第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

Module 2 Section 外研版英语必修一课时作业

来源:用户分享 时间:2025/11/26 15:53:56 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

Module 2 Section Ⅱ Introduction & Reading and

Vocabulary—Language Points

课时作业

Ⅰ.单句语法填空

1.She patiently (patient) explained all the rules to the assistants and instructed everyone to follow them.

2.We were all amused (amuse) at his stories. 3.It was so fine a day that we went out for a walk. 4.Zhang Wei was badly ill;as a result,he didn't go with us. 5.Isn't it time you started to get organised (organise)?

6.Mr.Zhang has been teaching us for two years.He is very strict with us. 7.He was lost in thought,with his eyes fixed (fix) on the old photo. 8.I'd appreciate it if you could help me with the luggage. 9.My little son won't go to sleep unless I tell him a story. 10.Be careful when you cross the road in rush hours so as to avoid being knocked (knock) down by a car. Ⅱ.单句改错

1.I would rather sleep all day than to play computer games for a long time.去掉to

2.He refused the invitation to go to Italy.In the fact, he has never been abroad.去掉第二个the

3.Father was so tired last night that he fall asleep with the TV on.fall→fell 4.Your son worked hard and made rapid progresses in math. progresses→progress

5.I'm willing to work with Dr.Zhang for I am relaxing with him. relaxing→relaxed Ⅲ.阅读理解

Teachers' Day is, interestingly, not celebrated on the same day all over the world.In some countries it is marked by a holiday, in others it is a working day.

International Teachers' Day is celebrated on October 5.Being held ever since

1994, it is in honor of teachers' organizations worldwide.Its aim is to encourage supports for teachers and to meet the needs of students.

China―In 1939, Teachers' Day was set for August 27, Confucius' birthday.In 1951, the celebration was stopped.However, it was founded again in 1985, and the day was changed to September 10.

India―Teachers' Day is celebrated on September 5 in honour of Dr.Sarvepalli Radhakrishnan, the second president of India, whose birthday falls on that day.

Russia―In Russia, Teachers' Day was celebrated on the first Sunday of October between 1965 and 1994.Since 1994, the day is observed on the October 5, just the same day as World Teachers' Day.

The US―In the US, Teachers' Day is non-official holiday.It is celebrated on the Tuesday of the first full week of May.A number of activities are organized in schools to honor teachers.The celebrations can continue for the whole week of May.

Thailand―In Thailand, National Teachers' Day is celebrated every year on January 16.The first Teachers' Day was held in 1957.The day is a holiday in schools.

【解题导语】 文章介绍了各个国家的教师节的日期和由来等以及国际教师节的日期。

1.What country celebrates Teachers' Day in October? A.India. C.Thailand.

B.Russia. D.The US.

解析:选B 细节理解题。由第五段第一句“In Russia,Teachers' Day was celebrated on the first Sunday of October between 1965 and 1994.”可知俄罗斯的教师节在十月份。故正确答案为B。

2.Which of the following has the same meaning as the underlined word “observed”?

A.Stopped. C.Celebrated.

B.Held. D.Fell.

解析:选C 推断判断题。由第五段第二句“Since 1994,the day is observed on the October 5,just the same day as World Teachers' Day.”可知该句仍在讲庆祝

教师节。结合第五段第一句“In Russia,Teachers' Day was celebrated on the first Sunday of October between 1965 and 1994.”中的 celebrate 可推知 observed 意为“庆祝”。故正确答案为C。

3.Which of the following is possibly true?

A.China has celebrated Teachers' Day since the year 1931. B.Teachers' Day is an official holiday in the United States. C.Teachers' Day is a working day in schools of Thailand. D.Dr. Sarvepalli Radhakrishnan's birthday is in September.

解析:选D 细节理解题。由第四段“Teachers' Day is celebrated on September 5 in honour of Dr.Sarvepalli Radhakrishnan,the second president of India,whose birthday falls on that day.”可知 Dr. Sarvepalli Radhakrishnan 的生日在九月份。故正确答案为D。

4.From the passage we can learn that ________. A.the first Teachers' Day was held in 1965 in Thailand B.teachers' Day falls on Confucius' birthday in China C.international Teachers' Day aims to benefit the students D.a lot of activities are held on Teachers' Day across the world

解析:选C 细节理解题。由第二段最后一句“Its aim is to encourage supports for teachers and to meet the needs of students.”可知C项正确。

Ⅳ.完形填空

When I was in seventh grade, I was a candy striper (志愿当护士助手的小姑娘) at a local hospital in my town.Most of the __1__I spent there was with Mr.Gillespie.He never had any __2__, and nobody seemed to care about his __3__. I spent many days there holding his hand and talking to him, __4__ anything that needed to be done.He became a close friend of mine, __5__ he responded with only an occasional squeeze (捏) of my hand.Mr.Gillespie was in a coma (昏迷).

I left for a week to vacation with my parents, and when I came back,

Mr.Gillespie was __6__.I didn't have the __7__to ask any of the nurses where he was, for fear they might __8__ me he had died.Several __9__ later, when I was a junior in high school, I was at the gas station when I noticed a familiar face.

When I __10__ who it was, my eyes were filled with tears.He was __11__!I got up the nerve to ask him if his name was Mr.Gillespie.With a(n)__12__ look on his face, he replied yes.I __13__ how I knew him, and that I had spent many hours talking with him in the hospital.His eyes welled up with tears, and he gave me the warmest hug I had ever __14__. He began to tell me how, __15__ he lay there asleep, he could hear me talking to him and could __16__ me holding his hand the whole time.Mr.Gillespie __17__ believed that it was my voice and __18__ that had kept him alive. Although I haven't __19__ him since, he fills my heart with __20__ every day.I know that I made a difference between his life and his death.

【解题导语】 本文讲述了作者作为志愿者在当地的医院工作,陪伴和照顾了一位病人,并与他结成了朋友关系。但是在和父母度假回来之后,发现病人已经离开了。几年之后,意外地与他相遇,知道他还活着。作者知道自己在他的生死之间产生了影响。

1.A.time C.money

B.energy D.effort

解析:选A 考查名词。A.time时间;B.energy能力,精力;C.money金钱;D.effort努力,成就。根据句意:我在那度过的大部分时间是和Gillespie先生一起的。故选A。

2.A.patients C.visitors

B.relatives D.problems

解析:选C 考查名词。A.patients病人;B.relatives亲属;C.visitors访问者,游客;D.problems问题。根据后边“nobody seemed to care about his...”可知没有人来看望他。故选C。

3.A.condition

B.requirement

Module 2 Section 外研版英语必修一课时作业.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c1o9u65wtus3gznb0gt563y3j84vsiw00abo_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top