第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

江苏18版高考英语大一轮复习第一部分模块九Units1_2课下作业牛津译林版

来源:用户分享 时间:2025/11/16 5:36:28 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

答案 A [由下文的useless可知,漂亮的古董椅子“坏了(broken)”。] 10.A.complained C.shouted

B.laughed D.apologized

答案 D [由上文可知作者的丈夫把漂亮的祖传椅子坐坏了,故二人向主人真诚地“道歉(apologized)”。]

11.A.tired B.angry C.sorry

D.sad

答案 D [珍爱的椅子坏了,主人显然很“伤心(sad)”。] 12.A.allowed C.invited

B.forced D.forbade

答案 C [主人又拿了一把祖传的椅子“邀请(invited)”作者的丈夫坐下。] 13.A.offered B.harmed C.needed

D.stolen

答案 B [由I’m glad可知,除了之前被弄坏的那把椅子,没有椅子再被“损坏(harmed)”。] 14.A.honesty C.courage

B.kindness D.wisdom

答案 B [由上文的they insisted they would have no problem repairing the damage...my husband to sit in it可知,和贵重的椅子相比,主人更看重“友好的行为(kindness)”。]

15.A.possessions C.plants

B.animals D.resources

答案 A [主人面对祖传椅子被损坏的事实仍对作者夫妇友好相待,说明他们认为人比“财产(possessions)”重要。]

16.A.as B.until C.if D.unless 答案 A [他人并不总“像(as)”我们那样珍惜我们所珍惜的东西。] 17.A.bravely B.legally C.swiftly D.carefully

答案 D [由上文作者的丈夫弄坏主人家的贵重椅子的例子可知,人们并不总是“小心翼翼地(carefully)”行动。]

18.A.slowly B.loosely C.quickly 答案 B

19.A.as if

D.firmly

B.in case

5

C.even if D.now that

答案 C [如果我们珍惜人,那就最好看淡自己的财物,“尽管(even if)”这样会使我们失去喜爱的东西。hold loosely to看淡。] 20.A.changed C.replaced

B.affected D.controlled

答案 C [祖传的椅子无法替代,人也同样无法“替代(replaced)”。] Ⅲ.阅读理解

When a new school year began in August, students in four classes were greeted by a new teacher.The human resources department had worked on through the summer to attract new teachers.Staff members made out-of-state recruiting (招收) trips.The district changed its website and asked local people to tap their families and friends for job candidates.“We were leaving no stone unturned,” said Dave Ostash, assistant of human resources.Still, when the bell rang on the first day of class, they went short of four teachers.

After years of hiring freezes, schools in the U.S.are in urgent need of more qualified teachers.In California, which educates more children than any other state, the number of teaching certificates issued (签发) has dropped by half in the past decade.The state’s school districts estimate (估计) they will need 21,000 new teachers annually over the next five years.

School administrators and academic researchers point to a variety of reasons for the shortages.During the past years, many districts cut down jobs and are unwilling to recruit new graduates.Debate over testing and renewing lowest performing schools has circled back to teachers.People go to well-paid jobs, jobs that are more respected.Elena Avila, 24, a first-time kindergarten teacher at Union Avenue Elementary School in Los Angeles, said she had wanted to be a teacher since an early age, but began to doubt the decision as she got older.She got a degree in classical studies and volunteered before making up her mind.

To fill their vacancies (空缺), districts are trying everything to attract new teachers.The Fresno Unified School District in California’s San Joaquin Valley has begun advertising openings at movie theaters.At Sierra Sands Unified, half of the

6

new employees are not fully certified (证明合格的);they’re working towards alternative certifications while they teach.It wasn’t until three weeks into the school year that all the vacancies were filled.For the four newest teachers, there was no time to prepare, only dive in.“They’re going and hitting__the__ground__running,” Ostash said.

【语篇解读】 本文是记叙文,题材为社会文化类。美国的很多学校出现了教师短缺的问题。当问题来临时,很多地方都开始想办法解决教师短缺的问题。

1.How many teachers will California recruit in the next five years? A.21,000. C.84,000.

B.42,000. D.105,000.

答案 D [细节理解题。根据第二段中的...they will need 21,000 new teachers annually over the next five years可知,未来五年加利福尼亚需要105 000名教师。] 2.What caused the shortage of qualified teachers? A.The schools offered higher paid jobs. B.Teachers are more respected than others. C.Many districts refused to hire new graduates. D.The temperature of schools dropped to freezing point.

答案 C [推理判断题。根据第三段中的...many districts cut down jobs and are unwilling to recruit new graduates可知,很多社区拒绝招收新教师导致了教师的缺乏。] 3.The underlined part “hitting the ground running” in the last paragraph probably means “________”.

A.turning to other people for some help B.setting about doing something right away C.getting well prepared for doing something D.looking forward to succeeding with pleasure

答案 B [词义猜测题。根据第四段中的For the four newest teachers,there was no time to prepare,only dive in可知,这四位新老师没有经过培训就开始工作,因此hitting the ground running这个短语意为“立即做某事”。]

7

江苏18版高考英语大一轮复习第一部分模块九Units1_2课下作业牛津译林版.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c6rcq44ld6e4uc568cqjj1x2cx44ea901a8w_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top