第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

Test bank International Finance MCQ(word)chap 3

来源:用户分享 时间:2025/10/10 19:54:40 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

40) Even though the Euro currency has been designed and printed, it is still not available for

general use by the public, except for tourists, in the European Union. Answer: FALSE

Topic: The Euro

Skill: Recognition

41) Which of the following is NOT a required convergence criteria to become a full member of

the European Economic and Monetary Union (EMU)?

A) National birthrates must be at 2.0 or lower per person.

B) The fiscal deficit should be no more than 3% of GDP.

C) Nominal inflation should be no more than 1.5% above the average inflation rate for the

three members with the lowest inflation rates in the previous year. D) Government debt should be no more than 60% of GDP.

Answer: A

Topic: The Euro

Skill: Recognition

42) Which of the following groups of countries have replaced their individual currencies with

the Euro?

A) France, Germany, and the United Kingdom

B) Sweden, Denmark, and Greece

C) The United Kingdom, The Netherlands, and Austria

D) Germany, The Netherlands, and Italy

Answer: D

Topic: The Euro

Skill: Recognition

43) The tremendous international mobility of financial capital is forcing emerging market

nations to adopt one of two polarized choices, free float or currency board, for their foreign currency exchange regimes. Which of the following would NOT be a reason for an emerging nation to choose to have their currency freely float?

A) The country desires to lose political influence on the valuation of their currency.

B) The emerging nation desires an independent monetary policy.

C) The emerging nation is willing to tradeoff exchange rate stability to gain free

movement of capital. D) All of the above.

Answer: A

Topic: Emerging Markets

Skill: Conceptual

44) According to the authors, what is the single most important mandate of the European

Central Bank?

A) Promote international trade for countries within the European Union.

B) Price, in euros, all products for sale in the European Union.

C) Promote price stability within the European Union.

D) Establish an EMU trade surplus with the United States.

Answer: C

Topic: The Euro

Skill: Conceptual

9

45) Ignoring transaction costs and based solely on the change in currency exchange rates, a

speculator who sold short a two-year contract for the euro (receiving dollars) in January 2006 would have realized a profit upon the exercise of the contract in January 2008. Answer: FALSE

Topic: The Euro

Skill: Analytical

46) Which of the following is a way in which the euro affects markets?

A) Countries within the Euro zone enjoy cheaper transaction costs.

B) Currency risks and costs related to exchange rate uncertainty are reduced.

C) Consumers and business enjoy price transparency and increased price -based competition. D) All of the above.

Answer: D

Topic: The Euro

Skill: Conceptual

47) A special Drawing Right is a unit of account established by

A) the Federal Reserve Bank.

B) the World Bank.

C) the International Monetary Fund.

D) the European Central Bank.

Answer: C

Topic: International Monetary Fund

Skill: Recognition

48) A currency is considered hard if

A) it is expected to be revalued or appreciate.

B) it is expected to be devalued or depreciate.

C) it is backed in part by a precious metal such as gold.

D) it is difficult to trade on the international currency exchange markets.

Answer: A

Topic: Currency Terminology

Skill: Recognition

49) Under a fixed exchange rate regime, the government of the country is officially responsible for

A) intervention in the foreign exchange markets using gold and reserves.

B) setting the fixed/parity exchange rate.

C) maintaining the fixed/parity exchange rate.

D) all of the above.

Answer: D

Topic: Currency Regimes

Skill: Recognition

10

50) ________ are domestic currencies of one country on deposit in a second country.

A) LIBORs

B) Eurocurrencies

C) Global Federal Funds

D) FOREX Funds

Answer: B

Topic: Eurocurrency Market

Skill: Recognition

51) Which of the following is NOT an example of a Eurocurrency deposit?

A) British pounds deposited outside of the United Kingdom

B) Japanese yen deposited outside of Japan

C) U.S. dollars deposited outside of the United States

D) All of the above could be considered Eurocurrency deposits.

Answer: D

Topic: Eurocurrency Market

Skill: Recognition

52) Which of the following would NOT be a valuable Eurocurrency market transaction?

A) Ford Motor Company holds temporary excess dollars in a London bank.

B) Dell Computer borrows dollars from a German bank to fund accounts receivable.

C) Volkswagen borrows Euros in France to finance working capital.

D) A Russian oil firm deposits dollars in Moscow Narodny Bank in London.

Answer: C

Topic: Eurocurrency Market

Skill: Conceptual

53) Generally, Eurocurrency loans are based on the London Interbank Offered Rate (LIBOR) and

have a lower offering rate because

A) Eurocurrency markets are a wholesale market.

B) transaction sizes are for very large amounts of money.

C) market participants have very good credit ratings.

D) all of the above.

Answer: D

Topic: Eurocurrency Market

Skill: Conceptual

54) Eurocurrency markets are subject to more stringent reserve requirements than those

imposed on U.S. banks by the Federal Reserve. Answer: FALSE

Topic: Eurocurrency Market

Skill: Conceptual

11

55) For at least two years from early 2006 to early 2008, the euro maintained a strong and steady

rise in value against the U.S. dollar (USD). Which of the following were NOT a contributing factor in the assent of the euro and the decline in the dollar? A) severe U.S. balance of payments deficits

B) a general weakening of the dollar after the attacks of September 11, 2001

C) large U.S. balance of payment surpluses

D) All of the above were contributing factors.

Answer: C

Topic: Dollar Depreciation

Skill: Conceptual

56) In London an investor can buy a U.S. dollar for £0.5356. In New York the £/$ exchange rate is

the same as found in London. Given this information, what is the $/£ exchange rate in New York?

A) $1.8671/£

B) £0.5356/$

C) £1.8671/$

D) $0.5356/£

Answer: A

Topic: Exchange Rates

Skill: Analytical

57) What was the annualized forward premium on the pound if the spot rate on January 20,

2005 was £0.5156$ and the 180 day forward rate was £0.5000/$? A) 6.24%

B) 3.12%

C) 1.56%

D) 6.05%

Answer: A

Topic: Forward Premium

Skill: Analytical

12

搜索更多关于: Test bank International Financ 的文档
Test bank International Finance MCQ(word)chap 3.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c2wsn88sl908n6j487kgn_3.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top