Jenny Lind traveled to Paris to study with Manuel Garcia, a famous Spanish vocal (声乐) coach, who finally agreed to train her. Her husband, Otto Goldschmidt, was a famous German pianist who trained with Mendelssohn; they married in Boston while on tour in the US.
After her marriage, she appeared on the stage from time to time, usually at concerts given for charities. She was deeply interested in charities and we can easily add to her title (头衔) of singer that of philanthropist. Her later years were spent in London where she died in 1887. Her life and songs are a sweet memory.
语篇解读:珍妮·林德三岁的时候就表现出非凡的音乐天赋,10岁时就登上了斯德哥尔摩的舞台。即使在她青春期变声期间,她仍然坚持着对音乐的喜爱和追求,最终在音乐方面取得了令人惊叹的成就。不仅如此,她还乐于慈善事业,是有名的慈善家。
1.Jenny Lind didn't sing much for four years because ________. A.she didn't like popular music
B.she liked instrumental music and composition C.her voice was not at its best D.she was busy with her studies
解析:细节理解题。根据第一段中的“After turning 12 years of age, her upper notes (高音) lost their sweetness, and for four years she did not do much singing” 可知,12岁时她的高音失去了甜美,由此可以推断出她之所以四年没有演唱是因为她的嗓音不在最佳状态。
答案:C
2.In order to learn more about music Jenny Lind went to ________. A.Paris B.Dresden C.Boston D.London
解析:细节理解题。根据第二段中的“Next, she gave a series of concerts and went to Paris for further study”可知,她为了学习更多的音乐知识去了巴黎。
答案:A
3.According to the passage, which of the following is TRUE of Jenny Lind? A.She became famous in Stockholm when she was 10. B.Queen Victoria didn't like her performance at all. C.She got married with Mendelssohn in Britain. D.People are still impressed with her songs.
解析:细节理解题。根据全文的内容,结合文章最后一段中的“Her life and songs are a sweet memory”可知,她的歌曲现在人们仍然记忆犹新。
答案:D
4.The underlined word “philanthropist” in the last paragraph refers to a person who ________.
A.gives money and help to people in need B.makes a large amount of money as a singer C.becomes happy by performing charities D.spends much time in singing 解析:词义猜测题。根据该词前面的“She was deeply interested in charities”可知,珍妮·林德不仅是歌唱家还是“慈善家”。
答案:A
Ⅶ.任务型阅读
When I was 16 years old, a boy gave me an important gift. 1.________ It was the early
autumn of my first year at a junior high school, and my old school was far away. 2.________ I was very lonely, and afraid to make friends with anyone.
Every time I listened to other students talking and laughing, I felt my heart break. I couldn't talk about anyone with my problems. And I didn't want my parents to worry about me.
Then one day, my classmates talked happily with their friends, but I sat at my desk unhappily as usual. 3.________ I didn't know who he was. He passed me and then turned back. He looked at me, with a smile on his face.
Suddenly, I felt the touch of something bright and friendly. It made me feel happy, lively and warm. 4.________ I started to talk with other students and made friends. Day by day, I became closer to everyone in my class. The boy with the lucky smile has become my best friend now. One day I asked him why he smiled, but he couldn't remember smiling at me!5.________ I believe that the world is what you think it is. If you think it lonely, you might always be alone. So smile at the world and it will smile back.
A.At that moment, a boy entered the classroom. B.He's living in Australia now and he loves it.
C.It doesn't matter because all the dark days have gone. D.It was a smile.
E.That smile changed my life.
F.It's practically impossible to make friends here. G.As a result, no one knew who I was. 答案:1~5 DGAEC
不论何时,都要尽可能让思考与反省预见到突发的激情,这于审慎者可轻而易举做到。心烦意乱之时,首先要做的就是意识到这一点。先控制住自己的情绪,下决心不再使之加剧。有了这种高明的防范,就能很快终止怒气。要懂得制怒之法,且止息于当止之时:奔跑时停下来最难;狂怒时保持头脑清醒也一样难。过分激动,不论程度高低,都会影响理智。一旦对发怒有了这种警醒,就不会使你因怒气而失控,也不会使你损害良好的辨别力。谨慎地驾驭情绪,就能很好地控制它。你将是马背上第一个理智的人。智者最没有耐性,因为学识减少了他们的耐心。知识渊博的人很难被取悦。俄庀泰特斯告诉我们,生活最重要的准则在于懂得如何忍受一切。他认为这是智慧的一半真谛。容忍愚蠢需要极大的耐心。有时最令我们痛苦的人正是我们最依赖的人,这帮助我们战胜自我。耐心能带来无可估量的内心平静;而内心平静是世间的福祉。不懂得如何容忍他人的人如果还能忍受他自己的话,就应当独处。
相关推荐: