最新K12教育
It is now one of only three left in the country and is worth £250,000. Despite its value, Mr Harrison, 74, says he would never sell the car “which has been my best friend and part of my family all my life”.
Mr Harrison courted his wife Jenny in it during the early sixties and it was their family car when children Caroline, now 46, and Ben, 42, came along. Even when he took a job as an advertising executive which came with the company car of his choice, Mr Harrison kept the Bentley.
He said: 'How many people still have their first car these days when everything is so disposable? But it is a real eye-catcher. It has something that modern cars just don't have - style and character. 'I still drive it most days, even though it only does about 15 miles to the gallon!' Petrol was just six shillings (30p) a gallon when Mr Harrison bought the Bentley, which had a top speed of 120mph.
He has spent thousands of pounds on repairs over the years but has kept the bodywork in good condition himself, hand-painting the underneath and spraying the black panels of the bodywork.
For decades the Bentley was a regular sight on the roads near Mr Harrison's home in Hampton Court, Surrey. He now uses it as a runaround after retiring to Whitney-on-Wye, Herefordshire.
Mrs Harrison, 71, said: “It was a nuisance(累赘) keeping it in tip-top order with me helping out with the repairs by passing Mike the spanners the whole time. But I wouldn't have changed any of it --- I feel like a Queen every time I'm in it.”
1. When Mike Harrison bought his black Bentley sports car, it was . A. a hand – made car C. one of only three left
B. a second – hand car D. unique in style
答案解析:答案为B。本题为细节推理题。由文章第二段第二句话 “It had already done 85,000 miles …” 可知,Mike Harrison 买车的时候,车已经跑了85,000 miles,可以推断, Bentley sports car是二手车。故答案为B。
2. Mike Harrison would never sell the car mainly because . 教案试题
最新K12教育
A. it has witnessed his life and his family catching
C. it has save much oil
D. it runs very fast
B. it is very eye –
答案解析:答案为A。本题为推理题。由第三段 “Mr Harrison, 74, says he would never sell the car ‘which has been my best friend and part of my family all my life’ ”.和第四段的进一步解释可知,这辆车一直陪伴着他和他的家庭,故答案为A。
3. It can be concluded from the passage that the car . A. has cost more for repairs than it is worth B. has almost been retired
C. has caused much trouble to Mrs. Harrison. D. is priceless to the family
答案解析:答案为D。本题为文章主旨推理题。通读全文可知,尽管Mike Harrison 的车现在已经速度减慢,需要经常修理,但是它见证了Mike Harrison和他的家庭生活,所以这辆车在他们的心中是无价的。故答案为D。
由第三段 “It is now one of only three left in the country and is worth £250,000.”和第六段 “He has spent thousands of pounds on repairs over the years …”可知,车的修理费是几千镑,但是价值是250,000镑,故A选项错误。 由最后一段最后一句话 “But I wouldn't have changed any of it --- I feel like a Queen every time I'm in it.”可知,这辆车还是在使用,并没退休,故B选项错误。C选项未提及。
4. What’s the main purpose of this writing?
A. To show that an old car is better than a new one. B. To share Mike Harrison’s story of his first car. C. To ask people to treasure old things. D. To describe the quality of a black Bentley.
答案解析:答案为B。本题考查文章的写作目的,结合前面的问题可知,全文都是在围绕Mike Harrison和他的车展开,故答案为B。 教案试题
最新K12教育 阅读理解
Motherhood may make women smarter and may help prevent dementia (痴呆) in old age by bathing the brain in protective hormones (荷尔蒙) ,U.S.researchers reported on Thursday.
Tests on rats show that those who raise two or more litters of pups do considerably better in tests of memory and skills than rats who have no baby,and their brains show changes that suggest they may be protected against diseases such as Alzheimer’s (早老性痴呆症).University of Richmond psychology professor Craig Kinsley believes his findings will translate into humans.
“Our research shows that the hormones of pregnancy (怀孕) are protecting the brain,including estrogen (雌激素),which we know has many neuro-protective (保护神经的) effects,” Kinsley said.
“It’s rats’ data but humans are mammals just like these animals are mammals,” he added in a telephone interview.“They go through pregnancy and hormonal changes.”Kinsley said he hoped public health officials and researchers will look to see if having had children protects a woman from Alzheimer’s and other forms of age-related brain decline.
“When people think about pregnancy,they think about what happens to babies and the mother from the neck down,” said Kinsley,who presented his findings to the annual meeting of the Society of Neuroscience in Orlando,Florida.
“They do not realize that hormones are washing on the brain.If you look at female animals that have never gone through pregnancy,they act differently toward young.But if she goes through pregnancy,she will sacrifice her life for her infant—that is a great change in her behavior that shows in genetic alterations to the brain.” 31.How do scientists know “Motherhood may make women smarter”? A.Some researchers have told them. B.Many women say so.
C.They know it by experimenting on rats. D.They know it through their own experience. 教案试题
最新K12教育
32.What does the phrase “litters of pups” mean in the second paragraph? A.Baby rats. B.Animals. C.Old rats. D.Grown-up rats.
33.What can protect the brain of a woman according to the passage? A.Estrogen.
B.The hormones of pregnancy. C.More exercise.
D.Taking care of children.
34.“It’s rats’ data but humans are mammals just like these animals are mammals.” What does the sentence suggest?
A.The experiments on the rats have nothing to do with humans. B.The experiments on the rats are very important for animals. C.The experiments on the rats are much the same on humans. D.The experiments on the rats are much the same on other animals. 35.Which title is the best for this passage? A.Do You Want to Be Smarter B.Motherhood Makes Women Smarter C.Mysterious Hormones D.An Important Study
31.C [细节理解题。根据“Tests on rats show...”可知科学家是通过做老鼠实验得出这个结论的。]
32.A [词义猜测题。后面的对比who have no baby,实际上提供了一个相反的情况,所以我们可以推测“those who raise two or more litters of pups”中的“litters of pups”指的是“刚出生不久的小老鼠”。]
33.B [细节理解题。根据文章第三段中的“...the hormones of pregnancy(怀孕) are protecting the brain...”可得出答案。]
34.C [句意理解题。科学家通过用老鼠做实验来说明人的问题。因为人和老鼠都属于哺乳动物,很多生理机能都相同。]
35.B [主旨大意题。短文第一句“Motherhood may make women smarter...”是主题句,据此我们可以得出答案。] 教案试题
相关推荐: