第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2018年考研英语二真题及答案及解析

来源:用户分享 时间:2025/11/19 19:24:39 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

WORD资料.可编辑

2017年全国硕士研究生入学统一考试英语(二)

Section I Use of English Directions:

Read the following text. Choose the best word (s) for each numbered blank and mark A, B, C or D on the ANSWER SHEET. (10 points)

People have speculated for centuries about a future without work .Today is no different, with academics, writers, and activists once again 1 that technology be replacing human workers. Some imagine that the coming work-free world will be defined by 2 . A few wealthy people will own all the capital, and the masses will struggle in an impoverished wasteland.

A different and not mutually exclusive 3 holds that the future will be a wasteland of a different sort, one 4 by purposelessness: Without jobs to give their lives 5 , people will simply become lazy and depressed. 6 , today’s unemployed don’t seem to be having a great time. One Gallup poll found that 20 percent of Americans who have been unemployed for at least a year report having depression, double the rate for 7 Americans. Also, some research suggests that the 8 for rising rates of mortality, mental-health problems, and addicting 9 poorly-educated middle-aged people is shortage of well-paid jobs. Perhaps this is why many 10 the agonizing dullness of a jobless future.

But it doesn’t 11 follow from findings like these that a world without work would be filled with unease. Such visions are based on the 12 of being unemployed in a society built on the concept of employment. In the 13 of work, a society designed with other ends in mind could 14 strikingly different circumstanced for the future of labor and leisure. Today, the 15 of work may be a bit overblown. “Many jobs are boring, degrading, unhealthy, and a waste of human potential,” says John Danaher, a lecturer at the National University of Ireland in Galway.

These days, because leisure time is relatively 16 for most workers, people use their free time to counterbalance the intellectual and

emotional 17 of their jobs. “When I come home from a hard day’s work, I often feel 18 ,” Danaher says, adding, “In a world in which I don’t have to work, I might feel rather different”—perhaps different enough to throw himself 19 a hobby or a passion project with the intensity usually reserved for 20 matters.

专业技术.整理分享

WORD资料.可编辑

1.[A] boasting [B] denying [C] warning [D] ensuring 【答案】[C] warning

2.[A] inequality [B] instability [C] unreliability [D] uncertainty 【答案】[A] inequality

3.[A] policy [B]guideline resolution [D] prediction 【答案】[D] prediction

4.[A] characterized [B]divided balanced [D]measured 【答案】[A] characterized

5.[A] wisdom [B] meaning glory [D] freedom 【答案】[B] meaning

6.[A] Instead [B]

Indeed [C] Thus Nevertheless 【答案】[B] Indeed

7.[A] rich [B]

urban [C]working educated

【答案】[C] working

8.[A] explanation [B] requirement compensation [D] substitute 【答案】[A] explanation

9.[A] under [B]

beyond [C] alongside 【答案】[D] among

专业技术.整理分享 [C] [C] [C] [D] [D] [C]

[D] among WORD资料.可编辑

10.[A] leave behind [B] make up [C] worry about [D] set aside 【答案】[C] worry about

11.[A] statistically [B]

occasionally [C] necessarily [D] economically

【答案】[C] necessarily

12.[A] chances [B]

downsides [C] benefits principles

【答案】[B] downsides

13.[A] absence [B]

height [C] face course

【答案】[A] absence

14.[A] disturb [B]

restore [C] exclude yield

【答案】[D] yield

15.[A] model [B]

practice [C] virtue hardship

【答案】[C] virtue

16.[A] tricky [B] lengthy [C]

mysterious [D] scarce 【答案】[D] scarce

17.[A] demands [B] standards [C]

qualities [D] threats 【答案】[A] demands

专业技术.整理分享 [D] [D] [D] [D]

WORD资料.可编辑

18.[A] ignored [B]

tired [C] confused [D] starved

【答案】[B] tired

19.[A] off [B]

against [C] behind [D] into 【答案】[D] into

20.[A] technological [B]

professional [C] educational [D] interpersonal 【答案】[B] professional

Section II Reading Comprehension Part A Directions:

Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on the ANSWER SHEET. (40 points) Text 1

Every Saturday morning, at 9 am, more than 50,000 runners set off to run 5km around their local park. The Parkrun phenomenon began with a dozen friends and has inspired 400 events in the UK and more abroad. Events are free, staffed by thousands of volunteers. Runners range from four years old to grandparents; their times range from Andrew Baddeley’s world record 13 minutes 48 seconds up to an hour.

Parkrun is succeeding where London’s Olympic “legacy” is failing. Ten years ago on Monday, it was announced that the Games of the 30th Olympiad would be in London. Planning documents pledged that the great legacy of the Games would be to level a nation of sport lovers away from their couches. The population would be fitter, healthier and produce more winners. It has not happened. The number of adults doing weekly sport did rise, by nearly 2 million in the run—up to 2012—but the general population was growing faster. Worse, the numbers are now falling at an accelerating rate. The opposition claims primary school pupils doing at least two hours of sport a week have nearly halved. Obesity has risen among adults and

专业技术.整理分享

搜索更多关于: 2018年考研英语二真题及答案及解析 的文档
2018年考研英语二真题及答案及解析.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c4sc6u1nhe76b8ve00zsa83uyx967u500v7p_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top