第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2019-2020学年英语高中人教版必修2学案:2.2 Word版含解析】

来源:用户分享 时间:2025/11/16 8:51:54 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

Unit 2 The Olympic Games

Period 2 文本研读课

学习目标

1.了解奥运会的发展历史及现代奥运会和古代奥运会的相同和差异。

2.全面培养学生的阅读能力,重点培养概括段落大意和理解文章主旨大意的能力。 3.理解并熟练掌握下列重点句型和结构的用法。 (1)I lived in what you call “Ancient Greece”.

(2)Only athletes who have reached the agreed standard for their event will be admitted as competitors.

(3)No other countries could join in,nor could slaves or women.

(4)There’s as much competition among countries to host the Olympics as to win Olympic medals.

自主预习

Answer the following questions to see how much you have known about the Olympic Games.

(1)How many sets of Olympic Games are there?

(2)What do the five rings on the Olympic flag stand for?

(3)What are the three words that show the spirit of the Olympic Games?

(4)Do you still remember the official mascots for the Beijing Olympics?

(5)How often is the Olympics held?

思考导引

After watching the video,you may wonder why people were excited when they got the opportunity to host the Olympic Games?Would you like to know more about the Olympic Games?

课堂探究

Step 1 Reading An Interview

Pausanias,who was a Greek writer is now interviewing Li Yan,a volunteer for the 2008 Olympic Games.

1.Skimming

A.Read the text quickly and give the answers to the question. (1)What does the passage tell us?

B.Read the text quickly again,and try to find out the similarities between ancient and modern

Olympics.

Similarities 1. 2. 3. 4.

2.Scanning

Read the dialogue carefully and then fill in the blanks.

Women are not only to join in the Olympics but play a very important .A special village is built for the to live in,several stadiums for ,a gymnasium and seats for those who watch the games as well.

It’s a great honor to the Olympic Games.The olive wreath has been replaced by .But it’s still all about being able to run faster,jump higher and throw .

3.Careful reading

A.Read the text again and then decide whether the statements are true or false. (1)Both the Summer and the Winter Olympics are held every two years.( ) (2)There are running races in the Winter Olympics.( ) (3)Women were admitted to join in the old Olympics.( ) (4)Every athlete can take part in the Olympic Games.( ) (5)All the competitors compete for money.( ) (6)The Olympics were born in Greece.( )

(7)The 2012 Olympics were held in London.( )

(8)At first,Pausania thinks people may be competing for money in the modern Olympic Games.( )

B.Find the differences between the ancient and modern Olympics. Differences Ancient Olympics one set of Games (2) Modern Olympics (1) (3) only competitors from Greece (4) fewer events (5) C.Answer the following questions.Pay attention to the underlined words. (1)Who will be admitted as competitors?

(2)Why so many countries want to host the Olympic Games?

(3)What do women do in the modern Olympics?

Step 2 Cracking the difficult points

Underline the sentences below in your text and observe them carefully.Try to understand the structures and meaning of the sentences according to the context.

1.I lived in what you call “ancient Greece”...

2.Only athletes who have reached the agreed standard for their event will be admitted as competitors.

3.No other countries could join in,nor could slaves or women!

4.There’s as much competition among countries to host the Olympics as to win Olympic medals.

Step 3 Consolidation

Finish the following passage according to the text and try to retell it.The Olympic Games are

the biggest sports meeting in the world,which include two kinds,the and the Olympics.Both of them are every years. All countries can take part if their athletes reach the agreed for their event.Women

are not only to join in the Olympic Games but play a very role.A special is built for the competitors to live in,several for competitions,a and seats for those who watch the game as well.It’s a great to host the Olympic Games.The olive

wreath has been by medals.But it’s still all about being able to run jump and throw .

Step 4:Post-reading

Discuss your ideas about the good effects of hosting the Olympic Games. 1.People all over the world will learn about the country,city and its people. 2.Attract investment (投资).

3.Many sports fans will visit the city and will bring great benefit to the city. 4.Enhance the sense of national pride.

5.The development of urban construction (城市建设)is more convenient for people’s lives.

课后提升

Exercises

1.I lived in what you call “Ancient Greece”...

what you call “Ancient Greece”为名词性从句,在句中作介词in 的宾语。 单项填空

Just as sound travels through the air in waves,so electricity travels through the air in we call radio waves.

A.which B.that C.what D.one

2.Only athletes who have reached the agreed standard for their event will be admitted as competitors.

will be admitted 将来时的被动语态 完成句子。

(1)Nobody (allow)to enter the stadium without a ticket. (2)Cheating in the exam .(punish)

(3)If you are discovered smoking,you .(fine) 3.No other countries could join in,nor could slaves or women!

2019-2020学年英语高中人教版必修2学案:2.2 Word版含解析】.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c37n182sb2a05ej21u0rq9kfa25180i00kb7_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top