第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

第二单元 金融考试题 西南财经大学天府学院

来源:用户分享 时间:2025/10/16 2:26:39 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

43) Which of the following are not investment intermediaries A) A life insurance company B) A pension fund C) A mutual fund

D) Only A and B of the above Answer: D

44) Which of the following are investment intermediaries A) Finance companies B) Mutual funds C) Pension funds D) All of the above

E) Only A and B of the above Answer: E

45) The government regulates financial markets for two main reasons:

A) to ensure soundness of the financial system and to increase the information available to investors. B) to improve control of monetary policy and to increase the information available to investors. C) to ensure that financial intermediaries do not earn more than the normal rate of return and to improve control of monetary policy.

D) to ensure soundness of financial intermediaries and to prevent financial intermediaries from earning less than the normal rate of return. Answer: A

46) Asymmetric information can lead to widespread collapse of financial intermediaries, referred to as a

A) bank holiday. B) financial panic.

C) financial disintermediation. D) financial collapse. Answer: B

47) Foreign currencies that are deposited in banks outside the home country are known as A) foreign bonds. B) Eurobond.

C) Eurocurrencies. D) Eurodollars. Answer: C

48) . dollars deposited in foreign banks outside the United States or in foreign branches of U.S. are referred to as A) Eurodollars.

B) Eurocurrencies. C) Eurobonds. D) foreign bonds. Answer: A

49) Banks providing depositors with checking accounts that enable them to pay their bills easily is known as

A) liquidity services. B) asset transformation. C) risk sharing.

D) transaction costs. Answer: A

50) A ________ is when one party in a financial contract has incentives to act in its own interest rather than in the interests of the other party. A) moral hazard B) risk

C) conflict of interest D) financial panic Answer: C

51) Fire and casualty insurance companies are what type of intermediary A) Contractual savings institution B) Depository institutions C) Investment intermediaries D) None of the above Answer: A

52) The country whose banks are the most restricted in the range of assets they may hold is A) Japan. B) Canada. C) Germany.

D) the United States. Answer: D

53) The largest depository institution (value of assets) at the end of 2009 was A) commercial banks. B) pension funds. C) credit unions. D) mutual funds. Answer: A

第二单元 金融考试题 西南财经大学天府学院.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c5nmto4o4mp4zk8m0hvkq6k2tg1xudp00s5o_3.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top