Unit 1 Friendship
(建议用时:40分钟)
Ⅰ.阅读理解
A
(2020·惠州高三调研)When I was a boy, our extended, immigrant family would sometimes gather at my aunt’s tiny house over the summer. Relatives from all over the country would come to visit. The adults would crowd together in the living room
to talk and catch up on each other’s lives. And the kids would be sent out into the front yard to play when dinner was slowly cooked for all of us.
Those were the days before video games, smart phones, and motorized toys, so we often ended up playing an old game. I remember one of those moments especially. As I was the youngest and smallest of all the kids there, I got caught first and couldn’t catch anyone else. My brothers and cousins were all too fast for me, and I grew more and more frustrated. Finally my face fell first into the dirt. I got up with tears forming in my eyes. Then I saw one of my female cousins Susan standing there. She started to run but was going much slower than before. I easily caught up and seized her. Then she turned to me, smiled, and said,“I’m it! You’d better run!” I ran off laughing with glee while she turned and started to chase others.
Now I see how her act of kindness that day saved me from sadness and made my joy return. It didn’t matter that we hardly ever saw each other. I know we are family and she loves me.
In her wonderful book Box of Butterflies, Roma Downey writes,“We are all one, we all belong to each other, and we are one big, beautiful family.” Perhaps it is time we all started to treat each other that way. Perhaps it is time we shared our love, our kindness, our laughter, and our joy with everyone without fear. Perhaps it is time to finally and forever bring this world together in one big family reunion.
【解题导语】 本文主要讲述了一个移民大家庭中爱与善的分享使全家团结一致的温馨故事。
1.When the adults were chatting, the kids would ________. A.play video games B.sit in the front yard
1
C.learn to cook dinner D.play traditional games
D 解析:细节理解题。根据第一段最后一句中的“the kids would be sent out into the front yard to play”以及第二段第一句“Those were the days...playing an old game.”可知,当大人们聊天时,孩子们在前院里玩传统的游戏,故选D。
2.The author was able to catch Susan because ________. A.the others ran too fast B.the author was good at running C.Susan gave her a chance D.Susan wanted to chase others
C 解析:推理判断题。根据第二段的内容,尤其是“She started to run but was going much slower than before. I easily caught up and seized her.”可推知,Susan看到作者哭了,给了作者一个机会,让作者能够抓住她,故选C。
3.What can be inferred from the passage?
A.The author is grateful for what Susan did to her. B.The author can’t meet Susan any more. C.The author urges others to love their family.
D.The author believes the world will become a big family.
A 解析:推理判断题。根据第三段的内容,尤其是第一句可推知,作者很感激Susan为她做的事,故选A。
4.What could be the best title of the passage? A.A Memory of My Childhood B.Sharing of Goodness Unites Us C.Kindness Brightens Our Life D.A Good Deed Is Invaluable
B 解析:标题归纳题。根据最后一段并结合文章其他内容可知,本文主要讲述了作者通过童年时和兄弟姐妹做游戏的一次经历得出分享善意使我们团结的结论。故B项最适合作本文的标题。
B
(2020·石家庄重点高中摸底)Every year around the world, humans waste an estimated 1.3 billion tons of food. This happens even though many people go hungry. So some people have made it their life’s work claiming food before it goes to waste and then giving it to people who are hungry.
2
One of those people is Brett Myers. In 2011, Myers started Nourish Now, a food recovery and food bank in the U.S. state of Maryland. This non-profit organization collects food and then gives it to the poor and organizations that support them.
“Nourish Now is a food recovery-based food bank that recovers food from restaurants, catering companies, grocery stores, hotels, farms and more, and then donates that food directly to families in need and kids in need at local schools.”
Each month, it recovers more than 20,000 kilograms of food and serves 700 needy families, schools and social organizations. Every day, staff and volunteers repackage the donations and distribute them to recipients(接受者).
A woman named Rhoda is one of the recipients. She describes the quality of the food delivered to her family by Nourish Now.“It consists of fresh food, fruits and vegetables. You will get bread. Sometimes you get dairy products such as yogurt or milk. And you will get some meat items also. And if you get lucky you might get cooked food, or prepared salads, and stuff like that.”
The supplies can feed a family for five days. Each recipient is able to receive food every 30 days. And the packages are made to fit the dietary needs of each family.
Besides families, the organization also donates small meals called snacks to several nearby schools and social organizations.
Nourish Now has grown considerably since it opened. Brenda is one of them. Part of her job as a volunteer is to make sure that none of the food goes to waste.
“In the morning, I make sure that all the things that came late yesterday get put away so that we use that last, and we used the things that came the day before first, so that we’re always giving fresh food and we’re not throwing out anything.”
【解题导语】 针对每年大量食物被浪费的现状,Brett Myers在美国马里兰州成立了一个名为Nourish Now的非营利食物银行组织,该组织收集剩余的食物捐赠给贫困人群和供养贫困人群的组织。
5.What do we know about Nourish Now? A.It donates money to the poor. B.It benefits from collecting food. C.It gets food from many places. D.It distributes food only to the poor.
C 解析:细节理解题。根据第三段中的“Nourish Now is a food recovery-based food bank that recovers food from restaurants, catering companies, grocery stores, hotels, farms and more”可知,Nourish Now是一个以食物回收为基础的食物银行,从餐馆、餐饮
3
公司、杂货店、酒店、农场等回收食物。故C项正确。
6.What does the underlined word “them” in paragraph 2 refer to? A.Nourish Now. C.The poor.
B.Food banks. D.Organizations.
C 解析:代词指代题。根据第二段尾句“This non-profit organization collects food and then gives it to the poor and organizations that support them.”可知,该非营利组织收集食物,然后把食物送给穷人和供养他们的组织。据此可推知,画线词them指代该句中的the poor,故C项正确。
7.What does the author want to clarify with the example Rhoda in paragraph 5? A.She can get food donations every five days. B.She isn’t satisfied with the food supplied. C.Eating better can keep people healthier. D.The recovered food is fresh and rich.
D 解析:推理判断题。根据第五段Rhoda所说的话可知,她得到的食物有新鲜的水果和蔬菜,还会得到面包、乳制品以及肉类等。据此可推知,作者以Rhoda为例是为了说明收集的食物新鲜且种类丰富,故D项正确。
8.What is the best title for the text?
A.A Group Uses Leftover Food to Feed the Hungry B.The Poor Are Suffering from Starvation C.Nourish Now Calls on People to Save Food D.People Should Take Care of the Weak
A 解析:标题归纳题。根据第二段并结合全文其他内容可知,本文主要介绍了非营利组织Nourish Now从各个地方收集剩余的食物以捐赠给需要帮助的人,故A项最适合作本文标题。
【难句分析】 In the morning, I make sure that all the things that came late yesterday get put away so that we use that last, and we used the things that came the day before first, so that we’re always giving fresh food and we’re not throwing out anything.
分析:该句为复合句,句中第一个that引导宾语从句,作make sure的宾语;第二个that引导定语从句,修饰先行词all the things, that在从句中作主语;last前的that指代all the things that came late yesterday; so that引导目的状语从句。
译文:在早上,我确保所有昨天晚到的食物都被收集起来,这样我们就可以到最后使用,我们先用前一天到的东西,这样我们就可以一直提供新鲜的食物,而不会扔掉任何东西。
Ⅱ.完形填空
4
相关推荐: