Is he the man who/that wants to see you? 他就是想见你的人吗?(who/that在从句中作主语) He is the man whom/ that I saw yesterday. 他就是我昨天见的那个人。(whom/that在从句中作宾语)
2) whose 用来指人或物,(只用作定语, 若指物,它还可以同of which互换),例如: They rushed over to help the man whose car had broken down. 那人车坏了,大家都跑过去帮忙。 3) which, that 它们所代替的先行词是事物的名词或代词,在从句中可作主语、宾语等。 关系副词可代替的先行词是时间、地点或理由的名词,在从句中作状语。
关系副词when, where, why的含义相当于\介词+ which\结构,因此常常和\介词+ which\结构交替使用,例如:
Beijing is the place where (in which) I was born. 北京是我的出生地。
10.Life is like a story. What matters is not how long it is but______. A. how good it is 【答案】A 【解析】
【详解】句意:生活就像一个故事。重要的不是它有多长,而是它有多好。is后跟表语从句,从句要用陈述句的语序,排除B;how+形容词或副词,what+(形容词)+名词,good为形容词形式,故答案为A。
B. how good is it
C. what good it is
第二节 词语填空 通读下面的短文,掌握其大意,然后从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。
Thanksgiving was just around the corner. The menuhad been set. The shopping list was (菜谱)made. ___11___ seemed perfect. I could taste turkey and mashed potatoes(火鸡和土豆泥). Pictures of different pies, fruit and vegetables came into my mind. I couldn’t ___12___! The day before Thanksgiving my dad called a family meeting. He said we needed to practice being ___13___. “We are going to ___14___ at a homeless shelteron Thanksgiving Day.” (收容所)I couldn’t believe this was happening. So we wouldn’t cook our own Thanksgiving dinner? The holiday wouldn’t be the same. I thought the day would be ruined(糟蹋).
The next morning, we got up ___15___. I followed my father to the shelter with my sleepy eyes. I had no great expectations and felt ___16___ all the way. As soon as we arrived, we got to work. There was so much to be done. But all I could think about was the dinner I couldn’t enjoy.
However, those thoughts soon ___17___. Over the next few hours, I watched hundreds of people come through the shelter. For some, this was the only hot meal they would eat that week. For others, it was the first time to eat a Thanksgiving meal. The shelter was filled with ___18___. Through this experience, I learned that Thanksgiving is a time to think about your blessings(祝福)and look for ways to bless others. When I gave up what I had wanted, I discovered how much I have. It is much better to ___19___ than to receive. In the end, that Thanksgiving became an ___20___ experience. 11. A. Something 12. A. wait 13. A. creative 14. A. rush out 15. A. early 16. A. excited 17. A. appeared 18. A. stress 19. A. give
20. A. uncomfortable
B. Everything B. care B. nervous B. help out B. late B. good B. disappeared B. joy B. take B. unreasonable
C. Nothing C. understand C. thankful C. check out C. suddenly C. down C. rose C. fear C. waste C. unforgettable
【答案】11. B 12. A 13. C 14. B 15. A 16. C 17. B 18. B 19. A 20. C 【解析】
短文大意:作者介绍了践行感恩的一次难忘经历。在感恩节那天,爸爸带着他到当地的一家收容所帮忙,作者对于在收容所原本所讨厌的饭食却成了有些无家可归的人唯一能吃的热饭,思想也发生了改变,情感得到了升华,感悟到爱的真谛。 【11题详解】
句意:一切似乎都很完美。A. Something某事,某物;B. Everything每件事,所有事物;C. Nothing没有什么,没有一件东西。根据后面句子“I could taste turkey and mashed potatoes(火鸡和土豆泥). Pictures of different pies, fruit and vegetables came into my mind.”可知,作者可以品尝到火鸡和土豆泥。各种馅饼、水果和蔬菜的照片也浮现在脑海中。圣诞节前夕一
切准备就绪,看起来都很完美,故答案为B。 【12题详解】
句意:我有点迫不及待了。A. wait等待;B. care照顾;C. understand理解。can’t wait迫不及待。看到准备好的圣诞大餐,作者有点迫不及待地想吃了,答案为A。 【13题详解】
句意:他说我们需要实践感恩。A. creative创造性的;B. nervous紧张的;C. thankful感激的。根据后面的句子“We are going to ___4___ at a homeless shelter(收容所)on Thanksgiving Day.”可知,去收容所提供帮助是献爱心的一种行为。故答案选C。 【14题详解】
句意:我们将在感恩节在收容所提供帮助。A. rush out冲出去;B. help out解决难题,帮助C. check out核实。(……)分担工作;根据下文中的句子As soon as we arrived, we got to work. There was so much to be done.可知,作者他们是去收容所为那些无家可归的人提供所谓的“感恩节大餐”,去帮助他们,故答案为B。 【15题详解】
句意:第二天早上,我们起得很早。A. early早的;B. late晚的;C. suddenly突然。结合后面的句子“I followed my father to the shelter with my sleepy eyes.”我睡眼朦胧地跟着父亲来到收容所。由此可知他们一大早就起来了,故答案为A。 【16题详解】
A. excited兴奋的;B. good好的;C. down句意:我没有太高的期望,一路上感觉精神不太好。沮丧的。feel down感觉情绪低落。根据前面的句子“I couldn’t believe this was happening. So we wouldn’t cook our own Thanksgiving dinner? The holiday wouldn’t be the same. I thought the day would be ruined(糟蹋).”可知,作者对爸爸提议这次感恩节去收容所并不开心。故答案为C。 【17题详解】
句意:然而,这些想法很快就消失了。A. appeared出现;B. disappeared消失;C. rose升高。根据后面的句子“Over the next few hours, I watched hundreds of people come through the shelter. For some, this was the only hot meal they would eat that week. For others, it was the first time to eat a Thanksgiving meal.”在接下来的几个小时里,我看到数百人从庇护所里经过。对一些人来说,这是他们那周唯一能吃的热饭。对其他人来说,这是第一次吃感恩节大餐。作者对于在收容所原本所讨厌的饭食却成了有些无家可归的人唯一能吃的热饭,思想也发生了改变,故
答案为B。 【18题详解】
句意:庇护所里充满了欢乐。A. stress压力;B. joy高兴;C. fear恐惧。对于那些能吃上一顿热饭,生平第一次吃到感恩节大餐的人来说一定非常开心快乐,答案为B。 【19题详解】
句意:给予比接受要好得多。A. give给;B. take拿走,取走;C. waste浪费。结合前面的句子“When I gave up what I had wanted, I discovered how much I have.”当我放弃了曾经想要的东西,我发现自己也拥有了更多。因此作者感悟到“奉献比索取要好得多”,答案为A。 【20题详解】
句意:最后,那次感恩节成了一次难忘的经历。A. uncomfortable不舒服的;B. unreasonable不合理的;C. unforgettable难忘的。这次经历,作者的情感得到了升华,感悟到爱的真谛,因此是一次难忘的经历。答案为C。
Ⅲ.阅读技能
第一节 图表理解 阅读下面的图表,从题中所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。
A
21. The Yum Restaurant stays open for _______ in total. A. two hours
B. three hours
C. five hours
22. From the menu above, we know that _______. A. bread and butter goes with starters B. there are four kinds of different ice cream C. the desserts are available for both lunch and dinner 【答案】21. C 22. A 【解析】
这是一则百胜餐厅的营业广告信息。列举了开胃小吃,主食,甜点,饮料等食品名称以及价格。还包括营业时间等信息。 【21题详解】
细节理解题。根据表格中的内容“Lunch served 12: 30-2: 30 p.m./Dinner served 6: 00-9: 00
p.m.”可知,午餐营业两个小时,晚餐营业三个小时,共计五个小时。答案为C。 22题详解】
细节理解题。根据表格中的信息“All starters are served with bread and butter.”所有的开胃小菜都配有面包和黄油。故答案为A。
B
23. If you are accepted as part of the audience by EZ Comedy Club, you can ___________. A. perform there B. watch a live show C. record your own comedies
24. Which of the following is NOT mentioned in the poster(海报)? A. The host of the show. B. The way to join the audience. C. Recording time and location.
25. We can infer(推断)from the poster that the show could be _______. A. very serious B. quite funny C. kind of boring
【答案】23. B 24. A 25. B 【解析】
这是EZ喜剧俱乐部为一场演出而发布的一则海报。介绍了演出的时间、地点、联系方式以及注意事项。 【23题详解】
细节理解题。根据文中句子“The greatest live show ever is coming to town! Do you want to be part of the live audience(观众)?”有史以来最伟大的现场表演即将到来!你想成为现场观众的一部分吗?由此可知如果你被EZ喜剧俱乐部接受为观众的一部分,可以观看现场表演。故
相关推荐: