63. What might be the reason for Michael Carl to play the “ phone stack” game? A. His friends arent willing to pay for the meal voluntarily . B. B. He wants to do some funny things with those phones
C. He has been fed up with digital devices being present everywhere D. The wearable devices have brought threats to his privacy .
64. Why is it difficulty for people to break away from their digital device at home ? A. Because they have to do some work at home
B. Because they are expected to be always available to the outside C. Because people have been addicted to digital devices. D. Because digital devices can enrich peoples family life.
65. What does Peter Som do to ensure his sleeping quality at night ? A. He puts his phone in the living room . B. He ignores any information in the phone C. He deletes all information in his phone D. He puts his phones in a lockbox
66. Why does the phone-stack game become popular as soon as it is posted online? A. The game helps create a harmonious relationship among friends. B. The game makes the host get along well with the guest
C. The game can prevent children from imitating their parents behavior D. The game meets peoples demand for keeping away from phones easily A.Our baby was not doing well.So Effie financed mt wife’s trip to New York for consultation with a specialist. B.Give your help to those in greater need. C.The oddest part of the whole affair is that people whom I help often help others later on. D.Effie worked diligently all her life E.“Pay me whenever you like,”said Effie ,climbing back into her truck. F.“Don’t give it to me all at once,”she said.
“Any apple today ?”, Effie asked cheerfully at my window ,. I followed her to her truck and bought a kilo . On credit , of course . Cash was the one thing in the world I lacked just them . All pretense (借口)of payment was drooped when our funds , food and fuel decreased to alarming lows. Effie came often , always bringing some gift: a jar of peaches or some firewood . There were other generosities.___________ Effie was not a rich woman . Her income , derived from investment she had made while running an interior decorating shop , had never exceeded $200 a month , which she supplemented by selling her apples .But she always managed to help someone poorer . Years passed before I was able to return the money Effie had given me from time to time . She was ill now and had aged rapidly in the last year .” Here , darling , “ I said , “ is what I owe you ,” _____________” Give it back as I gave it to you -----a little at a time.” “ I think she believed there was magic in the slow discharge of a love debt. The simple fact is that I never repaid the whole amount to Effie , for she died a few weeks later . By now , the few dollars Effie gave me have been multiplied many times . But a curious thing began to happen . ___________At that time , it seemed that my debt would forever go unsettled . So the account can never be marked closed , for Effies love will go on in hearts that have never known her .
IV. Summary Writing Directions:Read the following passage. Summarize the main idea and the main point(s) of the passage in no more than 60 words. Use your own words as far as possible.
Chaco Great House As early as the twelfth century A.D., the settlements of Chaco Canyon in New Mexico in the American Southwest were notable for their \hundreds of rooms and often stand three or four stories high. Archaeologists have been trying to determine how the buildings were used. While there is still no universally agreed upon explanation, there are three competing theories.
One theory holds that the Chaco structures were purely residential, with each housing hundreds of people. Supporters of this theory have interpreted Chaco great houses as earlier versions of the architecture seen in more recent Southwest societies. In particular, the Chaco houses appear strikingly similar to the large, well-known \
A second theory contends that the Chaco structures were usedto store food supplies. One of the main crops of the Chaco people was grain maize, which could be stored for long periods of time without spoiling and could serve as a long-lasting supply of food. The supplies of maize had to be stored somewhere, and the size of the great houses would make them very suitable for the purpose.
A third theory proposes that houses were used as ceremonial centers. Close to one house, called Pueblo Alto, archaeologists identified an enormous mound formed by a pile of old material. Excavations of the mound revealed deposits containing a surprisingly large number of broken pots. This finding has been interpreted as evidence that people gathered at Pueblo Alto for special ceremonies. At the ceremonies, they ate festive meals and then discarded the pots in which the meals had been prepared or served. Such ceremonies have been documented for other Native American cultures.
V. Translation Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.
72. 想和我一起看电影的人请举手。(those)
73. 背包旅行(backpacking )不仅是一种度假形式,也是一种受教育方式。(Not only) 74. 人们理所当然地认为花的钱越多就越有可能获得高品质的服务。(grant )
75. 网购是一种电子商务,它让顾客可以足不出户地购买心仪的商品或服务。(commerce)
VI. Guided Writing Directions: Write an English composition in 120-150 words according to the instructions given below in Chinese.
假设你是李华,你的表弟张强被一所寄宿制高中(boarding high school )录取了,写一份信祝贺他。信的内容需包括:
1. 对表弟进入高中表示祝贺
2. 介绍高中生活和初中生活的异同
3. 对如何成功地过好高中生活提出自己的建议。
普陀区2016学年第二学期高三英语质量调研参考答案
I. Listening Section A 1-5 B B C D C 6-10 A D B B D
Section B
11-13 A D C 14-16 D B A 17-20 A B C C
评分标准:
1. 1-10题,每小题1分。2. 1120题,每小题1.5分。
21. to blame 22. will have lost 23. that 24.carried 25. how 26. in 27. is used 28. which 29.in spite of 30. they
Section B
31-35 G C I D B 36-40 E A K F J
Section A 41-45 BDACA 46-50 BDCAB 51-55CACAD Section B
56-59 A C A D 60-62 A B D 63-66 C B A D Section C 67-70 E A F C
IV. Summary Writing For Reference:
While the precise function of Chaco great houses remains uncertain, there are three conflicting hypotheses. Firstly, they were supposed to be the houses for the similarity to later apartment buildings in New Mexico. Secondly, they were used for the storage of main crops. Thirdly, houses were considered to have held the ceremonies, based on the broken pots unearthed around. (59 words)
The ancient settlements of Chaco Canyon, famous for great stone houses, remain mysterious as for their functions. First, they might be residential for apparent connection to Taos. Alternative explanations include storing maize to secure food sources which require huge space and extended period. Finally, the ceremonial purpose is traced with the broken pots for festive meals documented in native culture. (60 words)
评分标准:
档次__A _B _C _D _E _F _内容__5 _4 _3 _2 _1 __
语言__5 _4 _3 _2 _1 __
评分标准: 1. 本题总分为10分, 其中内容5分, 语言5分。
2. 评分时应注意的主要方面: 内容要点、信息呈现的连贯性和准确性。3. 词数超过60,酌情扣分。
各档次给分要求: 内容部分
A. 能准确、全面地概括文章主旨大意,并涵盖主要信息。B.
能准确概括文章主旨大意,但遗漏个别主要信息。C. 能概括文章主旨大意,但遗漏部分主要信息。
相关推荐: