第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

Test bank International Finance MCQ(word)chap 3

来源:用户分享 时间:2025/10/11 3:16:46 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

Fundamentals of Multinational Finance, 3e (Moffett) Chapter 3 The International Monetary System 3.1 Multiple Choice and True/False Questions

1) The price of one country's currency in units of another currency or commodity is the

________.

A) foreign interest rate

B) foreign currency exchange rate

C) par value

D) international rate

Answer: B

Topic: Currency Terminology

Skill: Recognition

2) A country that regulates the rate at which its currency is exchanged for all other currencies is

considered to have a ________ exchange rate system. A) fixed or managed

B) floating or flexible

C) forward D) spot

Answer: A

Topic: Currency Terminology

Skill: Recognition

3) You check the Yahoo.com currency web page and find that the Japanese yen is trading at a

rate of

113 yen per dollar. This rate of exchange is typically referred to as the ________. A) forward rate

B) par rate

C) spot rate

D) 113 rate

Answer: C

Topic: Currency Terminology

Skill: Conceptual

4) The drop in value of a currency pegged to gold or another currency is known as ________.

A) revaluation

B) depreciation

C) deterioration

D) devaluation

Answer: D

Topic: Currency Terminology

Skill: Conceptual

1

5) A ________ currency is expected to devalue or depreciate relative to major currencies.

A) soft or weak

B) hard or strong

C) deteriorated

D) devalued

Answer: A

Topic: Currency Terminology

Skill: Conceptual

6) The increase in value of a currency pegged to gold or another currency is known as ________.

A) appreciation

B) revaluation

C) strengthened

D) hardened

Answer: B

Topic: Currency Terminology

Skill: Conceptual

7) A currency that has increased in foreign exchange value relative to a floating rate currency

has ________. A) revalued

B) violated international trade agreements

C) appreciated

D) deteriorated

Answer: C

Topic: Currency Terminology

Skill: Conceptual

8) A currency that has decreased in foreign exchange value relative to a floating rate currency

has ________. A) revalued

B) appreciated

C) devalued

D) depreciated

Answer: D

Topic: Currency Terminology

Skill: Conceptual

9) The ________, as of December 2007, is the common currency for 13 of the countries that are

members of the European Union. A) SDR (Special Drawing Rights)

B) ECU (European Currency Unit) C) Euro

D) Yugo

Answer: C

Topic: Currency Terminology

Skill: Recognition

2

10) A United States firm had chosen to deposit money in a British bank and have it denominated

in U.S. dollars. This is an example of a (an) ________ deposit. A) imPounded B) Euroyen

C) Europound

D) Eurodollar

Answer: D

Topic: Currency Terminology

Skill: Recognition

11) Under the gold standard of currency exchange that existed from 1879 to 1914, an ounce of

gold cost $20.67 in U.S. dollars and £4.2474 in British pounds. Therefore, the exchange rate of pounds per dollar under this fixed exchange regime was A) £4.8665/$.

B) £0.2055/$.

C) always changing because the price of gold was always changing.

D) unknown because there is not enough information to answer this question.

Answer: B

Topic: Gold Standard

Skill: Analytical

12) World War I caused the suspension of the gold standard for fixed international exchange

rates because the war

A) cost too much money.

B) interrupted the free movement of gold.

C) lasted too long.

D) used gold as the main ingredient in armament plating.

Answer: B

Topic: Gold Standard

Skill: Conceptual

13) A speculative technique whereby the speculator sells an asset that he/she doesn't own, such

as a currency, to another party for delivery at a future date is called ________. A) selling ahead

B) selling behind

C) selling short

D) selling long

Answer: C

Topic: Currency Speculation

Skill: Conceptual

14) Which of the following investment strategies will allow me to make a profit if I anticipate

that the value of the Euro, a currency that I do not own, is going to fall over the next 90 days and I am correct in my prediction? A) Sell Euros short.

B) Buy Euros short.

C) Sell dollars short.

D) Buy Euros long.

Answer: A

Topic: Currency Speculation

Skill: Conceptual

3

15) The post WWII international monetary agreement that was developed in 1944 is known as

the ________.

A) United Nations

B) League of Nations

C) Yalta Agreement

D) Bretton Woods Agreement

Answer: D

Topic: Bretton Woods Agreement

Skill: Recognition

16) Another name for the International Bank for Reconstruction and Development is

A) the Recon Bank.

B) the European Monetary System.

C) the Marshall Plan.

D) the World Bank.

Answer: D

Topic: Bretton Woods Agreement

Skill: Recognition

17) The International Monetary Fund (IMF)

A) in recent years has provided large loans to Russia, South Korea, and Brazil.

B) was created as a result of the Bretton Woods Agreement.

C) aids countries with balance of payment and exchange rate problems.

D) is all of the above.

Answer: D

Topic: Bretton Woods Agreement

Skill: Recognition

18) Under the terms of Bretton Woods countries tried to maintain the value of their currencies to

within 1% of a hybrid security made up of the U.S. dollar, British pound, and Japanese yen. Answer: FALSE

Topic: Bretton Woods Agreement

Skill: Recognition

19) Members of the International Monetary Fund may settle transactions among themselves by

transferring Special Drawing Rights (SDRs). Answer: TRUE

Topic: Bretton Woods Agreement

Skill: Recognition

20) Today, the United States has been ejected from the International Monetary Fund for refusal

to pay annual dues. Answer: FALSE

Topic: Bretton Woods Agreement

Skill: Analytical

4

搜索更多关于: Test bank International Financ 的文档
Test bank International Finance MCQ(word)chap 3.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c2wsn88sl908n6j487kgn_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top