第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2019年中考英语二轮复习 阅读理解基础优题(8)

来源:用户分享 时间:2025/10/11 1:49:19 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

4. \

A. a music group B. a prince who can play the piano C. Richard Clayderman D. one of the Blue Birds

5. Tony wants to spend a nice Saturday, which is not possible for him to do? A. Watching a ballgame and having an international picnic. B, Having a picnic in the Big Restaurant and seeing a film. C. Listening to a concert and watching a ballgame. D. Seeing a film and listening to a conceit. 【参考答案】1B 2A 3D 4C 5C

【能力选练】 E

A farmer had a cow. He took very good care of this cow and one day when it was ill, he was very worried. He telephoned the vet.

“What’s the problem?” The vet asked him when he arrived.

“My cow's ill,” the farmer said. “I don’t know what's the matter with her. She’s lying down and won’t eat. She's making a strange noise.”

The vet looked over the cow. \some very strong medicine.\

He took a bottle out of his box, put two pills into his hand and said, \her these. The pills should make her better.\

“How should I give them to her?” the farmer asked.

The vet gave him a tube (管子)and said, \this tube in her mouth, then put the pills in the tube and blow. That'll make it.\

The next day the vet came to the farm again. The farmer was sitting outside his house and looked more worried.

“How's your cow?” the vet asked.

“No change,” the farmer said, “and I’m feeling very strange myself.” “Oh?” the vet said, \

“I did what you said,” the farmer answered. “I put the tube in the cow's mouth and then put two pills down it.”

6

“And?” the vet asked.

“The cow blew first,” the farmer said. 1.In the story, the vet must be _________. A. the farmer's friend B. a milk factory C. a hospital for cows D. a doctor for animals 2.The farmer asked the vet for help when his cow _______ A. couldn't lie down B. didn't eat the pills C. couldn't make any noise D. was ill 3.What medicine did the vet give the farmer?

A. Bottle of pills. B. A long tube. C. Two pills. D. A small box. 4.The vet taught the farmer how _________.

A. to blow the tube B. to make the cow take the pills C. to take the medicine D. to put the tube in his mouth 5.Which of the following is true? A. The farmer ate the pills himself.

B. The cow got better after taking the medicine.

C. The vet came to help farmer change the cow the next day. D. The farmer waited for the vet outside his house the next day. 【答案】

1.D 2.D 3.C 4.B 5.A 【解析】

试题分析:本篇讲的是一个人给他的牛喂药治病,没有弄好,反而把药吞进了自己的肚里了。 1.D词义猜测题。这篇短文中vet指的是给动物看病的医生,也就是兽医,故选D。 2.D细节理解题 根据第一段中He took very good care of this cow and one day when it was ill, he was very worried. He telephoned the vet.可知。故选D

3.C细节理解题 根据“He took a bottle out of his box, put two pills into his hand and said,...”可知兽医给了他两片药。故选C

4.B细节理解题 根据“ The vet gave him a tube (管子)and said, \mouth, then put the pills in the tube and blow(吹). That’ll make it.\

7

告诉他如何给牛吃药。故选B

5.A细节理解题 根据最后一部分 “The cow blew first,” the farmer said.可知,牛先吹了管子,那个主人自己吃了药。故选A 【难度】一般

8

2019年中考英语二轮复习 阅读理解基础优题(8).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c4y9d64bhip4zk8m0hvkq6k2tg1xudp00s6w_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top