第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2020届山东省德州市高三第二次模拟考试英语试题 解析

来源:用户分享 时间:2025/11/20 14:34:38 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

高三英语试题

注意事项:

1. 答题前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、考生号、县区和科类填写在答题卡和试卷规定的位置上。

2. 第I卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。

3. 第Ⅱ卷必须用0.5毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题指定区域内相应的位置,不能写在试卷上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不能使用涂改液、胶带纸、修正带。不按以上要求作答的答案无效。

第I卷(满分65分)

第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)

第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。

A

3rd Walk the Talk: The Health for All Challenge 2020

JOIN US VIRTUALLY

World Health Organization(WHO)is taking the 3rd Walk the Talk: The Health for All Challenge virtually this year. In the context of COVID-19, WHO, through several online platforms, will host exercise moments, information sessions, and live chats with experts on topics from physical and mental health to nutrition and healthy ageing.

While the first two editions attracted thousands of participants in Geneva, we hope to reach more people during the virtual edition. We look forward to working with the many partners who have supported the first two editions, including governments, civil society organizations, and scientific and academic bodies.

The event will also celebrate health and be a platform to promote the need for all people to have access to health services and for health champions to demonstrate how they are striving to promote and protect the health of people in their own way.

What is on offer?

The Virtual Walk the Talk will be held over 16-17 May 2020, people invited to join in from their homes wherever they are globally.

It will offer opportunities for people to participate in a variety of virtual, timed events yoga, exercise classes for all ages and abilities, meditation, walking in place(or in locations within the guidelines of your national authorities). The aim is to get people moving for their own health and that of others.

Purposes of the event

●To encourage healthy lifestyles, not only in the context of COVID-19, but as a long-term strategy for good health.

●To recognize the sacrifice of health workers caring for us in our whole life. 2020 has been designated as the Year of the Nurse and Midwife, and we are seeing the global importance of health workers in the current response to COVID-19.

1. What is special about the 3rd Walk the Talk compared to the first two editions? A. It appeals to many participants C. It is an online virtual event.

2. Who is the 3rd Walk the Talk intended for? A. Health experts from WHO. C. Scientific medical organizations.

B. Governments fighting COVID-19. D. Ordinary people around the world. B. It offers various events. D. It promotes health services.

3. What does the event aim to do apart from advocating a healthy lifestyle? A. To collect more financial supports.

B. To give special recognition to health workers. C. To set up an organization for the COVID-19 issue. D. To encourage the sacrifice of health workers 【答案】1. C 2. D 3. B 【解析】

这是一篇应用文。文章主要介绍了名为“3rd Walk the Talk:2020年人人健康挑战”的活动,介绍了活动举行方式、与前几次活动的差异和活动的目的。 【1题详解】

细节理解题。根据第二段中While the first two editions attracted thousands of participants in Geneva, we hope to reach more people during the virtual edition.可知虽然前两个版本在日内瓦吸

引了数以千计的参与者,我们希望在此次虚拟版本中接触到更多的人。由此可知,与前两版相比,3rd Walk the Talk的特别之处是它一个在线虚拟活动。故选C。 【2题详解】

推理判断题。根据第三段The event will also celebrate health and be a platform to promote the need for all people to have access to health services and for health champions to demonstrate how they are striving to promote and protect the health of people in their own way.可知该活动还将庆祝健康,并将成为一个平台,以促进所有人都有机会获得卫生服务,并让卫生冠军展示他们如何以自己的方式努力促进和保护人们的健康。以及第四段The Virtual Walk the Talk will be held over 16-17 May 2020, people invited to join in from their homes wherever they are globally.可知虚拟行走演讲将于2020年5月16日至17日举行,人们被邀请在全球各地的家中参加。由此可推知,3rd Walk the Talk针对的是世界各地的普通人。故选D。 【3题详解】

细节理解题。根据最后一段中To recognize the sacrifice of health workers caring for us in our whole life.可知表彰医护人员在我们的一生中做出的牺牲。由此可知,除了倡导健康的生活方式外,这个活动的目的是特别表彰卫生工作者。故选B。

B

My mother always told me, “You should explore your own country before stepping out into the world. ”However, it seems like a tough mission to travel all across its expansive surfaces. But luckily for me, Via Rail Canada offered youths between the ages of 18 and 25 the chance to ride the train across Canada for the month of July. The ticket was a bargain $150. My best friends Trevor, Joel and Jeremy and I immediately jumped at the opportunity and secured four tickets on the great Canadian railroad.

For a group of 20-year-olds, this was like the first flight of young birds from the nest. When we approached the train station in the morning, our 22-day adventure from Sudbury to Vancouver was to begin. Eyes baggy from lack of sleep, we jumped on board as if it was the train to Hogwarts in Harry Potter. Although the thought of three full days on those tracks covering close to 3, 000 kilometres crushed our spirits a little, what happened next caught us by surprise.

The three days on board turned into a summer camp on rails. At night, we would climb up the glass-domed train car, which gave us a scenic view of the starry night sky, untouched by the harmful light pollution. Before we knew it, the warm sun rays beating down on our faces woke us up for

2020届山东省德州市高三第二次模拟考试英语试题 解析.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c3nw3t6d8uk79ew80o94h77xpo584e200qxm_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top