第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2015届高考英语一轮单元测试:人教版必修三Unit 4 Astronomythe science of the stars

来源:用户分享 时间:2025/10/11 11:35:38 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

四、语法填空

Last month I made a trip into space with my friend Li Yanping.We visited the moon in our spaceship.

Before we left, Li Yanping explained 1.____________me that the force of gravity would change three times on our journey and 2.____________the

first

change

would

be

the

most

3.____________(power).Then we were off.As the rocket rose slowly into the air we began to feel 4.____________pull of the earth, which is 5.____________we

called

gravity.At

first

it

pushed

us

6.____________hard back into our seats that we could not say anything to each other.

7.____________(gradual) the weight lessened and I was able to talk to him.8.____________we got closer to the moon, we felt its gravity pulling us but it was not as strong a pull as the earth's.I cheered up immediately and floated 9.____________(weight) around in our spaceship cabin 10.____________(watch) the earth become smaller and the moon larger.

1.解析:考查介词搭配“explain sth. to sb.”。 答案:to

2.解析:考查宾语从句,explain to me that...and that...。 答案:that

第 5 页 共 37 页

3.解析:考查词形变化,此处需要一个形容词。 答案:powerful

4.解析:考查冠词,地球的拉力。 答案:the

5.解析:考查表语从句,从句缺少call的宾语,所以用what。 答案:what

6.解析:考查固定搭配“so...that...”。 答案:so

7.解析:考查词形变化,逐渐地。 答案:Gradually

8.解析:考查连词,当我们靠近月亮时。 答案:When

9.解析:考查词形变化,肯定是无重量地才能浮起来,所以用weightlessly。

答案:weightlessly

10.解析:考查非谓语动词作伴随状语,表主动。 答案:watching

第 6 页 共 37 页

B卷 综合检测

(测试时间:120分钟 评价分值:135分)

第一部分 语言知识及应用(共两节,满分45分)

第一节:完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

How big is space? That is a question man has been asking since the beginning of time.When your grandparents were in school, it was __1__ the universe was very __2__ perhaps only 5,000 light years across.500 years ago people considered that the universe was only a little bit__3__than the Earth.In modern times with the __4__ of technology we are finally starting to__5__ the immense (无边的) size of the universe, and it is much bigger than anyone should have ever imagined.

Scientists cannot stretch (伸展) a measuring tape from the earth to a nearby star, so how do they know how far away they are? Scientists use something __6__ Parallax (视差).Parallax means simply that they look at how much the stars move in the sky back and forth throughout the year as the earth circles the sun.This is not something __7__ to you.In fact if you stretch out your hand in front of you and __8__ your thumb, while __9__ one eye, and then the

第 7 页 共 37 页

other, your thumb will __10__ to move back and forth.Stars do the __11__ thing, but our eyes are too close to see the __12__.However if we take a picture while on one side of earth's orbit, and then take another when we get to the __13__ side of the orbit, then we have a large enough __14__ that we can see the stars parallax, and __15__ how far away they really are.

( )1.A.measured B.said C.thought D.proved

解析:在祖父辈时,人们认为宇宙很小,故用it was thought that。 答案:C

( )2.A.old B.big C.long D.small

解析:与下文“only 5,000 light years”, 同义复现因而选small。 答案:D

( )3.A.bigger B.smaller C.heavier D.nearer

解析:根据上下文语境,选用bigger。 答案:A

第 8 页 共 37 页

2015届高考英语一轮单元测试:人教版必修三Unit 4 Astronomythe science of the stars.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c5pby447n6s7zlrk1b2ti_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top