第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2020高考英语新课标大二轮辅导专题二 短文改错专题强化训练12

来源:用户分享 时间:2025/11/4 12:40:07 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

专题强化训练(十二)

Ⅰ.短文改错

A

(2019·白银市会宁县一中期末考试)This summer holiday, I make a trip to Sanya with my parents, which was unforgettable experience for me. In the morning, we got to the hotel locating in the center of the city. After breakfasts, we began our travel. At first, we took the bus to an aquarium(水族馆). Wandering in it, and of course I saw such many different kinds of fishes that I couldn't believe my eyes. We could also see the show of dolphins. Then we had lunch in a restaurant, which position was near the aquarium. The seafood, which was very famous in China was tastily. After lunch, we went swimming. The sea was blue and the beach was golden. We all enjoyed us in the sea. During this trip, we also went to some places which were interesting and well-known in Sanya. All

at all, we had a good holiday.

[答案]

This summer holiday, I make a trip to Sanya with my parents,

made

which was ∧ unforgettable experience for me. In the morning, we got

an

to the hotel locating in the center of the city. After breakfasts, we

located

breakfast

began our travel. At first, we took the bus to an aquarium(水族馆). Wandering in it, and\ of course I saw such many different kinds of

so

fishes that I couldn't believe my eyes. We could also see the show of dolphins. Then we had lunch in a restaurant, which position was near the

whose

aquarium. The seafood, which was very famous in China was tastily. tasty

After lunch, we went swimming. The sea was blue and the beach was golden. We all enjoyed us in the sea. During this trip, we also went

ourselves

to some places which were interesting and well-known in Sanya. All at

in

all, we had a good holiday.

B

(2019·天水市第一中学段考)I was only 10 when we move to Switzerland. I remember that I enjoyed flying across the whole country and I wasn't very happy about leave my friends. But Dad said it'd be good for we all to live in countryside around Bern(伯尔尼). And Uncle Jack, who'd been living there for about 20 years, were always telling us how a beautiful city Bern was. He said it would be easily for Dad to get a job in Bern, but we all agreed to move to there. Now we've been here for quite a few year, and we all love it.

[答案]

I was only 10 when we move to Switzerland. I remember that I

moved

enjoyed flying across the whole country and ∧ I wasn't very happy

that

about leave my friends. But Dad said it'd be good for we all to live in

to

us

∧ countryside around Bern(伯尔尼). And Uncle Jack, who'd been living

the

there for about 20 years, were always telling us how a beautiful city

what

Bern was. He said it would be easily for Dad to get a job in Bern, but

easy

and/so

we all agreed to move \to there. Now we've been here for quite a few year, and we all love it.

years

Ⅱ.语法填空

(2019·河北省沧州市期末)Mandarin Chinese(普通话) is the mother tongue of over 873 million people, making it the most 1.________(wide) spoken first language in the world. Each year more and more students around the world 2.____________ mother tongue is not Mandarin are studying it with enthusiasm. Let's take Russia 3.____________ example.

The number of Mandarin learners in Russia 4.____________(grow) hugely from 17,000 to 56,000 in the past 10 years, for the first time in 2019, over 5._________(hundred) of middle school students in Russia will take Mandarin as a subject in the USE (the United State Exam), a national entrance exam that 11th graders must pass 6.________ (enter) college.

“The idea of teaching a foreign language at school is to 7.________(broad) students' horizons, giving them the ability to get all sorts of information and a chance to be more successful in the future. As 8.______________ result, those who learn and know Mandarin will surely benefit much from it,”said Ivan Yaschenko, the director of the center of Pedagogical Skills. International businesses prefer to hire people who speak more than one language. Students with both 9.____________(profession) backgrounds and a good command of Mandarin will be more competitive when 10.____________(apply) for jobs.

语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了普通话越来越受欢迎,很多人都在学习普通话,有些国家还把普通话作为入学考试科目之一。

1.[解析] 考查副词。句意:普通话是超过8.73亿人的母语,使其成为世界上最广泛使用的第一语言。设空处所给词修饰动词spoken,修饰动词要用副词,故填widely。

[答案] widely

2.[解析] 考查定语从句。句意:来自世界各地的学生热情地学习普通话。这是个定语从句,先行词是students,关系词在从句中作定语,只能用whose“谁的”,故填whose。

[答案] whose

3.[解析] 考查介词。句意:让我们以俄国为例。take... for

example“以……为例”,是固定用法,故填for。

[答案] for

4.[解析] 考查时态。根据后面的时间状语in the past 10 years可知,此处要用现在完成时have/has done,the number of修饰名词作主语,谓语用单数形式,因此用has grown。故填has grown。

[答案] has grown

5.[解析] 考查数词。句意: 2019年,俄罗斯将有数百多名中学生首次将普通话作为考试科目(国家统一考试)。hundred前没有具体数字,因此此处是表达概数,概数的表达方法是数词使用复数形式,后面往往跟着of。故填hundreds。

[答案] hundreds

6.[解析] 考查非谓语动词。句意:十一年级学生进入大学必须通过的全国性入学考试。根据句意可知,参加考试是为了能进入大学,此处需要不定式作目的状语,故填to enter。

[答案] to enter

7.[解析] 考查动词。句意:在学校教授外语的想法是为了开阔学生的视野。根据句意可知,此处是不定式作表语,因此,to后需要用动词原形,所给提示词是形容词,因此用其动词形式。故填broaden。

[答案] broaden

8.[解析] 考查冠词。as a result“结果”,是固定短语,故填a。 [答案] a

9.[解析] 考查形容词。根据设空后的名词backgrounds可知,此处需用形容词来修饰名词。故填professional。

2020高考英语新课标大二轮辅导专题二 短文改错专题强化训练12.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c27x51265s30h1ll01eyq0a6ri16osu014dd_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top