第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

(浙江专用)高考英语大一轮新优化复习考点强化练36Unit1Alandofdiversity新人教版选修8

来源:用户分享 时间:2025/11/16 2:11:04 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

Ⅰ.阅读理解

A

(2017·浙江)

Getting less sleep has become a bad habit for most American kids.According to a new survey(调查) by the National Sleep Foundation,51% of kids aged 10 to 18 go to bed at 10 pm or later on school nights,even though they have to get up early.Last year the Foundation reported that nearly 60% of 7-to 12-year-olds said they felt tired during the day,and 15% said they had fallen asleep at school.

How much sleep you need depends a lot on your age.Babies need a lot of rest:most of them sleep about 18 hours a day!Adults need about eight hours.For most school-age children,ten hours is ideal(理想的).But the new National Sleep Foundation survey found that 35% of 10-to 12-year-olds get only seven or eight hours.And guess what almost half of the surveyed kids said they do before bedtime?Watch TV.

“More children are going to bed with TVs on,and there are more opportunities(机会) to stay awake,with more homework,the Internet and the phone,” says Dr.Mary Carskadon,a sleep researcher at Brown University Medical School.She says these activities at bedtime can get kids all excited and make it hard for them to calm down and sleep.Other experts say part of the problem is chemical.Changing levels of body chemicals called hormones not only make teenagers’ bodies develop adult characteristics,but also make it hard for teenagers to fall asleep before 11 pm.

Because sleepiness is such a problem for teenagers,some school districts have decided to start high school classes later than they used to.Three years ago,schools in Edina,Minnesota,changed the start time from 7:25 am to 8:30 am.Students,parents and teachers are pleased with the results.

【语篇导读】研究表明,大部分美国孩子已经形成了不良的睡眠习惯。他们入睡晚,睡眠不足。其原因是电视、手机、网络、作业等一些令他们兴奋的事情影响了他们,导致身体内激素水平的变化,进而使得他们入睡晚。对此,学校也采取了改变上学时间等措施来解决此类问题。 1.What is the new National Sleep Foundation survey on? A.American kids’ sleeping habits. B.Teenagers’ sleep-related diseases. C.Activities to prevent sleeplessness. D.Learning problems and lack of sleep. 答案A 解析细节理解题。根据后文的介绍可知,美国“全国睡眠基金会”的调查针对的是美国10至18岁少年睡眠时间不足的情况及其影响,而不是疾病、失眠或学习问题。故选A项。 2.How many hours of sleep do 11-year-olds need every day? A.7 hours. B.8 hours. C.10 hours.

D.18 hours.

1

答案C 解析细节理解题。根据第二段中的“For most school-age children,ten hours is ideal.”可知,对于11岁的孩子来说,每天10小时的睡眠时间是最理想的,故C项正确。 3.Why do teenagers go to sleep late according to Carskadon? A.They are affected by certain body chemicals. B.They tend to do things that excite them. C.They follow their parents’ examples. D.They don’t need to go to school early. 答案B 解析细节理解题。根据第三段中的“...these activities at bedtime can get kids all excited and make it hard for them to calm down and sleep.”可知,孩子们不睡觉的原因是他们在睡前倾向于做一些令他们兴奋的事情,故B项是根本原因。本题易误选A项,而根据“Other experts say...”可知A项所表述的并非是Carskadon的观点,故排除A项。

B

Throughout the whole year,the 60 museums and theatres in Hannover,Germany,will feature one top event after another.

It bears the title of UNESCO(United Nations Educational,Scientific and Cultural Organization)City of Music and takes its place in the international UNESCO network of Creative Cities.The range of musical education facilities(设施),the city’s impressive achievements in the music and creative business,the wide range of performances—from pop,rock and jazz right through to ancient,classical and new music—and its many top-class choirs(合唱团) were all factors that convinced the UNESCO Committee in Paris.

There is music in the air in Hannover all year round:the A cappella week(25 April-3 May) and the Masala World Beat Festival(17 June-28 June),for example,take their audiences on a pleasant trip.Every year on Ascension Day,Hannover is

transformed into the capital of jazz when it attracts tens of thousands to listen to excellent jazz music from all over the globe.

“Simply making music”is the motto of the global music festival“Fête de la Musique”.Like hundreds of other cities throughout the world,Hannover celebrates this major festival for tolerance(包容) and international understanding on 21 June every year.Terrific(极好的) bands will take the stage at the NDR Plaza Festival and the N-Joy Starshow(29 & 30 May).Music lovers can also look forward to the Fāhrmannsfest(31 July-2 August).

Every year,visitors can find out for themselves just how good Hannover Region sounds during the “Kultursommer”,when classical music events are on the bill in the HCC Kuppelsaal,the largest concert hall anywhere in Germany.In 2015,the International

2

Joseph Joachim Violin Competition will be held between 27 September and 10

October.Every three years,Stiftung Niedersachsen invites outstanding young violinists from all over the world to compete here in Hannover.

【语篇导读】本文是说明文。汉诺威是德国下萨克森州的首府。由于其丰富的音乐活动和浓厚的艺术氛围,它被联合国教科文组织评为“音乐之城”。 4.What’s the second paragraph mainly about? A.Why music is popular in Hannover. B.What music we can enjoy in Hannover. C.How to convince the UNESCO Committee. D.What makes Hannover a UNESCO City of Music. 答案D 解析段落大意题。根据第二段中的“...all factors that convinced the UNESCO Committee in Paris.”可知,该段主要介绍了汉诺威被联合国教科文组织评为“音乐之城”的原因。 5.What can be inferred about Fête de la Musique? A.It encourages people to make simple music. B.It’s the biggest music event in Germany. C.A variety of music is played during it. D.It includes many music competitions. 答案C 解析推理判断题。根据第四段中的“‘Simply making music’is the motto of the global music festival‘Fête de la Musique’...Hannover celebrates this major festival for tolerance(包容) and international understanding...”可知,Fête de la Musique这一音乐节仅仅关乎音乐,并且体现了包容和国际化这一主题。由此可推测,在这一音乐节上会有不同类型的音乐被演奏。

6.Which of the following events lasts longest? A.The Fāhrmannsfest. B.Fête de la Musique. C.The N-Joy Starshow.

D.The Masala World Beat Festival. 答案D 解析细节理解题。通读全文可知,四个音乐节的举办时间分别为7月31日~8月2日,6月21日,5月29、30日,6月17日~6月28日。由此不难看出,Masala World Beat Festival持续的时间最长。

7.The underlined words “Stiftung Niedersachsen” in the last paragraph is most probably the name of .

A.a university B.a famous band C.an organization D.a famous person 答案C 3

解析推理判断题。根据最后一句内容可知,Stiftung Niedersachsen每三年都会邀请全球范围内的优秀小提琴选手来汉诺威参加比赛,由此判断它应该是一个机构的名称。 Ⅱ.七选五

Some people believe that really successful students are just born that way.1. However,the vast majority of successful students achieve their success by developing and applying effective study habits.

●2.

Successful students typically space their work out over shorter periods of time and rarely try to crowd all of their studying into just one or two sessions.If you want to become a successful student,then you must have regular,yet shorter,study periods.

●Plan when you’re going to study.

Successful students schedule specific time throughout the week when they are going to complete their studying—and then they stick with their schedule.3.

●Study at the same time.

Not only is it important that you plan when you’re going to study but also that you create a consistent daily study routine and stick with it.Thus,you’ll be mentally and emotionally more prepared for each study session and each study session will become more productive.

●Have a specific goal in each study time.

4. You need to know exactly what you need to accomplish during each study session.Before you start studying,set a study session goal that supports your overall academic goal.

●Never delay your planned study session.

It’s very easy to put off your study session because of lack of interest in the subject,because you have other things you need to get done first or just because the assignment is hard.5. If you delay your study session,your studying will become much less effective.Delay also leads to rushing,and rushing is the number one cause of errors.

A.Students who study occasionally don’t perform as well as students who have a set study schedule.

B.Use study groups effectively.

C.Start with the most difficult subject first.

D.Don’t try to crowd all your studying into one session.

E.True,some students are able to finish school with little effort. F.Successful students do not put off studying. G.Simply studying without direction is not effective. 答案与解析 4

(浙江专用)高考英语大一轮新优化复习考点强化练36Unit1Alandofdiversity新人教版选修8.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c3tmlt2v0zz6b8ve00zsa83uyx9681900vcq_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top