第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

高考英语一轮复习-全国通用版(含模拟题)学案:选修7Unit 4Sharing

来源:用户分享 时间:2025/11/23 1:36:48 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

However, you do not need to go abroad to volunteer. I have had plenty of adventures at home as volunteering can become a hobby. For example, I love singing so I had a good laugh waving my arms in an attempt to conduct my local choir. I did slowly improve and it felt great to conduct the choir in a concert. At university, I organized a concert for charity with my friends. It was really fun finding bands and raising money for a cause we believe in.

It is true that you feel good volunteering but there are also other advantages. I once volunteered as a server at a charity sports event where the organizers gave me cupcakes to thank me for my services. I also volunteered in a charity shop so I found loads of nice cheap clothes to update my wardrobe(衣柜).

While this is all fun, my favorite aspect of volunteering is creating and sharing stories. My terrible attempts at farming have given me hilarious stories to tell! Talking to volunteers from different countries and backgrounds has also helped me learn more about the world. I feel thankful to have had so much fun with many nice people thanks to volunteering.

语篇导读 本文为记叙文。作者参加过许多志愿服务活动,每次都会有不一样的感受和收获,在参与中获得快乐。

1.Why did the author want to volunteer? A.He wanted to go abroad. B.He felt ashamed of himself. C.He wanted to be a farmer.

D.He wanted to taste new life and make friends.

解析 D 细节理解题。根据第一段第二句可知,作者参与志愿服务是为了尝试新生活和认识新朋友,故选D项。

2.The underlined word “hilarious” in the last paragraph is closest in meaning to “________”. A.funny C.awful

B.negative D.sad

解析 A 词义猜测题。根据最后一段第一句可知,作者非常喜欢构建和分享故事,尽管在农业上的尝试很糟糕,但是可以推断出作者对于这个故事的态度应该是正面情绪的,funny有趣的;negative消极的;awful可怕的;sad悲伤的,A项最符合作者的态度,故选A项。

3.What volunteering work did the author do? A.Helping in a charity shop. B.Conducting a choir in a sports event. C.Helping in an Italian farm. D.Taking care of sheep.

解析 A 细节理解题。根据倒数第二段最后一句可知,作者曾经在一个慈善商店志愿帮忙,故选A项。

4.How does the author feel according to the last paragraph?

A.Curious. C.Grateful.

B.Anxious. D.Cautious.

解析 C 细节理解题。根据最后一段最后一句可知,作者非常感激和许多不错的人拥有如此多的欢乐,故选C项。

B

Why is volunteering important?

When it comes to service work, it is important to realize that the actual goal should be getting the most out of your voluntary work. 5.________

Gaining new/social experiences

Volunteering allows students to get involved with new things and develop social and academic skills that couldn't be learned in a classroom environment. 6.________

Giving and helping others

Volunteers create better environments for others; they create healthier communities and they brighten lives. Jill, a senior student, has been a volunteer in her community for more than three years. 7.________ “They always tell me how great we sound and how they wish they had taken time to learn an instrument in their youth.”

Creating connections with people

8.________ Not only does the voluntary work you do show who you are as a person, but it reflects many positive qualities that possibly employers and admission officers want to see. Volunteering allows you to meet a wide variety of people from all sorts of walks of life.

9.________

Volunteering isn't one of the most attractive jobs, but it is one of the most beneficial and uplifting(令人振奋的). It's taking some time out of your day and helping others. Voluntary work makes us feel good. It builds self–confidence and lifts up the spirits.

A.Building career choices

B.Developing a sense of achievement C.Volunteering means a lot more.

D.Building relationships with people is very important.

E.Volunteering is an excellent way to improve your independence. F.She volunteers by performing in concerts for senior citizens.

G.Volunteering allows you to experience different environments and situations. 语篇导读 本文为说明文,主要介绍了做志愿工作的意义。

5.解析 C 总分关系。根据上文并结合文章的标题可推知,此处应该要导入志愿工作的意义,起承上启下的过渡作用,故选C项。

6.解析 G 顺承关系。根据本段标题Gaining new/social experiences可推知,志愿工作会让志愿者有不同的体验,故选G项。

7.解析 F 因果关系。根据下文可推知,志愿者吉尔做的志愿工作应该是弹某种乐器,F项(她志愿在音乐会上给老年人演奏)最合适,故选F项。

8.解析 D 诠释关系。根据本段的标题Creating connections with people可推知,志愿工作对增强人际关系是很重要的,故选D项。

9.解析 B 总分关系。空处为本段小标题,根据下文可知,志愿工作让人感觉良好,增强自信心,令人振奋,拥有成就感,故选B项。

Ⅱ.完形填空

I retired from my family business four years ago. But I've never been __1__ of a challenge. I've sailed around the world before. And I've decided to fly east from Western Australia in a __2__. For the last two years I have trained hard, spending 150 hours __3__ with my ground team. When the big day came, thousands of people gathered to __4__ the launch. It was a __5__ start, with a smooth and steady takeoff. I was __6__ but still had some doubts—I was flying into the __7__. I couldn't guarantee I'd see my friends and family again.

The capsule where I stayed was designed to __8__ if I landed in water, but I was not sure whether I could __9__ the cruelty of the Ocean. __10__, I kept watching the weather, communicating with my land team and __11__ altitude to achieve the perfect speed and direction. On my fifth day, I was terrified to notice I was losing oxygen. __12__, I managed to save my life by adjusting the pressure in the oxygen cylinder(氧气筒) to stop the oxygen escaping.

I know it was vital to stay __13__ to control the flight, altitude and my oxygen flow, so I held a spoon between two fingers—If I __14__, it would fall and wake me up. I never questioned why I was doing this. It is such a unique __15__ to see our beautiful planet from high above. Seeing the coast of Australia again on my 11th day was a huge __16__. I knew my journey was nearly over. It was to be a new world record. I could see my team __17__ below as I flew over. This __18__ really pushed me to my limits, but it hasn't __19__ me. Next year, I want to fly even higher to break another __20__ for the hot–air balloon flight.

语篇导读 本文为记叙文,讲述了作者主动寻求挑战、突破自我极限并不断成长的故事。 1.A.shy C.fond

B.skeptical D.confident

解析 A 句意:但是我从未对挑战心怀顾虑。be shy of (doing)害怕……;对(做)……心怀顾虑,故选A项。

2.A.plane C.wing suit

B.helicopter D.hot–air balloon

解析 D 下文详细介绍了作者经历的那项飞行挑战的过程,根据文章结尾处的the hot–air balloon flight(热气球飞行)可知选D项。

3.A.debating C.carving

B.preparing D.traveling

解析 B 句意:过去的两年里,我努力训练,和我的地面团队花了150小时作准备。debate争论;prepare准备;carve雕刻;travel旅行,故选B项。

4.A.welcome C.delay

B.inspect D.witness

解析 D 句意:当这个重大的日子来临时,成千上万的人聚集在一起见证这次起飞。welcome欢迎;inspect视察;delay耽误;witness目睹,见证,故选D项。

5.A.perfect C.poor

B.false D.fresh

解析 A 根据该句后半部分with a smooth and steady takeoff(平稳起飞)可知,这次飞行挑战开始得很好、很顺利。perfect完美的;false错误的;poor贫穷的;fresh新鲜的,故选A项。

6.A.amused C.excited

B.puzzled D.frightened

解析 C 当时作者正在进行一项挑战活动,而且开始得很顺利,因此作者应该是兴奋的、激动的。amused愉快的;puzzled困惑的;excited兴奋的;frightened害怕的,故选C项。

7.A.future C.shelter

B.unknown D.reality

解析 B 句意:……我正飞向未知的地方。future未来;unknown未知;shelter避难所,遮蔽处;reality现实,故选B项。

8.A.digest C.float

B.recycle D.fly

解析 C 句意:我所在的航空舱被设计成当我落水时能够漂浮起来(的式样)……。digest消化,吸收;recycle循环利用;float漂浮;fly飞,故选C项。

9.A.survive C.evaluate

B.show D.comment

解析 A 句意:……但是我不确定我能否在海洋的残酷环境中生存下来。survive是及物动词,意为“从……中生存下来”;show展示;evaluate评估;comment评论,故选A项。

10.A.Finally

B.However

高考英语一轮复习-全国通用版(含模拟题)学案:选修7Unit 4Sharing.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c7tww91xsiy86wqu5roq73pebe0ioab00ljl_3.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top