A. when some phobia breaks out in someone, he will feel too anxious about something B. a person who dears people can run a race with others C. a man afraid of heights can climb to a great building easily D. everyone dares to take a lift where there is not a lifeguard (1—5 CDDCA)
【答案与解析】本文介绍了恐惧症的症状及其解决办法。
1. C。细节题。根据第2段第4句Zoophobia is a fear of animals可推知此题答案为C。
2. D。细节题。根据文章最后一段的第2句中的…overcome this fear by getting accustomed to them可推知此题答案
3. D。推断题。根据第1段第2句:它虽然不是传染病,但它使你有同样不好的感受,可推知此题答案为D。
4. C。推断题。根据第3段最后一句Blood rushes to his larger muscles in preparation for flight or fight可推知此题答案为C。
5. A。主旨题。从文章第1段最后一句A phobia is an unreasonable fear of some particular thing or situation及全文的内容可推知此题的答案为A。
(15)
Every animal is a living radiator-heat formed in its cells(细胞), which gives off heat through its skin. Warm blooded animals keep a normal temperature by continuously replacing lost surface heat; smaller animals, which have more skin for every ounce(盎司) of body weight, must produce heat faster than bigger ones. Because smaller animals burn fuel faster, scientists say they live faster.
The speed at which an animal lives is determined by measuring the rate at which it uses oxygen. A chicken, for example, uses one-half cubic(立方) centimeter of oxygen every hour for each gram it weighs. The tiny shrew-mouse uses four cubic centimeters of oxygen every hour for each gram it weighs. Because it uses oxygen eight times as fast, it is said that the shrew-mouse is living eight times as fast as the chicken. The smallest of the warm blooded animals, the hummingbird, lives a hundred times as fast as an elephant. There is a limit to how small a warm-blooded animal can be. A mammal or bird that weighed only two and a half grams would starve to death. It would burn up its food too rapidly and would not be able to eat fast enough to supply more fuel.
1. The passage says that every animal is a living radiator because it _______. A. produces heat in its body cells C. gives off heat through its skin
B. burns fuel to produce heat D. requires oxygen to produce heat
B. replace lost heat faster
2. Small animals are said to live faster than big ones because they _______. A. have more skin for their body weight C. burn fuel faster A. its body weight
D. keep a higher body temperature
3. The amount of oxygen an animal uses depends on _______.
B. the food it eats
D. the length of time it lives
C. its general size and shape
4. Which of the following can be inferred from the passage? A. There is no limit as to how large a warm blooded animal can be B. The hummingbird lives faster than any other warm-blooded animal C. Small animals have less skin for their body weight than large ones D. The hummingbird is the smallest of the warm-blooded animals (1—4 CCAB)
【答案解析】本文是说明文,阐述了热血动物的体积与所耗热量,动物生长速度与用氧速度之间的关系。
1. C。细节题。根据 heat formed in its cells is given off through its skin 可推知此题答案为C。 2. C。细节题。根据Because smaller animals burn fuel faster, scientists say they live faster.可得出答案。 3. A。推断题。根据A chicken, for example, uses one-half cubic centimeter of oxygen every hour for each gram it weighs. The tiny shrew-mouse uses four cubic centimeters of oxygen every hour for each gram it weighs. 可见耗氧量与动物体积有关。
4. B。推断题。前面说到动物生长速度决定于用氧的速度,而用氧量与动物体积有关,而hummingbird是最小的热血动物,故可得出答案B。
(16)
Today, men have reached the top of the world?s highest mountains. But for many years, even people who lived among the mountains did not climb them. Indeed, people believed that men could not climb mountains.
For a long time, mountains were thought to be the home of evil(凶恶的) spirits. People believed dragons(龙) lived on the mountainside. They thought these dragons would gobble up anyone coming near.
When men began to climb mountains, they faced many dangers. The air high on a mountain was freezing cold. There were deep cracks(裂缝) into which a climber could fall. Roaring winds and terrible storms could sweep a man off the mountainside.
At first, men did not have the proper equipment to climb high mountains. They did not have ice axes, ropes or the right kind of clothing.
Later, men could not reach the top of the highest peaks for another reason. As a man climbed higher, the air became thinner. There was less oxygen to breathe above 18 000 feet, a climber had to stop every few steps to catch his breath. His heart beat faster and his blood became thick. Above 25 000 feet, a climber would begin to see things that were not here. He could no longer think clearly about what he had to do.
1. This passage mainly tells us about _______. A. the dangers of climbing high mountains
B. the evils spirits and dragons that live on the mountainside C. the proper equipment needed to climb mountains D. people who live in mountains
2. In this passage the words “gobble up” means _______. A. hold back C. get hold of
B. catch up with D. eat up very fast
3. Which of the following is true?
A. The higher one climbs, the less oxygen he will breathe.
B. The main reason why people couldn?t reach the top of the mountains is that they didn?t have proper equipment.
C. The faster one climbs, the less oxygen he will need.
D. Fast beating hearts need thick blood. (1—3 ADA)
【答案与解析】本文说明了登山过程中会遇到各种困难和危险。
1. A。主旨题。根据文章第 1 段最后一句 …people believed that men could not climb mountains 及全文的内容,可推知此题答案为 A。
2. D。词义猜测题。根据常识及选项的比较,可推知此题的答案为 D。
3. A。细节题。根据文章第 5 段第 2 句 As a man climbed higher, the air became thinner 可知此题答案为 A。
五、体育类
(1)
Simple steps to inner peace
If you wake up feeling tired and lazy, these moves can give you a lift. Our yoga warm-ups will help to loosen and stretch your muscles and joints, and deep breathing also helps you to focus your thoughts, so you feel refreshed!
●Upper-body lift
Slowly lower your body to the floor, look up forward the ceiling and breathe in. Hold for a minute. Release(放松).
●Toe touch
Bringing your hands to the floor, breathe out while putting your head between your knees(if you?re a beginner, keep knees slightly bent). Holding the position, breathe in as you stretch your head and chest upward. Hold for one minute. Release.
●Spine stretch
Standing straight, feet together, breathe in and raise your arms straight overhead, hands touching.
Look up, stretching your body for one minute. Release. Repeat moves as often as needed.
1. The purpose of the above exercises is to _______. A. help you bring back your strength B. get rid of pain from your back
C. get you warm enough to do further exercise
D. loosen and stretch your muscles to help you feel refreshed 2. The underlined phrase “give you a lift” means _______. A. raising your body higher C. helping you get energetic A. upper-body lift, toe touch C. spine stretch, toe-touch
(补图---做体操)
【答案与解析】本文介绍了几种yoga(瑜伽)运动的步骤,通过做瑜伽运动,人们的肌肉和关节可以得到放松和伸展,从而觉得精神振奋。
1. A。主旨题。文章第2句话就是主题句,故选答案D。
2. C。词义猜测题。从第1段最后一句…so you feel refreshed可以猜测出该短语的正确含义。 3. 判断题。比较3个项目可知,对于一个初学者来说,upper-body lift较容易,而toe touch较难,故选A。
(2)
The word “sport” first meant something that people did in their free time. Later it often meant hunting wild animals and birds. About a hundred years ago the word was first used for organized games. This is the usual meaning of the word today. People spend a lot of their time playing football, basketball, tennis and many other sports. Such people play because they want to. A few people are paid for the sport they play. These people are called professional sportsmen. They may be sportsmen for only a few years, but during that time the best ones can earn a lot of money. For example, a professional footballer in England earns more than 30, 000 dollars a year. The stars earn a lot more. International golf and tennis champions can make more than 500, 000 dollars a year. Of course, only a few sportsmen can earn as much money as that.
Perhaps the most surprising thing about sportsmen and money is that the stars can earn more money from advertising than from sports. An advertisement for sports equipment does not simply say “Buy our things”. It says “Buy the same shirt and shoes as…”. Famous sportsmen can even advertise things like watches and food. They allow the companies to use their names or a photograph of them and they are paid for this. Sport is no longer just something for people?s spare time.
1. From the passage we can learn that _______. A. people spend too much money on sports
B. the development of sports is slower than any other activity C. most people enjoy sports because they can earn money D. nowadays sport is not merely a pastime for people 2. Nowadays, the word “sport” means _______. A. what people do in their spare time B. hunting wild animals and birds C. organized games
D. something people are paid to do 3. People play sports for _______. A. fun
B. different purposes
C. money
D. keeping fit
4. What surprises people most is that _______. A. the stars get more money from advertising B. the word “sport” meant hunting animals C. professional sportsmen are paid for what they do D. only a few sportsmen can earn $ 500, 000 a year
B. making you release D. getting your body straight B. toe touch, upper-body lift D. toe touch, spine stretch
3. To a beginner, _______ may be the easiest and _______ the hardest.
4. Which of the following picture shows the “Spine Stretch”?
【答案解析】本文介绍了 sport 这一单词的意义演变以及体育名人效应所带来的各种收益。 1. D。细节题。根据 Later it often meant hunting wild animals and birds. About a hundred years ago the word was first used for organized games 可推知此题答案为 D。
2. C。细节题。根据 About a hundred years ago the word was first used for organized games. This is the usual meaning of the word today 可推知此题答案为 C。
3. B。推断题。根据 Such people play because they want to. A few people are paid for the sport they play 可以推断人们进行体育活动怀有各种各样的目的。
4. A。细节题。根据 Perhaps the most surprising thing about sportsmen and money is that the stars can earn more money from advertising than from sports 可推知此题答案为 A。
(3)
Before any period of exercise it is well worth spending two or three minutes warming up with a series of simple stretching exercises. This not only helps your joints(关节) to move easily but also prepares all your muscle groups for more energetic activity. It is rather like a cat stretching itself before it springs into action. Here are four movements to do in an easy and unhurried way, gently stretching each action without forcing it. Repeat each movement ten times, breathing normally throughout.
Ⅰ. Standing with your feet apart, push both arms out straight in front of you, fingertips touching. Raise them above your head, then down to the sides pushing each arm backwards at the same time.
Ⅱ. Standing with your feet apart and hands on hips(臀部). Tip your head back and look straight up to the ceiling. Roll your head round slowly to face the right then the floor, then the left, and finally up at the ceiling again. Repeat in the other direction.
Ⅲ. Standing with your feet apart and hands on your sides, lean first to the right and then to the left, sliding the hand down the side of the leg.
Ⅳ. Standing with your feet apart and arms out straight in front, with your eyes fixed on your right hands, swing your right arm round to the right, keeping it straight, as far as it will go. Return it to the front and repeat with the left arm. 有图:见《英语周报》精粹(高中版)P58页 (对原稿调顺序作改动)
1. Why should you do these exercises? A. To strengthen muscles. B. To stretch joints.
C. To prepare for physical activity. D. To develop control of movement. 2. How should these exercises be carried out?
A. With pauses, taking 10 breaths between each one. B. Continuously for two or three minutes. C. Steadily and slowly, breathing calmly. D. As hard as possible.
3. Which of the following pictures is the description of Exercise Ⅲ? A. (1) B. (2) C. (3) D. (4) 4. Doing Exercise Ⅱ mainly trains the joints of your _______. A. hands B. waist C. neck D. hips
【答案与解析】本文主要讲述在做运动前要先做几分钟简单的热身系列伸展运动,并简单介绍了4种伸展运动的做法。
1. C。从 This not only helps your joints(关节) to move easily but also prepares all your muscle groups for more energetic activity可知做这些运动是为进行体育锻炼做准备,所以答案选C。
2. C。根据文章第1段中的 …in an easy and unhurried way…gently stretching…without forcing it…breathing normally…可知答案应选 C。
3. B。Exercise Ⅲ 的内容是:Standing with your feet apart and hands on your sides, lean first to the right and then to the left, sliding the hand down the side of the leg,此内容与图(2)吻合。
4. C。从第二个运动所做的动作Roll your head round slowly to face the right then the floor, then the left… 可知此运动与颈关节有关,所以答案选C。
相关推荐: