第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

高考英语 Module 3 The Violence of Nature同步导学 外研版必修2(1)

来源:用户分享 时间:2025/10/11 6:11:25 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

M:Well,I hear that lunch time is nearly 12 o’clock and I’ll be starving by then. W:Don’t worry.9.During the break after the second class,we 10.can buy something to eat. M:That’s great.

Ⅰ.阅读理解

An Italian couple will become the world’s oldest divorces,after the 99-year-old husband found that his 96-year-old wife had an affair(婚外情)in the 1940s.

The Italian man,called by lawyers in the case as Antonio C,was looking through an old drawer when he made the discovery a few days before Christmas.

In spite of the time that had passed since the affair,he was so upset that he immediately asked his wife of 77 years,named as Rosa C,whether it was true,and demanded a divorce.

Stricken by the guilt,she reportedly admitted everything but was unable to persuade her husband to reconsider his decision,though her children also did much more work.

She wrote letters to her lover during a secret affair in the 1940s,according to court papers released in Rome this week,which made people know the truth.

The couple are now preparing to split,though the marriage they built has lasted over nearly eight decades—they have five children,a dozen grandchildren and one great-grand child.

The discovery of the letters was the final problem for their marriage which had already run into difficulty—10 years ago the husband briefly left their house in Rome and moved in with one of his sons,only to return a few weeks later.

The Italian thought the fierce split resulted from the couple’s southern blood—he is originally from Olbia in Sardinia,while his wife was born in Naples.The couple met during the 1930s when Antonio served as a young officer.

The case appears to set a new record,at least for the age of the oldest figures—the previous oldest couple to divorce were Bertie and Jessie Wood,both aged 98,from the UK.

That pair ended their 36-year marriage in 2009 when they were both two years away from their 100th birthdays.They got married in Elstree,Hertfordshire,in 1972 having both ended previous marriages,before moving to Falmouth,Cornwall four years later. 1.Which of the following is TRUE according to the text?

A.To find his wife’s affair,Antonio C looked through an old drawer. B.Rosa C’s lover may be Bertie.

C.Rosa C admitted what she did because she was sorry for her guilt.

D.The Italian thought the fierce split resulted from the discovery of the letters. 答案 C

解析 细节理解题。第二段说这个意大利老人在翻看一个旧抽屉时发现他妻子有婚外情这一事实,因此A项表述不正确;倒数第二段说他们的离婚打破了98岁离婚的Bertie和Jessie Wood的纪录,文章也没有提到Rosa C的情人,因此B项不对;第四段说他的妻子为当年的事内疚,承认了一切,因此C项正确;第七段说在此之前他们的婚姻已经有问题了,这一发现只是他们婚姻的“最后一个问题”,因此D项不对。 2.Which word can replace the underlined word “released” in Paragraph 5? A.Advertised. C.Concluded. 答案 B

解析 词义猜测题。第五段是说法庭的这些文书本周在罗马发布了,这使得人们了解了真相,因此该词的含义是B项“发布”,而不是“打广告”“下结论”“表达”。 3.Which of the following best describes Antonio C? A.A childish man. C.A romantic man. 答案 D

解析 推理判断题。第四段说妻子坦白了一切,孩子们也做了很多工作,但这一切都没能说服丈夫回心转意,由此可推断出Antonio C是一个固执的人,铁了心要离婚,因此选D。 4.The marriage of Antonio C and Rosa C . A.may come to an end because the husband sticks to his decision B.appears to set a new record C.may have lasted over 36 years

D.began in the 1930s before both ending previous marriages 答案 A

解析 推理判断题。从文章的叙述看,这对近百岁的高龄夫妇的婚姻因为丈夫执意要离婚而即将走向尽头(A项正确);他们的离婚而不是结婚创造了纪录(B项错误);其婚姻持续了77年(C项错误);D项说他们的婚姻始于20世纪30年代,在结婚之前都结束了先前的婚姻,不符合文章的叙述。因此选A。 Ⅱ.阅读填空

I worked for a short time as a cashier(出纳员) at a restaurant a few months ago. 1 One night,just before Christmas,I found a large black wallet on the floor near one of the tables.I guessed I should have checked it to find out who was the owner,but I was busy at the time.Also,

B.A rude man. D.A stubborn man.

B.Announced. D.Expressed.

I imagined that if the wallet contained anything valuable,the owner would be back.

An hour later a man came up to the counter(柜台). 2 I asked him to describe the lost wallet,and after he described it exactly,I gave him the wallet.He expressed his sincere thanks when I handed it to him.He asked me if I had opened it,and when I told him “No”,he opened it right away and showed that it contained nearly $800 in cash(现金). 3 “A reward for your honesty,” he said and then turned and walked away.

4 I began wondering whether I would have been so honest if I had known what was in the wallet!I thought that if there had been no way to find the owner and no one had returned to claim(认领) it,I might have kept it.But it also came into my mind that I had in fact saved someone’s Christmas plans by finding and returning the wallet. 5 The good feeling it gave me was worth more than anything money could buy.

A.He looked quite worried and asked if anyone had found a wallet. B.Later I thought about it again.

C.To my surprise,he took out a twenty-dollar bill and handed it to me. D.So I didn’t return the wallet until the owner returned. E.I wanted to be honest,so I didn’t care much about money. F.I also helped clear off the tables when it was especially busy. G.For quite a long time I kept happy whenever I thought about it. 答案 1.F 2.A 3.C 4.B 5.G Ⅲ.语法填空

A:Hey,you look great!How’s everything?

B:Yeah,you know what?I’ve been going to the club 1.regularly(regular).Now I am in a good shape and I know more about 2.how to keep fit. A:Really?Tell me about it.I haven’t gone to the club for 3.a long time.I am too busy 4.with work.

B:It’s important to do proper exercises.

A:You’re right.Too 5.much or too little won’t do any good.

B:The trainer tells me,besides regular sports activities,we should also have a healthy and 6.balanced(balance) diet. A:Sounds 7.reasonable(reason).

B:We should eat more vegetables 8.instead of junk food to stay energetic. A:And fruits!

B:Surely it is.9.Getting(get) enough sleep is also important for health. A:I’ve heard that.Does your trainer tell you anything else about keeping fit?

B:Yeah,he advises that staying in a good mood 10.should help keep sound physical health. Ⅳ.短文改错

Last week I was doing my grocery shopping at a local store.I had purchased a package of sports drink and put it on bottom of the cart.In my haste,I did not put them in my car when I emptied the cart.Late on,I went back to the store and the cart wasn’t there.One of the high school students that was collecting carts came by and I asked if anyone had turned on the beverages.She said she did not notice but with a bigger smile said,“When you could wait,I will go in and check.” A few minute later,she came out with the beverages.What a lift to know there are still honest,cared people out there! 答案

Last week I was doing my grocery shopping at a local store.I had purchased a package of them∧

sports drink and put it on the bottom of the cart.In my haste,I did not put in my car when I

it

Late

emptied the cart. on,I went back to the store and the cart wasn’t there.One of the high

Later

wason

school students that collecting carts came by and I asked if anyone had turned the

werein

biggerWhen

beverages.She said she did not notice but with a smile said,“ you could wait,I

bigIf

minute

will go in and check.”A few later,she came out with the beverages.What a lift to know

minutes

cared

there are still honest, people out there!

caringⅤ.写作素材(关于音乐家)

1.史密斯先生,从很小就显示了音乐天赋。 2.他是一位著名的作曲家和音乐家。 3.他是个天才,已录制了很多专辑。 4.他的音乐影响了他的听众。 5.人们对他动人的音乐印象深刻。

提示:黑体部分用本单元词汇表达,并且请使用who和whose引导的定语从句。 连句成篇(将以上句子连成一篇50词左右的英语短文)

Mr.Smith,who showed a talent for music when he was very small,is a famous composer and musician.He is a genius and has recorded many albums,whose music has influenced his audience and people are impressed with his cathy music.

搜索更多关于: 高考英语 Module 3 The Violence of 的文档
高考英语 Module 3 The Violence of Nature同步导学 外研版必修2(1).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c1vdhj0rmhh47le14lopx1jxus0hkxz00vta_3.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top