陕西汉阴县2017高考英语一轮阅读理解提升选练(二)
2016高考训练题。阅读理解。
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
As a college student, I have planned my future career goals. I would like to work as a sales assistant in a computer company, then a sales manager and finally boss of my own company. At the very beginning, I plan to find a job in a famous company producing computers, in which all the staff are fully happy at work and I can experience job satisfaction most of the time. Only such kind of company can provide me with good working atmosphere and eagerness to learn more so as to get well prepared for my future profession.
At first I want to be a sales assistant and always keep myself busy working in and out of the company, such as answering telephones, doing repair work, even cleaning the rooms. Although the salary may be low, I will seize every chance to learn from other staff. In my spare time, I will take some courses so as to get more qualifications and experience in this field. In three or five years, I am determined to become a sales manager who is responsible for the selling of the computers. I will interview as many customers as possible and do market research and improve our products. Meanwhile I will take care of my staff so as to make them eager to work to the best of their abilities.
As is known to us, it is hard to manage a company, but I will make every effort to achieve my goal step by step, and I am sure “There is nothing difficult in the world if you put your heart into it.”
1. If the writer has a company, his company will provide his staff with _______. A. high wages B. dormitories
C. some computers made in his company D. good working atmosphere and eagerness
2. Which of the following is NOT true according to the passage? A. The writer would like to be a sales assistant first. B. The writer wants to set up a business of his own.
C. The writer makes his mind to be the president of a famous company producing computers. D. The writer will take courses to get an MBA
3. A sales assistant should do the following EXCEPT ________ in the opinion of the writer. A. answering telephones B. interviewing customers C. cleaning the rooms D. doing repair work 4. The text is mainly about __________.
A. how to improve the writer’s abilities B. how to achieve the writer’s future career goal C. how to become a manager D. how to become a sales manager 参考答案1—4、DCBB
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
When Joan gave birth to the first boy in her family in three generations, she and her husband were overjoyed. So were her parents. Joan expected her elder sister, Sally, to be just as delighted as them. Joan had always admired Sally--the beauty and the star of the family--and felt happy about her achievements.
But since the baby's arrival, the sisters have become distant. Joan feels hurt for Sally seems completely uninterested in her baby. Sally, who has no children, claims that her younger sister \
Neither Sally nor Joan understands that the real cause of the current coldness is that their family roles have suddenly changed to the opposite. Finally Joan seems to be better than her elder sister--and Sally doesn't like it! Their distance may be temporary, but it shows that childhood competition don't fade easily as ages grow. It can remain powerful in relationships throughout life.
In a study of the University of Cincinnati,65 men and women between ages 25 and 93 were asked how they felt about their brothers and sisters. Nearly 75 percent admitted having hidden competitive feelings. In a few cases, these emotions were so strong as to have affected their entire lives.
Many adult brothers and sisters are close, supportive--yet still tend to compete. Two brothers I know turn into killers when on opposite sides of a tennis net. Off the court, they are the best of friends. My own younger sister can't wait to tell me when I've put on weight. However, she's a terrible cook and that pleases me; I tease her when she comes to dinner. Happily,
despite these small failings, we have been an important resource for each other.
In between the very competitive and the generally supportive children lie those who say that no friendship should survive. Some brothers and sisters stay at arm's length, hut never give up competition completely. Why do these puzzling, unproductive, often painful relationships continue to exist?
36. When Joan's son was born, Sally . A. felt very happy B. was undelighted C. moved away D. admired her a lot 【答案】B
【解析】细节理解题。根据Sally seems completely uninterested in her baby. Sally感到不高兴,故选B。
37. What happens to children's desire to compete with their brothers and sisters? A. It sometimes will disappear when they grow up. B. It will never disappear throughout life.
C. It will improve their relationships when they grow up. D. It will never harm their relationships when they grow up. 【答案】B
【解析】细节理解题。根据it shows that childhood competition don't fade easily as ages grow. It can remain powerful in relationships throughout life.在他们的一生中都存在对孩子渴望的竞争,故选B。
38. What can we learn about the two brothers? A. They wanted to kill each other. B. They played tennis against others. C. They were enemies in their daily life. D. They were very good friends. 【答案】D
【解析】细节理解题。根据they are the best of friends.两个兄弟是好朋友,故选D。 39. Why does the author's sister often tell her when she's put on weight? A. Because she wants the author to go on a diet.
B. Because she wants the author to stop calling her a bad cook. C. Because she wants to make fun of the author's weight. D. Because she wants to be honest with the author. 【答案】C
【解析】细节理解题。根据I tease her when she comes to dinner. Happily, despite these small failings, we have been an important resource for each other.她想取笑作者的体重,故选C。 40. The underlined sentence means that although some brothers and sisters . A. live near each other, they still have competitions B. live away from each other, they stop their competitions C. live together, they often think of ending their competitions D. live within a big family, they often try to end their competitions 【答案】A
【解析】句意理解题。根据In between the very competitive and the generally supportive children lie those who say that no friendship should survive.可推出兄弟姐妹虽然住得很近,但是他们之间仍然存在竞争,故选A。
【山东省2014仿真模拟冲刺卷】D
For those who make journeys across the world,the speed of travel today has turned the countries into a series of villages.Distances between them appear no greater to a modern traveler than those which once faced men as they walked from village to village.Jet plane fly people from one end of the earth to the other,allowing them a freedom of movement undreamt of a hundred years ago.
Yet some people wonder if the revolution in travel has gone too far.A price has been paid,they say,for the conquest (征服) of time and distance.Travel is something to be enjoyed,not endured (忍受).The boat offers leisure and time enough to appreciate the ever-changing sights and sounds of a journey.A journey by train also has a special charm about it.Lakes and forests and wild,open plains sweeping past your carriage window create a grand view in which time and distance mean nothing.On board a plane,however,there is just the blank blue of the sky filling the narrow window of the airplane.The soft lighting,in-flight films and gentle music make up the only world you know,and the hours progress slowly.
Then there is the time spent being “processed” at a modern airport.People are conveyed like robots along walkways;baggage is weighed,tickets produced,examined and produced yet again before
相关推荐: