第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

中考英语常见题型及解题技巧G任务型阅读

来源:用户分享 时间:2025/10/23 7:23:38 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

choosing him.Because this kind of teacher will leave too much homework,too many exams and give too low grades.

There is another thing after you select the course and the teacher.How to buy textbooks makes each student feel hard.The textbooks in America are very expensive.Each copy is about $30~50.In order to save money,many students buy some used textbooks,and some students usually borrow textbooks from the school library.You must get enough ready before class.In class,

discussing is very important.5.老师鼓励你提出问题或展示你自己的观点。 They don’t usually ask you to sit well.Instead they allow you to sit or stand everywhere you like.They don't give you much homework to do.You can learn some knowledge and do exercises by yourself.So in American schools,you must do almost all things yourself.

根据文章内容,补全1、2句中所缺单词、短语或句子。 1.At the beginning of the new term,American students have to ask for some teaching plans and get their textbooks ready besides ______________. 【解析】由第一段中“In America,at the beginning of the term,students must select their courses and teachers first.”可知美国学生在新学期开始要自主选择课程和老师。

【答案】selecting(their/the)course(s)and(the)teacher(s)

2.The teacher ______________ will always leave too much homework,too many exams and give too low grades. 【解析】本题要求补全一个定语从句。由第二段中“If the teacher is called‘killer’by the last grade,many students will give up choosing him.Because this kind of teacher will leave too much homework,too many exams and give too low grades.”可确定答案。

【答案】called/named“killer”/who is called/named“killer 3.根据文章内容回答问题。

Why do many students in America buy used textbooks?

___________________________________________________________ 【解析】由第三段中“The textbooks in America are very expensive.”及“In order to save money,many students buy some used textbooks,and some students usually borrow textbooks from the school library.”可知其原因。

【答案】Because the textbooks in America are very expensive./Because they want to save money./In order to save money. 4.请将文中黑体字译成汉语。

_______________________________________________________

【解析】注意or在本句中是转折连词,意为“否则”;feel nervous为系表结构,意为“感到紧张”;influence作动词,意为“影响”。 【答案】否则你会感觉很紧张并且有可能影响你的学习。 5.请将画线句子译成英语。_________________________________________________________ 【解析】注意所用固定结构:encourage sb.to do sth.鼓励某人做某事。

【答案】The teacher encourages you to ask/raise questions or show your own opinions/ideas.

阅读下面短文,简要回答所给问题。

It was near Christmas during my first semester teaching at a new school.I loved my small special class more than any group I had taught in the past.They were hungry for knowledge and I was enjoying teaching.

Other teachers had told me that our children were from poor families and not to expect any child to bring a Christmas gift.In fact,I wasn't expecting any gifts.

Imagine my surprise when every child brought me a gift on the day before our holiday break.First,I got a muchloved stuffed monkey from a shy girl.I was told,“He is my favorite,but I love you and I want him to be with you,Miss Taylor.”How thrilled I was!

Next came a new set of Christmas tree lights that was “missing” from a mother's cupboard.

Finally,I came to one little boy's gift which I had never received.It was an old,dirty and broken Christmas story book.Just when I wanted to express my happiness,I was interrupted(打断)by the giver,“And see,it is new!It still has the price tag.” When other children laughed at him,I stopped them and said,“Oh,books are good in that way.The story is always new if you have not read it before.Now,let's share one together.”Everyone listened quietly as I read the most wonderful Christmas story of my life.

I still keep those Christmas gifts.They always remind me of my lovely kids. 1.Why did the teacher like her small special class?

____________________________________________________ 【解析】由第一段的第二、三句“I loved my small

special class more than any group I had taught in the past.They were hungry for knowledge and I was enjoying teaching.”可知答案。 【答案】Because they were hungry for knowledge./Because her class were hungry for knowledge./She liked her special class because they were hungry for knowledge. 2.When did the children bring their teacher gifts?

__________________________________________________________ 【解析】由第三段的第一句“Imagine my surprise when every child brought me a gift on the day before our holiday

break.”可知,在假期的前一天,孩子们给老师带来了礼物。 【答案】On the day before their holiday break./On the day before their holiday break,they brought their teacher gifts./They brought their teacher gifts on the day before their holiday break.

3.Who sent a stuffed monkey to the teacher?

_______________________________________________________

【解析】由第三段的第二句“First,I got a muchloved stuffed monkey from a shy girl.”可知答案。

【答案】A shy girl./A shy girl sent a stuffed monkey to the teacher.

4.Was the Christmas story book new?

________________________________________________________ 【解析】由第五段的第二句“It was an old,dirty and broken Christmas story book.”可知,那本圣诞故事书不是新的。 【答案】No,it wasn't.

5.How did the teacher feel when she got the gifts?

_______________________________________________________

【解析】孩子们来自贫穷的家庭,却给老师带来了各种圣诞礼物:自己最心爱的玩具,偷偷地从妈妈的橱柜里拿来的装饰圣诞树

的灯,很旧的圣诞故事书等,由此推测老师的感受可能是高兴、满意、激动、感动等。

【答案】Happy./Thrilled./Pleased./Excited./Moved./...

She felt happy/thrilled/pleased/excited/moved/...when she got the gifts. When she got the gifts,she felt happy/thrilled/pleased/excited/moved/...

It is said that more than four million people die each year from smoking. That number is frightening.

Yet people around the world continue to smoke. In the United States, about

forty-seven-million adults smoke. This year, more than 430,000 Americans died of diseases which have something to do with smoking. The American Cancer Society(美国癌症协会)says smoking harms the body greatly. It warns that smoking even a number of cigarettes is dangerous.

It’s (63) ______________________________(戒烟是不容易的。)However, doctors say you probably will live longer if you do stop smoking. You will feel better and look better. You also will protect the health of family members who breathe your smoke.

There is not one right way to stop smoking, doctors say. Any way can help. You can take long walks or spend time in places where smoking is not allowed. Also, you can eat a small piece of fruit or vegetable instead of having a cigarette. (64)The sooner you stop smoking, the more you’ll reduce (减少) your chances of getting cancer and other diseases.

Stop smoking before smoking stops you! (一)根据短文内容,简要回答下列问题。

1. How many people die from smoking each year? 2. What does the American Cancer Society say about smoking? (二)根据短文中所给汉语完成句子。

3. It’s______________________________________________________. (三)把短文中划线的句子翻译成汉语。 4.

_________________________________________________________. (四)给短文拟一个恰当的英文标题。 5.

_________________________________________________________

答案:1. More than four million people die from smoking each year.

2. The American Cancer Society says smoking harms the body greatly. 3. not easy to give up smoking.

4.你戒烟越早,就会更大的减少你患癌症和其他疾病的风险。 5. Stop smoking before smoking stops you!

中考英语常见题型及解题技巧G任务型阅读.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c2butu96jbh8xswm2yhl07916095eiv009b7_3.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top