第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2020版高考英语新创新一轮复习译林版精练:必修2 Unit 2 课下作业(一_三) 含答案

来源:用户分享 时间:2025/10/13 3:15:59 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

必修2 Unit 2 课下作业(一~三)

课下作业(一) 考点过关针对练

Ⅰ.单词拼写

1.In London, every day I experienced a different adventure (冒险经历), from which my family and I learned much and enjoyed ourselves.

2.We should use our schedule (计划) flexibly to balance our academic and spare time.

3.Located in one of New Zealand's sunniest spots (地点), the area also has the best beaches in the country. 4.A lot of people dived into the lake in search of the lost diamond (钻石) ring.

5.Dublin has rocketed up the charts to become one of Europe's most popular tourist destinations (目的地) for city breaks.

6.I admire those explorers who ventured forth to explore (探索) new lands. 7.Young workers are more willing to desert (舍弃) jobs they don't like. 8.Physically, it's tiring (累人的) to stare at a computer screen for too long. 9.The countryside is bathed in brilliant (明亮的) sunshine. 10.The dry air here makes me uncomfortable (不舒服的).

11.In summer, people like putting on dark glasses as a protection (保护) against the strong light. 12.The old man is advancing (前进) slowly with the help of a stick. 13.The thin atmosphere (大气层) means Mars gets very cold.

14.Here's your bill, sir.It's 380 yuan altogether (总共).Please check it.

15.Due to over-fishing around the island, the supply (供给) of Nile perch is on the decrease, and people are starting to move to other fishing spots.

Ⅱ.单句语法填空

1.The children have made arrangements (arrange) for their trip to Hong Kong. 2.First, people have been saying for more than a century that bike design has reached its limit, except for gradual advances (advance).

3.The ship sailed for Shanghai as it was scheduled (schedule). 4.In our view, children should be given more time to relax. 5.I was nearly scared to death when hearing that big noise. 6.I'm going to Africa this summer and I can't wait to see the elephants up close. 7.She found her necklace buried (bury) beneath a pile of leaves. 8.At the end of their meeting, it was announced that an agreement had been reached. 9.When children grow up, their ideas will be out of harmony with their parents'.

10.The key witness to the accident was offered police protection (protect) after she received death threats. Ⅲ.单句改错

1.To be frank, every one hopes the work will be finished at advance.at→in

2.Burying deep down in the earth, the dead forests rotted away and became coal.Burying→Buried 3.She often spends some time reflecting her successes and failures.reflecting后加on 4.My aunt has arranged my uncle to meet my grandma at the bus station.arranged后加for 5.An informer supplied the police to the names of those involved in the crime.to→with 6.When the car was first made, the design was viewed with highly original.with→as 7.Every evening after dinner, if not tiring from work, I will spend some time walking my dog.tiring→tired Ⅳ.完成句子

1.Every Friday afternoon, my mother arranged for my sister to pick me up at school. 每个周五下午,妈妈安排我的姐姐去学校接我回家。

2.Whichever and whatever you like, there is a theme park for you. 无论你喜欢哪一个,不管你喜欢什么,都会有一个适合你的主题公园。 3.I was about to log off when he texted me again. 我正准备下线,这时他又给我发了一条短信。

4.When you travel to a strange city, bring a map with you in case you get lost. 当你到一个陌生的城市旅行时,带上一张地图,以免迷路。

5.Though it was the first time that I had visited the small town, I fell in love with it at once. 尽管这是我第一次参观这个小镇,但是我马上就爱上了它。

6.Even though people can see him up close, they can't understand what he does. 即使人们能近距离地看着他,人们也弄不明白他是做什么工作的。

课下作业(二) 话题阅读培优练

Ⅰ.根据提示填空

Dubai was a 6,000-person fishing village half a century ago.Since 1966, when oil was

?discovered (发现) there, the population of Dubai has grown to 2.6 million.Over the years, it has become a well-known tourist ?destination (目的地).What attracts ?tourists (tour) to Dubai are tax-free shopping, dry weather, excellent ?accommodations (住处), delicious food and beaches that go on for miles.In fact, some foreigners come here only to

?experience (体验) the shopping.There are dozens of shopping malls, ?providing (提供) every famous brand you can name.Choosing what places to visit in Dubai is difficult, because even the hotels there are also amazing ?attractions (attract).The Burj A1 Arab is considered one of the world's best hotels, and it is ?located (位于) on its own island, which is taller than the Eiffel Tower.Certainly, there are also other great places of interest ?to visit 10travelling (travel) around this country will truly give you an amazing experience. (visit).Indeed, ○

Ⅱ.片段选词填空

journey, be full of, make it, be devoted to, follow, spend, experience, inspire, participant, expedition, explorer This winter, Jynne Martin and April Surgent each ?made it to the icy continent as guests of the National Science Foundation (NSF).But they didn't go as scientists.Martin is a poet and Surgent is an artist.They went to Antarctica as

?participants in the NSF's Artists and Writers program.The NSF is the government agency that funds scientific research in Antarctica.But it also makes it possible for artists, including filmmakers and musicians, to ?experience Antarctica and contribute their own points of view to our understanding of the continent.

Both scientists and artists began to come to Antarctica a long time ago.Some of the earliest ?explorers brought along painters and photographers.For example, Edward Wilson was a British painter, doctor, and bird expert who ?journeyed with scientist Robert Falcon Scott on two separate Antarctic ?expeditions more than 100 years ago. Martin ?followed four different scientific teams on the ice and wrote articles and poems ?inspired by her experience. “Each day was the new 'best day of my life',” said Martin, who said she also loved ?spending time in the library at the McMurdo Station, reading the journals of early explorers.

0is full of stories and wonders that are scientific, historical, and personal.People like Martin and Antarctica 1○1are devoted to bringing those stories to as many people as they can. Surgent, 1○

课下作业(三) 高考语篇提能练

Ⅰ.阅读理解

A Teen Tours

Summer Travel Teen Tour Programs for Ages 12-18

Tips On Trips and Camps has been recommending quality teen tours for over 40 years.Teen tours are summer travel programs for teenagers choosing a comfortable way to see the sites and experience cultures.Housings include hotels, dormitories and even comfortable camping.The sailing trip, where teens are able to experience living aboard a sailboat, is another popular teen experience.Traveling is also done by van, bus, bike or boat.

PLACES TO GO

·Go on a 2-week trip through New England ·Visit the Northwest

·Take a 3- or 4-week adventure across the USA ·Bike through Europe

·Camp in Colorado under the stars

·Sleep on the deck (甲板) of a sailboat in the French West Indies ·Visit college campuses THINGS TO DO

White Water Rafting; Amusement Parks; Water Ski; National Parks; Hike; Snowboard; Shop ·EAT, EAT, EAT

Things To Think About When Choosing A Tour ·Specific dates for the trip; Places; Price range

·Anything you think is important in making this decision for your child's summer travel program Do You

·Want a quick way to narrow down your summer opportunities and make a wise decision? ·Want to choose the trip that is right for your child?

·Want to work with a FREE camp referral agency (中介机构) that has been around for 41 years?

Register now to work with one of our expert teen tour consultants (顾问) and find the perfect program for your teenager.

语篇解读:文章为12~18岁的青少年介绍了一些暑期旅游活动。 1.Which program will you choose if you are interested in the sea? A.Sleep on the deck of a sailboat in the French West Indies. B.Take a 3- or 4-week adventure across the USA. C.Go on a 2-week trip through New England. D.Camp in Colorado under the stars.

解析:选A 细节理解题。比较四个选项,只有A选项和大海有关系,所以如果你对大海感兴趣,你应该选择这个项目。故选A项。

2.What will you do in the tour program? A.Diving. C.Fishing.

B.Hiking. D.Ice skating.

解析:选B 细节理解题。根据THINGS TO DO中的“Hike”可知,在这次旅行活动中,会有徒步旅行活动,故选B项。

3.Why does the ad list many questions in the end? A.To prove the difficulty in deciding a trip. B.To offer parents help in making a choice.

C.To show the trip is designed especially for children. D.To persuade parents to choose its programs.

解析:选D 推理判断题。根据文章最后一段可知,这些问题旨在吸引父母的注意力,让孩子的父母心动,为孩子报名参加这次活动,所以选D项。

B

(2020届高三·名校原创预测卷八)With their large glass windows and clear views of the hospital's newest arrivals, it's hard to imagine hospitals without newborn nurseries. But how did this slightly unusual, if precious, concept of putting babies on show come into being?

Well, they're not really for putting babies on show. Firstly, they were created as an area for nurses to take care of all of the new babies, separate from their mothers. Newborn nurseries have been around pretty much since moms started having babies in hospitals. In the early 1900s, hospitals replaced homes as the primary place to give birth. Hospitals built maternity wards (产科病房), and those wards had nurseries with windows.

According to Smithsonian. com, a 1943 publication gave two main purposes for the nurseries. The first purpose was to allow the relatives to see the new babies. The windows, however, were to keep the babies safe and clean while they were being admired by relatives. And that sanitary concern is right and reasonable. Babies' immune systems (免疫系统) are not yet developed, which has to do with the frightening reason you should be careful about letting people kiss your new baby. However, the Smithsonian. com article does admit that solid walls would be even more effective at keeping bacteria and viruses out than windows. Not to mention they would be more cost-effective. So, yeah ... the

primary purpose is still to look at the cute babies. Some hospitals would offer individual viewings so that relatives could have some quality time with their new member. In the mid- to late twentieth century, these nursery viewings were often the first time fathers got to see their new babies.

Today, though, the nurseries mean a lot to many hospital visitors and family members. Dotti James claims that “the nursery window has become a destination for patients and families from other parts of the hospital experiencing a health crisis ... Standing outside the nursery, seeing the babies ... can give hope to families trying to deal successfully with something difficult.” It's pretty much a universal truth that healthy babies are an immediate mood booster (令人鼓舞的事情).

语篇解读:本文是一篇说明文,主要讲述了医院设立育婴室的原因,育婴室的发展及作用等。 4.What's the function of Paragraph 1? A.To attract readers' interest. B.To summarize the whole passage. C.To provide background information. D.To introduce the theme of the passage.

解析:选D 推理判断题。根据文章第一段的内容,尤其是“But how did this slightly unusual, if precious, concept of putting babies on show come into being”及下文内容可知,文章第一段主要是用来引出文章主题的。故选D。

5.What can be inferred from Paragraph 3? A.Kissing new babies may cause them harm. B.Safety is the main focus of newborn nurseries. C.Nurseries with windows are more cost-effective. D.Fathers were the last to see new babies decades ago.

解析:选A 推理判断题。根据第三段第五句可知,新生儿的免疫系统还没有发育成熟,因此在让别人亲吻新生婴儿时要特别小心。由此可推知,亲吻新生婴儿有可能会对他们造成伤害。故选A。

6.What's Dotti James's attitude towards newborn nurseries? A.Positive. C.Concerned.

B.Doubtful. D.Disapproving.

解析:选A 观点态度题。根据最后一段中Dotti James所说的话可知,Dotti James认为,站在育婴室的窗外看着新生婴儿能够给努力应对困境的人们以希望,因此Dotti James对于为新生儿设立育婴室是持积极态度的。故选A。

7.What's the purpose of the passage? A.To show the benefits of newborn nurseries. B.To stress the importance of newborn nurseries. C.To explain why hospitals set up newborn nurseries. D.To state some misunderstandings of newborn nurseries.

解析:选C 写作意图题。纵观全文可知,本文主要介绍了医院设立育婴室背后的故事,故C项最能概括作者写作本文的意图。

2020版高考英语新创新一轮复习译林版精练:必修2 Unit 2 课下作业(一_三) 含答案.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c6u6006axsp371qz5d0ci05ej21u0yu00k1h_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top