】大意:学生们的第一节音乐课老师与学生们的对话。

(1)句意:这是学生们的第一节音乐课。根据对话Let's begin our first Music class.可知这是学生们的第一节音乐课。故答案为正确。

(2)句意:钢琴又硬又旧。根据对话This is a new piano.It's hard and smooth.可知钢琴是新的,坚硬光滑。故答案为错误。

(3)句意:艾薇会弹钢琴。根据对话Can you play the piano,Ivy? Yes,I can. 可知艾薇会弹钢琴。故答案为正确。

(4)句意:音乐室里有一把吉他。根据对话It's not a guitar.It's a violin. 可知不是吉他,它是小提琴。故答案为错误。

(5)句意:肯会拉小提琴。根据对话Can you play the violin?Yes,I can. 可知比利会拉小提琴。故答案为错误。

(6)句意:今天是艾薇的生日。根据对话Miss Tan! Listen,please! Oh,yes!It's my birthday today.可知今天是谭老师的生日。故答案为错误。

【点评】本题考查了阅读理解,先翻译对话,然后根据对话内容,判断句子正确或错误。

3.阅读理解阅读理解,判断正误。

This is a photo of my family . I'm John . I'm ten . My sister is seven . We are in the same school .My grandparents are Americans . My father is 42 .He is a driver . My mother is 40 . She is a teacher . We are very happy . (1)John is seven .

(2)John and his sister are in the same school . (3)My grandparents are Chinese . (4)My father a driver . (5)My mother is a teacher . 【答案】(1)0 (2)1 (3)0 (4)1 (5)1

【解析】【分析】大意:介绍主人公约翰一家人的情况。

(1)根据I'm John . I'm ten . 可知约翰今天十岁。与题干信息seven七岁不符。故选错误。 (2)根据I'm John . I'm ten . My sister is seven . We are in the same school 可知主人公和姐妹确实在同一所学校。符合题干信息。故选正确。

(3)根据My grandparents are Americans可知我的祖父母都是美国人可知,与题干信息

最新小学小升初英语阅读理解及答案【解析】.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c193rj43jte6bod04q39t7z7sh75m1a00of2_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top