第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

(含五套中考模拟卷)重庆八中2019届中考英语第三次练兵模拟试卷

来源:用户分享 时间:2025/11/21 0:52:07 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

were in the same situation. She really wanted to help them, so she decided to do something useful. Hannah began to work on her invention called “BEACON” to produce electricity from ocean power. Luckily, her idea won the attention of Discovery Education 3M Young Scientist Challenge. She got the opportunity to work with a scientist to improve her invention. Thanks to this project, she won a prize of $25,000? She offered to donate (捐赠)half of the prize to people in need of energy in developing countries and planned to keep working on BEACON to improve the real life situation.

Bill Goodwyn, the CEO of Discovery Education said, “It is always encouraging to see young people like Hannah use their skills to solve real problems and make changes for the better life of people.” Millions of American students have a “scientist dream”,but Hannah was the few ones who could realize their goals. She wrote in her blog (博客),“ It was so great to see my ideas come to life. I knew that it was hard to begin with, but I kept working and never gave up. After successfully creating BEACON, my love for science was discovered. I hope others will find their interests and make their dreams come true. 45. Hannah Herbst became Americans Top Young Scientist when she was_____. A. 9 years old B. 15 years old C. 20 years old D. 25 years old 46. In the letter, Rose told Hannah that__________. A. her situation was really good

B. she decided to do something useful C. she got the award for her invention D. her family didn’t have enough fresh water or electricity 47. Hannah worked on her invention called “BEACON” to__________. A. donate half of the prize to people B. receive more letters from her friends C. produce electricity from ocean power D. become America’s top young scientist 48. Hannah’s scientist dream came true because__________. A. she won a prize of $25 ,000 at last B. she wrote a lot of science articles in her blog C. she went to Africa to help her good pen friend D. she kept working on inventions and never gave up

【考点】社会现象类阅读

【试题解析】本文讲的是一个初中生汉娜,通过笔友了解到发展中国家,缺水、缺电的现象,激发了她要发明一种海洋能灯塔的想法,她做到了。并得了奖金。她还鼓励其他学生也要实现自己的梦想。 1.细节理解题 文章第一段总结了汉娜发明海洋能灯塔是15岁。故选B。

2.细节理解题 根据这句话In the letter, she told Hannah that her family didn’t have enough fresh water or electricity知答案,故选D。

3.细节理解题 根据这句话Hannah began to work on her invention called “BEACON” to produce electricity from ocean power.知答案。故选C。

4.细节理解题 她的成功肯定与她的努力和不放弃分不开的。故选D。 【答案】45-48.BDCD;

C

Few of us have heard of Nils Bohlin, but whenever we take a car journey his invention

makes us safer. Found in almost every modem car, the three-point seat belt reduces our chances of death or injury (伤害)by at least 50% . While feeling thankful to this engineer from Volvo, you may also wonder how he came up with such a great idea. Having worked as a plane designer before, Nils knew clearly that the pilots were willing to put on

anything to keep them safe in an accident, but to his surprise, most people in the cars just didn’t want to be uncomfortable for even a minute. To improve the safety for people in the cars, he decided to find a perfect system which should be simple, effective and convenient. In the end, he invented the three-point seat belt, which has been considered as one of the greatest inventions in history. Seat belts prevent people in the cars from serious injury in five ways. Keep people inside. People who are thrown out from a car are four times more likely to be killed than those who stay inside. Protect the strongest parts of the body. Seat belts are designed to fix your body at its strongest parts. For an older child and adult, these parts are the hips (臀部)and shoulders. Spread out the force in an accident. Seat belts spread the force of the accident over a wide area of the body. By putting less stress on one area, they can help you avoid serious injury. Seat belts also help keep your upper body away from the hard parts of the car if you stop suddenly or are hit by another car. Help the body to slow down, A quick speed causes injury. With the help of the seat belts, your body can have more time to slow down in an accident. Protect your brain and spinal cord (脊柱). Seat belts are designed to protect these two key areas of the human body. Head and spinal cord injuries may be hard to see immediately, but they can cause death. Therefore, it’s of great importance to protect these parts. It takes only a few seconds to buckle up (系好安全带)once you get in the car, but this simple action could save your life. Why wouldn’t you?

49. Three-point seat belts reduce chances of death or injury by at least_ . A. 10% B. 30% C. 40% D. 50%

50. Nils Bohlin invented the three-point seat belt in order to . A. take a car journey quickly B. show thanks to the engineer C. keep the pilots safe in an accident D. improve the safety for people in the cars 51. From the passage we can learn_________. A. hips and shoulders aren’t the older children and adults’ strongest parts B. seat belts can keep your knees and feet away from the hard parts of the car C. the body has more time to slow down in an accident with the help of seat belts D. head and spinal cord injuries might be easy to see immediately and cause death 52. This passage is mainly about_________. A. how seat belts are made B. how seat belts are used C. how seat belts save lives D. how seat belts develop better

【考点】科普环保类阅读

【试题解析】本文讲的是博林发明安全带的过程,及安全带带给我们的好处。所以我们要珍惜生命,最好系上它。 1.细节理解题 根据这句话Found in almost every modem car, the three-point seat belt reduces our chances of death or injury (伤害)by at least 50% .知答案。故选D。

2.细节理解题 根据这段话 To improve the safety for people in the cars, he decided to find a perfect system which should be simple, effective and convenient.In the end, he invented the three-point seat belt, which has been considered as one of the greatest inventions in history.知答案。故选D。 3.细节理解题 A.hips and shoulders aren’t the older children and adults’strongest parts臀部和肩膀是不是年龄较大的儿童和成年人的最强大的部分

B.seat belts can keep your knees and feet away from the hard parts of the car安全带可以让你的膝盖和脚远离汽车的坚硬部分

C.the body has more time to slow down in an accident with the help of seat belts在安全带的帮助下,身体有更多的时间在一次事故中减速

D.head and spinal cord injuries might be easy to see immediately and cause death头部和脊髓损伤可能很容易看到,并导致死亡 根据答案意思及文章意思。C符合文意。故选C。

4.细节理解题 这篇文章主要讲就是安全带是如何使人更加安全的。故选C。 【答案】49-52.DDCC;

D

Eating Together

After my mother passed away and my brother went to study in New Zealand, the first thing that really felt different was the dinner table. My father and I began eating separately. We went out to dinners with our friends or just ate sandwiches in front of our computers. Then, a few weeks before I was set to leave for university, my father walked downstairs. “You know, I think we should start eating together even if it’s just you and me,” he said. “Your mother would have wanted that.” It wasn’t perfect—the meals we made weren’t amazing and we missed Mom and my brother. But there was something special about setting aside time to be with my father. It was a comfortable moment to get away from busy days:an excuse to talk, to think about the day, and recent events. Eating together was a small act, and it needed very little of us—and yet it was surely one of the happiest parts of my day. Sadly, Americans hardly eat together anymore. In fact, most American families report eating a single meal together less than five days a week. It’s a pity that so many Americans are missing out on the meaningful time with their loved ones, and it’s even more than that. Not eating together also has negative (消极的)effects both physically and psychologically (心理上地).

Children who do not eat dinner with their parents at least twice a week were 40% more likely to be overweight compared to those who do. And students who do not eat with their parents are more likely to be truant at school .Just the opposite, children who do eat dinner with their parents five or more days a week are less likely to run away from school without reason. They also report being closer with their parents than children who eat dinner with their parents less often, according to a study conducted by the National Center at Columbia University. Then how do we eat better, not just from a nutritional perspective (营养角度),but from a psychological one as well? Perhaps seeing eating together as an opportunity to get away with stress, a chance to catch up with those whom we love could help our children do better in school, get in better shape, and be less likely to have problems. Eating together also leads children to report better relationships with their parents and surely relationships between adults can similarly benefit. So try eating together, and you’ll find it’s totally worth it. 53. According to the passage, which of the following is TRUE? A. Most Americans share meaningful time with their loved ones.

B. The writer likes going out to eat sandwiches with friends and parents.

C. Eating together with parents is a big event and needs lots of preparation. D. Children who don't eat dinner with parents are more likely to be overweight. 54. The underlined part “be truant at school” probably means “________”. A. be absent from school B. be pleased at school C. be present at school D. be disappointed in school 55. The writer probably agrees that A. eating together doesn’t have good effects on adults

B. it’s important for the young to eat together with parents C. it’s totally worth spending much money in eating together D. people who eat together often are likely to have problems 【考点】社会现象类阅读

【试题解析】本文讲的母亲去世后,哥哥外出求学,我和爸爸也不在一起吃饭,说到美国一周很少家人一起吃饭了,其实一起吃饭很重要,不仅是营养上还有心理上是都需要的。

1.细节理解题 根据这句话Children who do not eat dinner with their parents at least twice a week were 40% more likely to be overweight compared to those who do.知答案,故选D。

2.细节理解题 less likely to run away from school without reason根据这话意思,和父母一起吃晚饭的很少逃学,那么划线的就是逃学的意思应该。故选A。

3.细节理解题 作者提倡孩子要和父母一起吃晚饭,大人也要效仿的。故选B。

【答案】53-55.DAB

七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。(共10分,每小题2分)

Crystal (水晶)Shoes

“Hi,Jerry!” Kathy ran towards me with a bright smile, saying, “I’m going to have

a dance performance (表演)tonight. I hope you’ll come. __56__ ,and don’t forget!” Then she left in a hurry. “What? Dance? Is that possible?” I asked myself. __57__ She was a quite common girl. I had never seen her wearing colorful clothes. In fact, she really did not know how to dress up. What a terrible thing! “I should go. I must go!” I thought. __58__, found my seat and sat down. Her performance was the seventh one. I knew I would have a hard time before her turn, for I had no sense of art. Time went slowly, I tried my best not to fall asleep. Just then,came the words “Let’s welcome the next exciting dance — Kathy!” Hearing this, I opened my eyes as large as possible, I was afraid to lose anything. Wearing a golden and shining skirt, Kathy appeared __59__,looking like a pretty butterfly flying. I could hardly believe my eyes. __60__, I waited for her at the gate. “ Hi !”She stood in front of me with a big smile. “How do you feel?” “Fantastic!” I answered. “Haha. I knew you would be. ” She could not hide her excitement, laughing like a child.

At that time, I realized that every girl has a pair of special shoes which are like the crystal shoes of Cinderella (灰姑娘). A. Here is the ticket B. She danced with a sweet smile C. After all the performance ended D. I arrived at the hall with the ticket E. But Kathy was not such kind of girl 【考点】阅读还原

【试题解析】本文讲的是凯西邀请杰里观看她的舞蹈演出,从而让杰里从新认识了这个普通的女孩子。原来每个女孩都有自己的水晶鞋。

1.细节理解题 I hope you’ll come.don’t forget! 凯西告诉杰里希望她来,又不要她忘了。可推测是给她送票来了。故选A。

2.细节理解题 上文提到对她有舞蹈表演就有疑问,下文又说 She was a quite common girl.故选E,她不是那种跳舞的女孩子。

3.细节理解题 found my seat and sat down.找到位置坐下,得先到达那里。故选D。 4.细节理解题 凯西出场表演,肯定要面带微笑,这也是演员的基本素质体现。故选B。 5.细节理解题 我在大门口等她,肯定是所有表演结束后。故选C。 【答案】56-60.AEDBC;

(含五套中考模拟卷)重庆八中2019届中考英语第三次练兵模拟试卷.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c72u6b6x3wh02tjb2ixwe3xy6q955i0014pf_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top