第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

【高三英语一模】2021届上海高三英语一模11类16区专题汇编:语法填空

来源:用户分享 时间:2025/11/26 19:19:15 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

1.宝山区

SOS message on the sand saves missing sailors

Micronesia is an area of the western Pacific Ocean with more than 600 islands, (21) of ocean north of the large island of New Guinea.

Recently, three Micronesian sailors set out to sail 42 km from one Micronesian island to another. Unfortunately, they got (22) (lose), and then they ran out of fuel. After a long time drifting without power in the ocean,

covers a huge area they landed on the tiny island of Pikelot, more than 100 km from their destination.

Pikelot is just 450 meters long and 280 meters wide. The highest point on Pikelot is only four meters above the sea.

No people live there, and there is no water. The little island (23) (cover) in trees and has sandy beaches.

Three days after the three sailors set out on their voyage, they did not arrive at their destination, so ships and aircraft in the area began looking for the (24) (miss) men. But it was almost impossible to decide where (25) (look) because there are so many small islands and the ocean is so large. One of the ships was the

(sail) from Australia to Hawaii and had a helicopter on

Australian navy ship HMAS Canberra, which (26) board.

During this time, the three sailors decided to write (27)

message on the beach on their tiny island. They

they need help. Luckily,

wrote a huge SOS in the sand. SOS is an international signal that people use (28) people on an American aircraft saw the SOS message in the sand and contacted the Canberra. A helicopter (29) the ship landed on the beach and gave the men food and water. Soon after, a Micronesian boat arrived and

saved

rescued the three sailors. They are very lucky to be alive, and it was the SOS message in the sand (30) them.

答案:21. which

22. lost 23. is covered 24. missing 25. to look 26. was sailing 27. a

28. when 29.from 30. That

第 1 页 共 16 页

2. 崇明区

Geography Makes a Silent Return

In many ways geography is the forgotten science. Even the word “geography” tends to make people think of students (21) (label) maps in social studies class. But that hasn’t always been true. Before the internet, the world was a mysterious place. In many cases, people didn’t really know (22) existed a few miles from home. Studying geography offered people a way to learn about the world.

Geography, (23) (define) as the study of Earth, has always had a focus on maps. But mapping hasn’t always been easy. In the days before satellites, mapmaking required years of dangerous and difficult work. But mapping also meant a chance at adventure and fame.

Geography became the subject of explorers. People were eager to hear about the new things and places (24)

geographers had studied. National Geographic is a great example of this interest. For more than a hundred years, the magazine’s stories and pictures (25) (tell) people about our exciting world.

Technology has changed the way people think about geography. Travel is now easy. The internet makes information simple (26) (find). We trust our phones to take us (27) we want to go. Even National Geographic has expanded beyond traditional geography, but that doesn’t mean geography has become (28) (important). While some apps are obvious examples of modern geography in action, geography remains important in more subtle (不易察觉的) ways, too. Geography, which helps house hunters, solves public health issues, and determines good locations for new businesses, (29) (use) to plan communities as well. Like traditional geographers, modern geographers study many different topics. That makes them well-suited for many different jobs and industries. Today, geographers often have titles like “urban planner” or “data analyst”. And the world is noticing (30) number of graduates with degrees in geography is also growing. Maybe it’s time for you to discover the forgotten science again.

答案:21. labelling / labeling 22. what telling

26. to find

23. defined

24. that / which

25. have told / have been

30. the

27. where / wherever

28. less important 29. is used

第 2 页 共 16 页

3. 奉贤区

Children moving from primary to secondary school are ill-equipped to deal with the booming of social media, as it

is playing an increasingly important role in their lives, and is exposing them to significant emotional risks, according to a recent report by the Office of the Children’s Commissioner for England.

The report shows that many children in year 7 – the first year of secondary school, 21 almost everyone in the class will have a phone and be active on social media – feel under pressure to be constantly connected.

They kind of 22 (worry) about their online image, particularly when they start to follow celebrities on Instagram and other platforms. They are also upset about “sharenting” – when parents post pictures of them on social media without 23 (permit) – and show the concern 24 their parents won’t listen if they ask them to take pictures down.

The report, based on group interviews with 8- to 12-year-olds , shows that 25 most social media sites have an official age limit of 13, an 26 (estimate)75% of 10- to 12-year-olds will have a social media account.

Some children are almost addicted to “likes”, the report says. Aaron, an 11-year-old in year 7, told researchers, “If I

got 150 likes, I’d be like, that’s pretty cool, it means they like you.” Some children described feeling

27

(confident) than those they follow on social media. Aimee, also 11, said, “ you might feel devalued because you’re not very pretty.”

28 (compare) yourself with them,

Children’s Commissioner for England Anne Longfield is calling on parents and teachers to do more to prepare children for the emotional impact of social media as they get older. “What a child has learnt at primary school does not guarantee he can protect 29 from the risks that social media will present.”

“It means a bigger role for schools in making sure children 30 (prepare) for the emotional demands of social media. And it means social media companies are supposed to assume more responsibilities.” Longfield said.

答案:21.when

22. worry 23. being permitted

29. himself

24.that 25.although/ though/ while 30.are prepared

26. estimated

27. less confident

28.Comparing

第 3 页 共 16 页

【高三英语一模】2021届上海高三英语一模11类16区专题汇编:语法填空.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c3ae513ebl999g5n13tny9pg7z7hdod00t96_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top