第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2018届高考英语二轮复习系列之疯狂专练三 模块1 Unit 3 Travel journal- 含解析

来源:用户分享 时间:2025/11/16 21:24:04 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

试题习题、尽在百度

疯狂专练三

模块1 Unit 3 Travel Journal Ⅰ. 单项选择

1.【17天津】She asked me _______ I had returned the books to the library, and I admitted that I hadn’t.

A. when B. where C. whether D. What 【答案】C

【解析】本题考查的是宾语从句中连词的选择,根据题意“我承认没有还书”,说明说话者关心的是对方是否已经还了书,故选C项.

2.【17天津】 It was when I got back to my apartment ______ I first came across my new neighbors.

A. who B. where C. which D. that 【答案】D

【解析】本题考查强调结构 it was... that,被强调的部分是when I got back to my apartment,故选D项.

3.【17天津】 I ___________ down to London when I suddenly found that I was on the wrong road.

A. was driving 【答案】A

【解析】试题分析:根据固定句型:was/were doing sth + when…(正在做某事,就在这时突然) 可知选A.

【名师点睛】此题考查与时态有关的固定句型:was/ were doing sth + when (suddenly) did ...,这个常用固定句型是学生必须掌握的重点句型之一,此句型还有另外两种结构:was / were about to do + when sth did; had done + when sth did.在这三个句型中,when为并列连词,意为:就在这时(那时).

4.【2017北京】 ______ birds use their feathers for flight, some of their feathers are for other purposes.

A. Once B. If C. Although D. Because

B. have driven

C. would drive

D. drove

仔细审题、认真作答

试题习题、尽在百度

【答案】C

【解析】试题解析:A. Once 一旦B. If 如果 C. Although 尽管 D. Because 因为.句意:尽管鸟儿们用羽毛来飞翔,但是他们的一些羽毛还有一些其他用途.根据语境可知前后之间是让步关系,故选C.

5.【2016浙江】_________online shopping has changed our life, not all of its effects have been positive.

A. Since 【答案】C

【解析】试题分析:句意:尽管网上购物已经改变了我们的生活,但是不是其所有的影响都是积极的.While引导让步状语从句,意为“尽管,虽然”;since 既然,自从;after 在……之后;unless 除非.故选C.

6.【2016江苏】 _________some people are motivated by a need for success, others are motivated by a fear of failure. A. Because 【答案】D

【解析】试题分析:考查连词.连词because因为;if如果;unless除非;while尽管;然而;当……时;根据句意可知此处表转折.所以用while“尽管”.故D项正确.

7.【2016江苏】Parents should actively urge their children to _________ the opportunity to join sports teams.

A. gain admission to B. keep track of 【答案】C

【解析】试题分析:考查短语辨析.gain admission to获准进入;keep track of记录;take advantage of利用;give rise to引起;根据句意可知C项正确.

C. take advantage of D. give rise to

B. If

C. Unless

D. While

B. After

C. While D. Unless

Ⅱ.阅读理解

【2017·山东潍坊模拟】

Two European Summer Must “Seas”

When you think of summer, the beach, clear water, sunny skies, and relaxing days are a few

things that come to mind, and two of the best places to experience these summer feels are two gorgeous European bodies of water: the Mediterranean Sea and the Adriatic Sea! These two incredible Seas hold some of my favorite travel memories, and I would revisit each one in a heartbeat!

仔细审题、认真作答

试题习题、尽在百度

The Mediterranean Sea

The Mediterranean Sea can be accessed from various European countries as well as a few North African countries. And while many think of visiting Ibiza, Malta, or the Greek islands to experience the Mediterranean, my Mediterranean beach days came while visiting the seaside city of Marseille in the South of France! Marseille was a lovely

city with easy access to the Sea, also with pretty sandy beaches. The gorgeous crystal clear blue water made it unlike any beach day in America! Not only were the beaches amazing, but the city of Marseille was adorable and filled with numerous cute shops and seaside restaurants. And the Mediterranean-style food was delicious!

The Adriatic Sea

The Adriatic Sea is equally as stunning and surely worth a visit! The Croatian coast has numerous beach clubs, some private and some public, that tourists are able to visit and you can experience the beauty of the Adriatic Sea there! Zrce Novalja, a Croatian seaside town I visited, was impressively featured by the rather rocky beach in place of sand. The rocks were small and smooth, making swimming in the sea and wading in the water just as easy as sandy beaches! Plus, the locals in Croatia are also extremely friendly, making the experience even more memorable.

语篇解读:本文是一篇说明文.作者用自己的旅游经历向读者介绍了夏天旅游值得一去的欧洲两大海:地中海(The Mediterranean Sea)和亚得里亚海(The Adriatic Sea).

1.The writer's trip to the two seas was full of ________. A.unbearable hardships C.wonderful experiences 【答案】C

【解析】细节理解题.根据第一段最后一句“These two incredible Seas hold some of my favorite travel memories, and I would revisit each one in a heartbeat!”可知,作者在这两片海的旅游经历是美好的.故选C.

2.From which place did the writer get to the Mediterranean Sea? A.Ibiza. C.The Greek islands. 【答案】D

【解析】细节理解题.根据The Mediterranean Sea部分第二句“... my Mediterranean beach days came while visiting the seaside city of Marseille in the South of France!”可知,作者是经过法国南部的马赛到达地中海的.故选D.

B.Malta. D.Marseille.

B.various adventures D.funny events

仔细审题、认真作答

试题习题、尽在百度

3.What makes Zrce Novalja so special? A.Its beach clubs. C.Its rocky beach. 【答案】C

【解析】细节理解题.根据The Adriatic Sea部分第三句“Zrce Novalja, a Croatian seaside town I visited, was impressively featured by the rather rocky beach in place of sand.”可知,Zrce Novalja与众不同的地方在于它的海滩是由石子构成的而不是沙子.故选C.

B.Its beautiful sea. D.Its friendly locals.

Ⅲ.完形填空

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处

的最佳选项.

【2017浙江】Alia Baker is a librarian in Iraq. Her library used to be a 36 place for all who loved books and liked to share knowledge. They 37 various matters all over the world. When the war was near, Alia was 38 that the fires of war would destroy the books, which are more 39 to her than mountains of gold. The books are in every language — new books, ancient books, 40 a book on the history of Iraq that is seven hundred years old.

She had asked the government for 41 to move the books to a 42 place, but they refused. So Alia took matters into her own hands. 43 , she brought books home every night, 44 her car late after work. Her friends came to 45 her when the war broke out. Anis who owned a restaurant 46 to hide some books. All through the 47 , Alia, Anis, his brothers and neighbours took the books from the library, 48 them over the seven-foot wall and 49 them in the restaurant. The books stayed hidden as the war 50 . Then nine days later, a fire burned the 51 to the ground.

One day, the bombing stopped and the 52 left. But the war was not over yet. Alia knew that if the books were to be safe, they must be 53 again while the city was 54 . So she hired a truck to bring all the books to the houses of friends in the suburbs(郊区). Now Alia waited for the war to end and 55 peace and a new library. 36. A. meeting 37. A. raised 38. A. worried

B. working B. handled B. angry

C. personal C. reported C. doubtful

D. religious D. discussed D. curious

仔细审题、认真作答

2018届高考英语二轮复习系列之疯狂专练三 模块1 Unit 3 Travel journal- 含解析.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c27n6166qiu670et7c26i4qfr01784a016nv_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top