第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

【配套K12】高考英语二轮复习 阅读理解能力精练(1)

来源:用户分享 时间:2025/10/7 20:18:39 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

最新K12教育

河南伊川县2016高考英语阅读理解二轮能力精练(1)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

When doctors urge overweight kids to pick up more activities,reading probably isn’t what they have in mind.Yet a new study by fatness researchers at Duke University finds that the simple act of reading—depending on the choice of material—can cause weight loss in teenage girls.

The study’s experimental group included 31 fat girls aged 9 to 13,who took part in the Healthy Lifestyles Program at Duke Children’s Hospital.The girls read a novel called Lake Rescue,whose protagonist (主人公) is an overweight teenager who struggles with low self-esteem,feelings of loneliness and teasing because of her size.A group of 33 girls read a different book called Charlotte in Paris,which did not have an overweight character,and another group of 17 girls read neither book.

At the end of the six-month experiment,all the girls who read books had lost weight,but the girls who read Lake Rescue lost more.They lowered their body mass index (BMI) by 0.71,compared with 0.33 in the Charlotte group,an average 0.05 increase among the nonreaders.

The idea behind the study,says Dr Sarah Armstrong,director of Healthy Lifestyles,was to find a way to encourage the girls without adopting the restrictive and often authoritative voice of so many other nutrition and diet programs.Lake Rescue was the perfect instrument,says Armstrong;it presents a likable character to whom the girls could relate and whom they could learn from.As the book progresses,its protagonist learns to make healthier lifestyle choices and finds an advisor to help keep her on track.Armstrong says,“She learns that she can become healthier,and the ‘I can do it’feeling resonates (产生共鸣) with the teenage girls.” 26.What’s the main idea of the passage?

A.There are different ways to help overweight kids lose weight. B.Lifestyle is important for kids.

C.Lake Rescue is the perfect weight-losing instrument. D.Reading can help kids lose weight.

教案试题

最新K12教育

27.How many girls took part in the experiment? A.31. B.33. C.64. D.81.

28.What does the underlined word “She” in the last paragraph refer to? A.Armstrong.

B.The protagonist in Lake Rescue. C.A character in Charlotte in Paris. D.A girl in the first group.

29.According to the passage we can know that ________. A.overweight girls are living unhappily B.reading is the best way to lose weight

C.different reading materials play different roles in losing weight D.people will become fat if they don’t read

30.In which part of a newspaper can we read the above passage? A.Education. B.Entertainment. C.Health. D.Advertisement.

26.D [主旨大意题。由本文的主题段,即第一段可知本文的主旨,即“阅读可以帮助儿童减肥”。]

27.D [细节理解题。根据第二段计算可知,31+33+17=81。]

28.B [词义猜测题。根据“the ‘I can do it’feeling resonates with the teenage girls’”可知女孩们与之产生共鸣,故前句中的She指的是Lake Rescue中的主人公。] 29.C [推理判断题。根据本文中的实验可知,不同的阅读材料对减肥产生了不同效果,故C项正确。]

30.C [推理判断题。通过本文的主旨大意可以推断出本文属于健康方面的内容。]

阅读理解。

I don't think comic book \

more of a comic book \accomplished with the medium of \

I'm not sure exactly where this interest of mine came from. I do know that as

教案试题

最新K12教育

a child, comic books allowed me to improve my reading skills. “The Mighty Thor\helped me develop an interest in old legends, and “Challengers of the Unknown\got me crazy about science fiction. The combination of words and pictures was a perfect springboard for my childhood imagination.

How does one learn to appreciate comic book art? There is a classic example that

sheds quite a bit of light on the subject. Writer Scott Macloud just explains what makes a comic book stand out in his best selling book Understanding Comics. The book, first published in 1994, has been translated into 13 languages and is practically a bible for students studying graphic illustration (图示说明) in novels.

On the internet there are some cool comic book sites to be found—hundreds and

hundreds of them as a matter of fact. More than a few are dedicated to super heroes and the like. But there are some choice sites that I would visit, because they provide some great resources that discuss the comic book as an art form. Noteworthy among them is a great article and interview at www. rcharvey. corn, which discusses the impact of several artists and writers in the field.

I have a huge admiration for anyone who can produce comic stories that can make

readers think, laugh and cry. Maybe make them dream.

Check it out. Spend two dollars on a comic book and read it with your children.

Or better yet, search out some of the more “adult\You may find yourself enjoying what you see and read. You may even find yourself wanting more.

1. What does the author mainly intend to talk about in Paragraph 2? A. Influence of comic books on reading in childhood. B. Ways to improve one's reading skills. C. Subjects of comic books. D. Popularity of two comic books.

答案解析:答案为A。本题为段落大意题。细读第二段可知 “I'm not sure exactly where this interest of mine came from. I do know that as a child, comic books allowed me to improve my reading skills.”为本段的中心句,后面的内容都是对此进行了解释说明,故答案为A。 教案试题

最新K12教育

2. The underlined part \.3) means \ A. does a basic research on B. causes a fierce debate on C. provides new information on

D. makes a quick survey on

答案解析:答案为C。本题为语义推断题。结合划线部分的后面两句话可知,Writer Scott Macloud写了一本书,被翻译成13种语言,帮助学生理解漫画。划线部分的意思与C选项最接近。故答案为C。

3. If you want to know a few good writers of comic books, you will probably ____. A. read Understanding Comics C. buy some comic books

B. visit www.rcharvey.corn D. turn to comic story writers

答案解析:答案为B。本题为细节题。由第四段最后一句话 “Noteworthy among them is a great article and interview at www. rcharvey. corn, which discusses the impact of several artists and writers in the field.”可知,答案为B。

4. What does the author encourage people to do?

A. Develop an interest in old legends and science fiction. B. Share a comic book with children. C. Produce some comic stories.

D. Spend money and time appreciating comic books.

答案解析:答案为D。本题考查作者的态度观点。由最后一段 “Check it out. Spend two dollars on a comic book and read it with your children.”可知,答案为D。

阅读理解

Many people eventually get round to trading in their first car. But not Mike Harrison. He loves his 1931 black Bentley sports car so much that he’s still driving it – 54 years after be bought it.

Mr Harrison was 20 when he paid £150 (about £3,000 now) for the car after passing his test in 1956. It had already done 85,000 miles and he has since driven it a further 100,000, yet the car still runs like clockwork. 教案试题

【配套K12】高考英语二轮复习 阅读理解能力精练(1).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c6r0fa1obh97l7tx29ybm0wacw0f2i000g79_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top