子) No balls like mobile phones in the boots. A Toronto school doesn't allow its students to bring any hard balls to school. Why? A parent was taken to hospital with a concussion(脑震荡)after being hit by a ball. Interested? Click(点击) here to read more. (1)When did some schools in New Jersey make the rule \ A. In 2008 B. In 2010 C. In 2012 D. In 2014 (2)Where are the students at Michigan school asked to keep their books? A. In the lockers B. In the classrooms C. In the lunchrooms D. In teachers' offices. (3)Mobile phones are not allowed into class in _________. A. one Portland school B. some schools in Florida C. one Pennsylvania school D. some schools in Brooklyn (4)Who is the reason for a Toronto school's \
A. A teacher B. A doctor C. A student D. A parent (5)Where is the material probably from?
A. A newspaper B. A website C. A speech D. A diary 【答案】 (1)C (2)A (3)C (4)D (5)B
【解析】【分析】本文介绍几个学校的规则。
(1)推理题。根据 Some schools in Portland and Florida started the rule—No hugging in 2010. Two years later some schools in New Jersey and Brooklyn made the same rule波特兰和佛罗里达的一些学校开始了这项规定——2010年禁止拥抱。两年后,新泽西和布鲁克林的一些学校也制定了同样的规则 ,可知新泽西的一些学校2012年制定了“禁止拥抱”的规则,故选C。
(2)细节题。根据 One high school in Michigan doesn't allow bags into the classroom at all. The school asks students to return to their lockers ,可知密歇根学校的学生被要求把书放在储物柜里 ,故选A。
(3)推理题。根据 students there aren't allowed to wear their Ugg boots into class. It's to stop them from hiding things like mobile phones in the boots 那里的学生不允许穿ugg靴子上课,为了阻止他们把手机之类的东西藏在靴子里,可知 Pennsylvania 不允许上课使用手机,故选C。
(4)细节题。根据A parent was taken to hospital with a concussion(脑震荡)after being hit by a ball一名家长被球击中后因脑震荡被送往医院,可知多伦多学校“不准打球”规则的原因是因为一位家长,故选D。
(5)推理题。根据Interested? Click(点击) here to read more有兴趣吗?点击这里阅读更多,可知文章来自网站,故选B。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。
8.阅读材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
The year was 1859. America and England had already fought two wars. Now, they were at peace. But one day a pig got hungry. And it nearly caused another war between the two countries. The pig was owned by a British man who lived on a small island. The island was just off the western part of North America. Both England and the US said the island was theirs. Across the island from the British man lived some American farmers. Everyone on the island got along peacefully. But the peace ended the day the British man's pig decided to eat some of an American farmer's potatoes.
One of the American farmers shot and killed the pig. Then the pig's owner wanted $100 from the man who shot the animal. That was a lot of money, so the farmer refused to pay it. The British and Americans began to argue, and the situation got worse. The farmers asked the governor over the island at that time for help. He sent a group of soldiers to protect the farmers. The British answered by sending 2, 000 soldiers. The British were on one side of the island, and the Americans were on the other. The problem that began with the pig was about to become a shooting war.
When news of the problem reached Washington and London, both leaders were surprised. Neither country wanted another war. They sent some men to try to fix the problem. After a discussion, it was decided that each country would keep a small group of soldiers on the island. They would stay there until the two countries could decide who owned the island. Then the others would have to leave.
Twelve years went by. Neither side wanted to give u the island, but they knew they had to do something. They asked the leader of Germany to help decide. After nearly a year of discussion, a decision was made. America would get the island.
Finally, the Pig War was over and only one shot was fired. That was the shot that killed the pig! (1)What caused the problem on the island according to the passage? A. An American shot a British man. B. A group of soldiers came to the island. C. British men destroyed an American's farmland.
D. A British man's pig ate some potatoes of an American farmer's. (2)The underlined word \
A. the farmers B. the leaders C. the soldiers D. the Germans (3)According to the passage, the real purpose of the two countries was ________. A. to own an island B. to kill a pig C. to get more money D. to start a war (4)Which of the following might be the best title for the passage?
A. The Pig Island B. The Pig War C. The Pig on the Island D. The Island War 【答案】 (1)D (2)C (3)A
(4)B
【解析】【分析】文章大意:英美两国因一头英国人饲养的猪吃了美国人种植的土豆引起的争端,其实他们最终的目的就是争夺小岛的所有权,
(1)细节理解题。根据文中的语句But the peace ended the day the British man's pig decided to eat some of an American farmer's potatoes.理解可知,这场战争的主要起因就是英国人的猪吃了美国人的土豆,故选D。
(2)细节理解题。根据文中的语句After a discussion, it was decided that each country would keep a small group of soldiers on the island. They would stay there until the two countries could decide who owned the island. 理解可知,经过讨论,决定每个国家在岛上保留一小队士兵。他们将一直呆在那里,直到两国决定谁拥有这个岛。they指代的就是士兵,故选C。 (3)细节理解题。根据文中的语句Twelve years went by. Neither side wanted to give u the island, but they knew they had to do something. They asked the leader of Germany to help decide. After nearly a year of discussion, a decision was made. America would get the island.理解可知,英美两国的最终目的就是争夺小岛的所有权,故选A。
(4)标题推断题。通读全文可知,英美的争议是因一头猪吃了土豆引起的,其实他们最终的目的就是争夺小岛的所有权,故选B。
【点评】考阅读理解。本题主要涉及细节理解题和主旨大意题。细节理解题可以直接从文中找到答案,而主旨大意题需要认真阅读仔细理解,归纳出中心思想。
9.阅读理解
How many of us have reached into our drawer(抽屉)and pulled out socks that didn't match? Will you throw them away like most girls or try to reuse them? The story of Carly and Charley may help you.
Carly and Charley are the girls who often lose their socks. At first, they just matched different colors or styles like some other girls. But most of the time, these socks couldn't match their clothes. So they came up with an idea and started Odd Sox: they collected these socks and gave them away to homeless people. But the problem wasn't solved. They still had missing socks until they realized that they could make a business out of it. So they set up Single Sox: he girls sell socks in packs(包)of three so you can mix and match as you wish. Each pack is super colorful and super inspiring(激励人心的)—Carly and Charley have written words on every sock to encourage girls to celebrate their differences.
And they carry on the tradition of giving back—for every pair of socks sold, they give away a pair to those in need. Nothing is a waste if you have a creative mind.
(1)Carly and Charley set up Odd Sox and gave away the socks to . A. sick children B. disabled women C. poor students D. homeless people (2)The words on the socks are to encourage girls to their differences. A. match B. shout C. reach D. celebrate (3)The underlined words \ A. continue B. compare C. connect D. control (4)The correct order of the following is .
①started Odd Sox. ②carry on the tradition of giving back ③set up Single Sox ④ matched different socks
A. ①③④② B. ①③②④ C. ④①③② D. ④②0③
(5)The passage is mainly about how to . A. collect different ideas B. buy all kinds of socks C. put things to good use D. throw away the waste 【答案】 (1)D (2)D (3)A (4)C (5)C
【解析】【分析】文章大意:我们中有多少人把手伸进抽屉里拿出了不相配的袜子?你会像大多数女孩一样把它们扔掉还是再利用它们?卡莉和查理的故事也许对你有帮助。短文讲述他们是如何处理袜子的。
(1)细节理解题,根据 So they came up with an idea and started Odd Sox: they collected these socks and gave them away to homeless people. 可知,卡莉和查理把袜子收集起来送给无家可归的人,故答案是D。
(2)细节理解题,根据Carly and Charley have written words on every sock to encourage girls to celebrate their differences.可知写这些话的原因是为了鼓励女孩子们来庆祝自己的与众不同,故答案是D。
(3)词义猜测题,根据they realized that they could make a business out of it可知一开始他们通过售出的袜子赚钱,又根据 the tradition of giving back—for every pair of socks sold 可知还是坚持了卖袜子要回报的传统,所以carry on的意思是坚持,继续的意思,故答案是A。
(4)细节排序题,根据段文内容可知,他们一开始把不同的袜子搭配在一起,然后建立了一个Odd Sox,再往后建立了独立的Sox,最后把原来的传统坚持了下来,因此正确顺序为4-1-3-2,故答案是C。
(5)主旨大意题,根据文章主要讲述了两个孩子,把没有用的袜子重新利用起来的故事,故答案是C。
【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题、词义猜测题、细节排序题和主旨大意题。细节理解题比较简单,可直接在短文中找到答案,词义猜测题则需要结合具体语境推测出生词的意思,细节排序题也属于细节理解,只是需要我们按照文章内容去排列指定的细节,主旨大意题需要在充分理解文章的基础上,归纳出文章的中心思想。
10.阅读理解
Maybe we three were the most unlucky graduates in our school history. I'll never forget the day when we had our graduation ceremony(毕业典礼).
I was known for being careless. I often fell down for no reason. Since I fell off the stage(舞台)during my Primary Graduation Ceremony, my family bet(打赌)that I would fall down again during my next graduation ceremony. The day came so quickly. This time, I proudly made it through the whole ceremony without falling. but I knocked over the whole backdrop (背景板)used to take pictures for graduates! I felt so embarrassed (尴尬的)the whole morning. My friend Julia was even more embarrassed. When she together with all the graduates was sitting quietly in the hall at eight in the morning, she didn't expect her father to come to attend her ceremony because he was really busy then. The hall was very quiet and you could even hear a pin(针)drop on the ground. When all of a sudden, out of the silence, she heard \
Julia!\smiling at her!
Tiffany was the most beautiful girl of us three. She loved all kinds of dresses. On that day, she dressed herself beautifully and wanted to have some beautiful photos. Unluckily, it was one of the windiest days of our life. The wind blew her beautiful dress up in front of the whole graduate class! She didn't know whether to cry or laugh.
Lucky? Unlucky? So lucky! All of these became the unforgettable part of our life! (1)The writer was very in her daily life.
A. careless B. careful C. friendly D. lazy (2)Julia's father at the graduation ceremony. A. sat quietly in his seat B. was busy with his work C. took pictures for her D. dropped a pin on the ground
(3)This story happened on a morning.
A. cloudy B. windy C. sunny D. rainy (4)Tiffany was embarrassed because that day. A. she fell off the stage
B. she didn't have beautiful dresses C. her dress was blown up D. her photos weren't unforgettable
(5)Which of the following is TRUE according to the passage? A. The girls weren't in the same school. B. The writer knocked over the backdrop. C. Julia knew that her father would come. D. Tiffany loved all kinds of shoes. 【答案】 (1)A (2)C (3)B (4)C (5)B
【解析】【分析】文章大意:文章讲述了在毕业典礼上,三个孩子身上所发生的的尴尬的
相关推荐: