第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2020高考英语新课标地区专用版提分大二轮提分练:题型组合练(二) Word版含解析

来源:用户分享 时间:2025/11/26 3:23:35 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

题型组合练(二)

Ⅰ.完形填空

It was Australia Day.We had spent the afternoon 1 with friends.When we arrived home,the message bank on my mobile phone was flashing.It was our 2 ,Annabel,who had just been left at a boarding school over 500 kilometers away.Annabel’s 3 voice greeted us:“Hi,Mum and Dad,I’ve 4 my phone!” After just four days at school her main means of 5 had gone missing at an Australia Day celebration.We realised the chance of finding the phone were 6 for we hadn’t installed(安装) the Find My Phone app.

The next morning,my mobile beeped(发出哔哔声) loudly.When I replayed the 7 ,a kind voice announced that she had something that 8 my daughter and hoped I could call her back.

Annabel had 9 my number on the inside of her phone’s case—a 10 thinking!“I’ll take it to work 11 you see if anyone can pick it up,” she kindly offered after I 12 that my daughter was at boarding school and I lived a six-hour drive away.

After contacting the people I 13 who lived nearby,I was out of luck—no one was able to 14 the phone.

Later I decided to ask our angel(天使) to post the 15 to my daughter.But to my 16 ,this angel,who had already spent a busy day at work,was making a two-hour round trip on a Saturday night,especially to 17 a phone to a complete stranger.

I gave her 18 and she delivered the phone into the hands of my daughter.The only word of an explanation was:“I’ve got four 19 of my own.I know how a mother 20 .” 语篇解读 本文是记叙文。文章讲述了作者的女儿丢失手机后,一位好心人不辞辛苦送还手机的故事。 1.A.working C.traveling 答案 D

解析 结合上文中的“Australia Day”和下文中的“an Australia Day celebration”可知,澳大利亚国庆日那天下午,“我们”和朋友一起庆祝(celebrate)节日。 2.A.daughter C.neighbor 答案 A

B.friend D.teacher B.training D.celebrating

解析 根据下文中的“Hi,Mum and Dad”以及第二段中的“my daughter”可知,Annabel是“我们”的女儿(daughter)。 3.A.tired C.relaxed 答案 D

解析 根据下文中的“We realised the chance of finding the phone were...for we hadn’t installed(安装) the Find My Phone app.”可知,女儿用忧心的(concerned)声音告诉我们她的手机丢了(lose)。 4.A.fixed C.damaged 答案 B

解析 见上题解析。 5.A.escape C.expression 答案 D

解析 根据下文中的“finding the phone”可知,女儿丢失的是她最主要的通讯(communication)工具。 6.A.slim C.unique 答案 A

解析 根据下文中的“we hadn’t installed(安装) the Find My Phone app”可知,“我们”意识到找到手机的可能性不大(slim)。 7.A.game C.message 答案 C

解析 结合上文中的“my mobile beeped(发出哔哔声) loudly”和下文中的“a kind voice announced...”可知,“我”重放了一遍收到的信息(message)。 8.A.moved C.belonged to 答案 C

B.changed D.appealed to B.video D.conversation B.fair D.important B.transport D.communication B.lost D.received B.excited D.concerned

解析 根据下文中的“Annabel had...my number on the inside of her phone’s case”可知,发信息的人捡到了属于(belong to)“我”女儿的手机。 9.A.called C.checked 答案 B

解析 女儿把“我”的电话号码写(write)在手机壳上了——真是个好(good)主意。 10.A.good C.honest 答案 A

解析 见上题解析。 11.A.until C.while 答案 C

解析 “I’ll take it to work”发生在“you see if anyone can pick it up”期间,故此处填while。 12.A.suggested C.predicted 答案 B

解析 “my daughter was at boarding school and I lived a six-hour drive away”是“我”向捡到手机的那位好心人解释(explain)的内容。 13.A.knew C.invited 答案 A

解析 此处表示“我”联系那些自己认识(know)的住在附近的人去帮忙取回手机。 14.A.pay for C.pick up 答案 C

解析 根据上文中的“you see if anyone can pick it up”和“I was out of luck”可知,没人能去取(pick up)手机。 15.A.gift C.letter 答案 B

B.phone D.suitcase B.give up D.look for B.respected D.appreciated B.explained D.promised B.since D.unless B.critical D.quick B.written D.obtained

解析 根据上文中的“I was out of luck—no one was able to...the phone”可知,“我”打算让捡到手机的这位好心人把手机(phone)寄给女儿。 16.A.satisfaction C.disappointment 答案 D

解析 根据下文中的“this angel,who had already spent a busy day at work,was making a two-hour round trip on a Saturday night,especially to...a phone to a complete stranger”可知,“我”对此感到惊讶(surprise)。

17.A.introduce C.return 答案 C

解析 根据下文中的“she delivered the phone into the hands of my daughter”可知,好心人把手机归还(return)给了“我”的女儿。 18.A.support C.permission 答案 B

解析 结合上文中的“a complete stranger”和下文中的“she delivered the phone into the hands of my daughter”可知,“我”把女儿所在学校的方位(direction)告诉给她。 19.A.children C.visitors 答案 A

解析 这位好心人唯一的解释是:“我自己有四个孩子(children),所以我知道(这种情况下)作为母亲会有多担心(worry)。” 20.A.wishes C.regrets 答案 D

解析 见上题解析。 Ⅱ.语法填空

Celebrities like Olivia Munn,as well as many fashion houses,are among those 21. have taken a stand against wearing animal fur.Now,San Francisco has become the 22. (large)

B.angers D.worries B.students D.passengers B.directions D.rewards B.mail D.devote B.relief D.surprise

city in the USA to ban retailers(零售商) from selling new fur to their consumers.Thus,23. strong message is sent to the fur industry that the 24. (cruel) these animals suffer for the purpose of becoming clothing is not consistent with the values of the city.

In 2011 West Hollywood became the first American city 25. (forbid) the sale of new fur items,and Berkeley passed a ban 26. the sale of fur clothes last year.Additionally,in 2000,the UK led that charge,27. (follow) by Australia in 2004.The Netherlands,the European Union’s largest producer of fur,banned fur farming in 2012.Earlier this month,Norway banned fur farming and fox and mink(貂) farming by 2025.

San Francisco’s ban 28. (take) into effect since January 1,2019.29. (hopeful),efforts like this will continue to encourage retailers,consumers,and beyond,to stop 30. (purchase) real animal fur and,thus,further protect the lives of animals everywhere.

语篇解读 本文是说明文。文章介绍了美国旧金山市出台的一项禁令——禁止交易使用动物皮毛制成的商品。 21.答案 who/that

解析 考查定语从句引导词。设空处引导限制性定语从句,修饰先行词those(指人)且在从句中作主语,故填who/that。 22.答案 largest

解析 考查形容词最高级。由设空处前的the及表示范围的in the USA可知此处应用最高级,故填largest。 23.答案 a

解析 考查冠词。message是可数名词且此处表示泛指,故填不定冠词a。 24.答案 cruelty

解析 考查词性转换。设空处作suffer的宾语且前面有the限定,应用名词形式,故填cruelty。 25.答案 to forbid

解析 考查非谓语动词。the first...to do sth.意为“第一个做某事的……”。故用动词不定式作定语。 26.答案 on

解析 考查介词。a ban on sth.是固定搭配,意为“有关……的禁令”。 27.答案 followed

解析 考查非谓语动词。follow与其逻辑主语Australia之间是动宾关系,故用过去分词

2020高考英语新课标地区专用版提分大二轮提分练:题型组合练(二) Word版含解析.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c4i0ez2qs7h8xswm2yhl07916095ebr009cw_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top