第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2019版高考英语一轮复习高考提能练(三十八)Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7

来源:用户分享 时间:2025/11/5 8:45:14 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

。 Module 2 Highlights of My Senior Year

练习(一) 英语知识运用·组块专练——练准度 (本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!)

(限时:25分钟)

Ⅰ.完形填空

(2018·烟台诊断)

I spent last summer volunteering at a hospital. One morning, I was called to a room in which a(n) __1__ woman was staying. __2__ she wanted to go to a nearby gift shop, I got a(n) __3__ and helped her into it, heading for the shop.

When we got there, the shop wasn't __4__ yet. It was merely a 30-minute wait so we went over to the __5__ area and I read her bits and pieces of the newspaper aloud. After 30 minutes, we went into the gift shop. Pushing her around, I could see the __6__ on her face as she looked at everything. She happily chose some window decorations and then __7__ chocolates. She asked me to push her __8__ that direction. I helped her __9__ all the different chocolate arrangements. She __10__ decided on three different boxes.

As she was checking out, she asked the cashier for a __11__ and asked me to write the numbers 1,2, and 3 on the boxes. She __12__ that the nurses were taking such good care of her, so she __13__ chocolates for each of the three shifts (三班倒) of nurses. The moment I wheeled her back up to her room, she gave the __14__ shift of nurses their box of chocolate, who __15__ offered some to me before taking some themselves. There were __16__ all around.

__17__ her generosity and getting the opportunity to spend time with someone who got so much pleasure from life was a __18__ in itself. Gratitude (感恩) has an amazing way of bringing people __19__, especially in a place where health is so highly __20__.

【语篇解读】 本文讲述了作者在医院做志愿者时帮助一个上了年纪的妇人买巧克力并送给照看她的护士以表示感谢的故事。

1.A.elderly B.honest C.impatient D.independent

答案与解析:A 根据下文“she wanted to go to a nearby gift shop”可知,她需要作者帮忙送她去附近的礼品店;再结合下文对她选购物品的描述可知,她是一位上了年纪的妇人。elderly意为“上了年纪的”,符合语境。故选A项。honest意为“诚实的”;impatient意为“没有耐心的”;independent意为“独立的”。

2.A.While B.As long as C.In case D.As

答案与解析:D 根据设空后的“she wanted to go to a nearby gift shop”可知,老妇人想要去附近的礼品店,和下文“I got a(n) __3__ and helped her into it, heading for the shop”之间是因果关系,故选D项,as在此表示原因。while意为“当……时候;而”;as long as意为“只要”;in case意为“以免;万一”。

3.A.wheelchair B.bus

C.taxi D.ambulance

答案与解析:A 根据第二段中的“Pushing her around”及第三段第三句“The moment I wheeled her back up to her room...”可知,此处指作者找来轮椅(wheelchair)推着老妇人去礼品店。故选A项。ambulance意为“救护车”。

4.A.crowded B.complete C.open D.closed

答案与解析:C 根据下文“It was merely a 30-minute wait”可推断出,商店还没

1

有开门。故选C项。crowded意为“拥挤的”;complete意为“完整的”;closed意为“关闭的”。

5.A.checking B.dieting C.parking D.waiting

答案与解析:D 根据上文“It was merely a 30-minute wait”可知,商店还没有开门,所以她们去了等候区(waiting area)等待。故选D项。checking area意为“结账区”;dieting area意为“饮食区”;parking area意为“停车区”。

6.A.surprise B.joy C.pride D.anxiety

答案与解析:B 根据下文“She happily chose some window decorations...”可知,她高兴地选了些窗饰,说明能在她脸上看到喜悦(joy)。故选B项。surprise意为“惊讶”;pride意为“自豪(感);骄傲”;anxiety意为“焦虑;不安;担心”。

7.A.smelt B.tasted C.spotted D.purchased

答案与解析:C 根据下文“She asked me to push her ________ that direction.”可知,老妇人在高兴地选了些窗饰后,发现了巧克力,因此,她让作者把她朝那个方向推。spot意为“发现;看出”,符合语境。故选C项。smell意为“闻到;嗅到”;taste意为“品尝”;purchase意为“购买”。

8.A.up B.to C.in D.at

答案与解析:C 根据下文可知,老妇人为照看她的护士购买巧克力,因此,此处指她在看见巧克力后让作者把她朝那个方向推。in that direction意为“朝那个方向”,故选介词in。

9.A.put away B.give out C.hand in D.look through

答案与解析:D 根据下文“She ________ decided on three different boxes.”可知,此处指作者帮助老妇人看了所有不同的巧克力。look through意为“浏览;翻看”,符合语境。故选D项。put away意为“把……收起来”;give out意为“分发;耗尽;用光;发出(光、热或信号)”;hand in意为“上交;提交”。

10.A.eventually B.gradually

C.properly D.hurriedly

答案与解析:A 根据上文“I helped her ________ all the different chocolate arrangements.”可知,她们在浏览了所有不同的巧克力后,最终决定购买三盒。eventually意为“最终地”,符合语境。故选A项。gradually意为“逐渐地;逐步地”;properly意为“正确地;恰当地”;hurriedly意为“匆忙地”。

11.A.change B.pen

C.card D.box

答案与解析:B 根据空后“asked me to write the numbers 1,2, and 3 on the boxes”可知,她向收银员要了一支笔(pen),让作者在盒子上写1、2、3。故选B项。change意为“零钱;改变”;card意为“卡片”;box意为“箱子;盒子”。

12.A.admitted B.promised

C.suggested D.explained

答案与解析:D 设空后的“that the nurses were taking such good care of her, so she __13__ chocolates for each of the three shifts of nurses”是对她购买巧克力的解释。explain意为“解释”,符合语境。故选D项。admit意为“承认”;promise意为“承诺;许诺”;suggest意为“建议;暗示”。

13.A.bought B.ordered

C.made D.borrowed

答案与解析:A 老妇人是在礼品店看到的巧克力,根据上文“decided on three different boxes”可知,老妇人买了(bought)巧克力给照看她的护士。故选A项。order意为“点,要(食物或饮料等);订购”;make意为“做;制作;使”;borrow意为“借”。

2

14.A.next B.present

C.previous D.night

答案与解析:B 此处指她把巧克力给了当时当班的护士。present意为“目前的”,符合语境。故选B项。next意为“下一个”;previous意为“先前的”;night意为“晚上;夜间”。

15.A.on purpose B.by chance

C.in turn D.in advance

答案与解析:C 当班护士自己在拿之前给了作者一些。in turn意为“轮流”,符合语境。故选C项。on purpose意为“故意地”;by chance意为“巧合;偶然”;in advance意为“提前”。

16.A.noises B.smiles

C.greetings D.jokes 答案与解析:B 根据常识,收到巧克力后,护士们应该是高兴的。smile意为“微笑”,符合语境。故选B项。noise意为“噪音”;greeting意为“打招呼”;joke意为“玩笑”。

17.A.Witnessing B.Taking advantage of

C.Repaying D.Searching for

答案与解析:A 根据语境,作者陪老妇人去了礼品店,陪她选购了窗饰和巧克力,又陪她把巧克力分给了当班的护士,因此,此处指作者见证(Witnessing)了她的大方。故选A项。take advantage of意为“利用”;repay意为“偿还”;search for意为“寻找”。

18.A.prize B.risk

C.gift D.story

答案与解析:C 根据上文who got so much pleasure可知,此处指有机会和从生活中获得很多快乐的人在一起这本身就是一份礼物(gift)。故选C项。这也是文章主题的升华。prize意为“奖品”;risk意为“危险(性);风险;冒险行为”;story意为“故事”。

19.A.together B.upwards

C.back D.down

答案与解析:A 感恩以一种神奇的方式将人带到一起(together)。故选A项。 20.A.respected B.praised

C.admired D.valued

答案与解析:D 根据语境可知,此处指尤其是在一个健康是如此被高度珍视(valued)的地方。故选D项。respect意为“尊重”;praise意为“称赞;表扬”;admire意为“钦佩;赞美;羡慕”。

Ⅱ.语法填空

(2018·湖北荆州高三质量检测)

Mobile Payments in China A foreigner scans the QR code to pay for snacks at a shop in Hangzhou on April 14, 2017. All vendors (小贩) support mobile payments, and consumers can scan QR codes to pay through WeChat Wallet or Alipay. Using mobile payments is not forced by the market regulator, but done __1__ (voluntary). “All use, and if you do not, it means a __2__ (lose).” A vendor said.

The popularity of mobile payments in China also shocked neighboring nation Japan, when an online post stated a beggar even had to use the mobile payment QR code in China. It __3__ (grow) into a lifestyle choice of Chinese following the rapid development of mobile payment services __4__ (lead) by third-party payment companies so far.

Mobile payments have not only become popular in large cities and urban areas, but also in the country's county towns and rural areas. “It is troublesome to get lots of coins while buying vegetables, which are uneasy __5__ (carry),” said a user. “The services, either WeChat Wallet or Alipay, will record the trades, __6__ helps to know where money has gone.”

According to iResearch, the market of mobile payments reached $5.5 trillion in 2016, about 50 times the US market. Li Yi, a researcher, said __7__ rapid development

3

was due to the weak sense of service in Chinese banks. “Globally, in places where traditional financial systems are weak, mobile payments are __8__ (develop) than those with strong ones,” he said.

__9__, the popularity of digital payments has a potential risk in data privacy and financial security. To struggle __10__ this, the Chinese government has issued regulations.

【语篇解读】 移动支付使在中国的外国人可以扫描二维码支付小吃。移动支付不仅在大城市受欢迎、在小镇上或偏远地区使用也很频繁。然而数字支付的流行也存在着数据泄密和对金融安全造成威胁。政府发布规章来对抗泄密的可能。

1.答案与解析:voluntarily 考查副词。句意:使用移动支付不是市场调控者迫使而是消费者自愿的。副词修饰动词。故填voluntarily。

2.答案与解析:loss 考查名词。句意:大家都用移动支付,你不用就意味是一个损失。冠词后用名词。故填loss。

3.答案与解析:has grown 考查动词时态。句意:移动支付目前已经成为中国人的一种生活方式。根据so far判断用现在完成时。故填has grown。

4.答案与解析:led 考查非谓语动词。句意:快速发展的手机支付是由第三方公司支持的。题干中成长是谓语动词,和第二个动词之间没有连词,可以判断出填非谓语动词,服务和领导是被动关系,填过去分词。故填led。

5.答案与解析:to carry 考查非谓语动词。句意:零钱带着比较麻烦。形容词后面用动词不定式。故填to carry。

6.答案与解析:which 考查关系代词。句意:微信或支付宝都有交易记录,帮助你知道钱的去处。“trade”是先行词在定语从句中做主语用关系代词which。故填which。

7.答案与解析:the 考查冠词。句意:移动支付的快速发展是因为中国各银行的服务意识差造成的。此处表示特指,特指移动支付的快速发展。故填the。

8.答案与解析:more developed 考查形容词比较级。句意:从全球看,传统金融体系较弱的地方移动支付更发达。be动词后用形容词,根据“than”可以判断出填比较级形式。故填more developed。

9.答案与解析:However 考查副词。句意:然而,数字支付的盛行也有一定的泄密的潜在风险。上面都在讲述移动支付的优点,本段提到风险,因此是转折关系。故填However。

10.答案与解析:against 考查介词。句意:政府发布规章来对抗泄密的可能。“对抗”是固定短语struggle against, 故填against。

4

练习(二) Ⅱ卷强化增分·组块专练——练规范 (本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!)

(限时:45分钟)

Ⅰ.语法填空

Matt Damon, an American actor, filmmaker, and philanthropist, was born on October 8,1970. He, along with his friend Ben Affleck, got attention in the movie industry with their Academy Award-winning screenplay, Good Will Hunting (1997), __1__ he also starred in. He is __2__ of the top-40 highest-grossing actors of all time. In addition __3__ the many awards Damon has received, including Academy Awards and Golden Globe Awards, he received a star on __4__ Hollywood Walk of Fame in 2007 for his work in the film industry.

Damon has become known for his versatility, starring in many successful films such as the rogue secret agent Jason Bourne in the Bourne series, a soldier __5__ (fight) in France in Saving Private Ryan (1998), and an astronaut __6__ (trap) on Mars in The Martian (2015). He __7__ (win) further critical acclaim for his performances in dramas such as Syriana (2005) and The Good Shepherd (2006), as well as for his role as a villain in the crime drama The Departed (2006).

Damon has also performed voice-over work and __8__ (establish) several production companies. He has been __9__ (active) involved in charitable work, including the ONE Campaign, H2O Africa Foundation, Feeding America, and Water.org. With his wife, Luciana Bozan Barroso, he has three daughters and a stepdaughter from Barroso's prior __10__ (marry).

【语篇解读】 本文讲述了Matt Damon,一个演员,导演和慈善家的生平事迹。 1.答案与解析:which 考查关系代词。在非限制性定语从句中作宾语,故填which。 2.答案与解析:one 考查数词。One of the top-40 highest-grossing actors意为“前四十个票房最高的演员之一”,填one。

3.答案与解析:to 考查介词。in addition to表示“除了”,填to。 4.答案与解析:the 考查冠词。专有名词前要加定冠词the。故填the。

5.答案与解析:fighting 考查非谓语动词。“soldier”与fight之间为主动关系,用-ing形式,填fighting。

6.答案与解析:trapped 考查非谓语动词。“astronaut”与trap之间为被动关系,用过去分词形式,填trapped。

7.答案与解析:won 考查时态。此处为一般过去时,用win的过去式,填won。 8.答案与解析:established 考查时态。此处为现在完成时,establish与“perform”为并列关系,用过去分词形式,填established。

9.答案与解析:actively 考查副词。active修饰动词“involved”,用副词形式,填actively。

10.答案与解析:marriage 考查名词。此处应填名词表示所有格,故填marriage。 Ⅱ.短文改错

(2018·师大附中一模)

Nowadays Senior 3 students are general faced with a lot of pressure, which is rather common. To reduce it, the followed suggestions may help. First of all, know exactly what lead to your pressure, and then you can take measures to deal with it. Secondly, set up a goal what is not too high, in another words, don't put too much pressure on yourself. Thirdly, find a way to relax you occasionally. For example, you can listen to music, go swim or just simply go walking. Eventually, make friend with others, for example, your classmates, your teachers, your parents. They will understand you and come to your help when you are really in the trouble. In a word, never get yourself stuck in the pressure for “impossible is nothing”.

【语篇解读】 本文主要讲述高三学生面临许多压力,告诉他们如何减压。

1.答案与解析:general→generally。考查副词。修饰动词短语“are faced with”

5

2019版高考英语一轮复习高考提能练(三十八)Module2HighlightsofMySeniorYear外研版选修7.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c1fqn247ydh5gf8x599ez10e609m8f001b93_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top