第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

课时作业(十八)

来源:用户分享 时间:2025/11/22 3:14:32 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

高中英语必修三课时作业(十八) Unit 5 Canada—“The True North”

Section Ⅱ Warming Up & Reading—Language Points (本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!)

Ⅰ.词汇运用(用所给词的适当形式填空) 1.The first________came from Europe about 1,000 years ago and they ________down in California.(settle)

答案: settlers;settled

2.America is a________country,so its________is rich.(cultural) 答案: multicultural;culture

3.He is ________taller than me,though he has a________figure.(slight) 答案: slightly;slight

4.The students live happily in these beautiful________(surround). 答案: surroundings

5.She did her best to________her parents and they were ________to see her achievements.(please)

答案: please;pleased

6.There is a________(continent) climate in that place. 答案: continental

Ⅱ.动词专练(用所给动词的适当形式填空)

1.Be careful not ________(cheat) when you________(chat) on the Net. 答案: to be cheated;are chatting

2.My suspicion ________(confirm) when I saw his guilty expression. 答案: was confirmed

3.Difficult as it was,I managed ________(persuade) him into________(give) up his plan.

答案: to persuade;giving

4.The hall was extremely big,________(measure) 200 metres long and 100 metres wide.

答案: measuring

5. He was wandering in the street when he________(catch) sight of his former boss.

答案: caught

6.________(surround) by trees and flowers,our school looks very beautiful. 答案: Surrounded

7.________(climb) to the top of the mountain,you’ll see the whole city. 答案: Climbing 8.Rather than ________(ask) her mother for money,she would________(work) and be independent.

答案: ask;work Ⅲ.选词填空 rather than,settle down,have a gift for,catch sight of,be famous for,leave fo

1.Stephen Hawking______________ his work on the theory of black holes. 答案: is famous for

2.I______________her getting on the bus when I came out of the bookstore. 答案: caught sight of

3. I tried calling him,but he’d already______________work. 答案: left for

4.I’d prefer you to do the job yourself,______________to leave it to John. 答案: rather than

5.Tom,don’t you think it’s about time you______________and stopped all of this running around?

答案: settled down 6.Lily from Vancouver __________________music,which she gets from her mother. 答案: has a gift for Ⅳ.完形填空

With arms spread wide and smiling with joy,Bobby and Margaret Valsechi meet for the first time.It’s a(n) __1__which captures happiness so much that you can almost touch it.The story behind it,__2__,is really sad.Just 23 months ago,Margaret’s son Stephen__3__in an accident.With great sadness,she decided to__4__his organs for transplant (器官移植).It was a decision that was to__5__Bobby’s life.

Born with a heart illness,Bobby__6__to live a normal life.But he had become increasingly__7__over the past two years.In March 2010,Bobby was placed on the waiting list for a new heart.His condition got__8__so rapidly that he’d spent five months in hospital,waiting for the__9__.Without it,he had possibly only weeks to live.“While I was waiting for the transplant,it was a (n)__10__of excitement and fear,” Bobby recalled.“__11__,the hospital got a possible heart and it turned out to be a good enough__12__.”

__13__Margaret’s brave decision,now Bobby is able to live his life to the__14__.Grateful for the second chance to __15__,Bobby sent Margaret a letter expressing his thanks.To their joy,they did __16__with each other two weeks ago and every-one was moved at that moment.“I wanted her to__17__me and how well her son has made me,” says Bobby.“I was nervous about meeting Margaret.But the moment I saw Margaret,I could see how __18__she was to meet me.To be able to thank her in person was wonderful.There are no words to__19__how special it was.”

“I never felt it was__20__to have another person’s heart beating in my body,because my body has accepted it happily.Now I feel I’m looking after it for someone else,and it’s looking after me as well.”

语篇解读 Margaret的儿子Stephen在一场车祸中丧生。尽管悲痛欲绝,她依然决定把儿子的心脏捐献给一名陌生患者Bobby。因为她的善举,一个年轻的生命得以延续。

1.A.honor B.place C.chance D.moment

解析: 前面说到Bobby和Margaret第一次见面,因此这是一个令人高兴的时刻。 答案: D

2.A.besides B.at least C.as well D.however

解析: 虽然当时的见面和乐而温馨,但是它背后的故事却令人心碎。根据上下文可知此处是转折关系,故用however。

答案: D 3.A.died B.escaped C.appeared D.suffered

解析: 根据下文捐献器官的情节可知Margaret的儿子Stephen在车祸中丧生。 答案: A

4.A.sell B.check C.donate D.take

解析: 根据下文可知尽管悲痛欲绝,Margaret决定把儿子的器官捐赠出去。 答案: C 5.A.risk B.save C.gain D.join

解析: 根据下文可知Stephen的器官移植挽救了Bobby的生命。 答案: B 6.A.aimed B.hated C.managed D.pretended

解析: 虽然Bobby天生有心脏病,但是他一直尽力过正常的生活。 答案: C 7.A.ill B.busy C.clever D.free

解析: 根据下文可知Bobby住院,需要新的心脏,故在过去的两年中他的病情逐渐恶化。

答案: A

8.A.better B.worse C.rarer D.higher

解析: 根据该句中的“that he’d spent five months in hospital,waiting for the...”可知Bobby的病情迅速恶化,他不得不住进医院。

答案: B

9.A.medicine B.doctor C.family D.transplant

解析: Bobby住进医院,等待器官移植。如果不移植的话,他就只剩下几个星期的时间了。

答案: D

10.A.exercise B.mixture C.light D.lot

解析: 在等待移植的过程中,Bobby既激动又害怕,心情复杂。 答案: B

11.A.Actually B.Fairly C.Luckily D.Gradually

解析: 医院得到了一个捐赠的心脏(Stephen的器官),这对Bobby来说是幸运的。 答案: C

12.A.organ B.tip C.treatment D.match

解析: 根据上下文可知Stephen的器官很适合Bobby。match合适,匹配。 答案: D

13.A.In spite of B.Thanks to C.Regardless of D.But for

解析: 多亏了Margaret勇敢的决定,Bobby才得以重生,继续生活。thanks to幸亏,多亏。

答案: B

14.A.long B.old C.full D.last 解析: 幸亏有了Stephen的器官移植,Bobby以后就可以充分享受生活了。to the full完全地,充分地。

答案: C 15.A.live B.smile C.think D.speak

解析: 有了Stephen的器官,Bobby得到了重生的机会。 答案: A 16.A.meet B.connect C.agree D.work

解析: 根据文章开头“With arms spread wide and smiling with joy,Bobby and Margaret Valsechi meet for the first time”可知Bobby和Stephen的母亲Margaret终于在两周前见了一面。

答案: A

17.A.love B.see C.punish D.admire

解析: Bobby想让Stephen的母亲Margaret看看拥有Stephen心脏的自己。 答案: B

18.A.anxious B.thankful C.happy D.painful 解析: 由上下文可知Margaret见到Bobby时很高兴。 答案: C

19.A.write B.draw C.imagine D.describe

解析: 能够当面感谢Margaret对Bobby来说是非常兴奋的,没有任何言语能够描述他当时的心情。

答案: D

20.A strange B.common C.interesting D.easy

解析: 根据该段的“because my body has accepted it happily”可知手术很成功,Bobby对体内有别人的心脏并不感觉奇怪。

答案: A Ⅴ.阅读理解

After leaving Vancouver Airport,I got on the Skytrain to downtown Vancouver.I’d hardly sat down when two local ladies got on the train,sat next to me and started chatting with me.When I got to Burrard Station,I asked a passerby for directions to my hotel.He took a lot of time to explain it to me.But I still got confused and had to ask another passerby for directions.This time I was guided along the street

搜索更多关于: 课时作业(十八) 的文档
课时作业(十八).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c5sldm9z5en9uewv2socp_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top