第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2017-2018学年高中英语译林版必修4江苏专版:Unit 2 课下能力提升7 含答案 精品

来源:用户分享 时间:2025/11/28 1:33:59 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

Unit 2 课下能力提升(七)

Ⅰ.单项填空

1.—I hear you've got a set of valuable Australian coins.________ I have a look? —Yes, certainly.

A.Do B.May

C.Will D.Should

2.It is important to know about the cultural differences that ________ cause problems. A.must B.dare C.need D.may 3.—Is John coming by train?

—He should, but he ________ not. He likes driving his car. A.must B.can C.need D.may 4.“Attention, please. Whoever can answer one of my questions ________ receive a prize,” the teacher said in class.

A.might B.shall C.should D.would

5.You might just as well tell the manufacturer that male customers ________ not like the design of the furniture.

A.must B.shall C.may D.need

6.Even though I'd hurt my leg, I ________ swim back to the river bank. A.could B.dare

C.had to D.was able to

7.—Boy, which website are you surfing on the Internet now? —Oh, Mum ... ________ I tell you everything I do? A.Must B.Should C.Can D.Shall

8.—Why are you figuring out these figures by hand? —Oh, my computer has crashed. It ________ work. A.can't B.mustn't C.needn't D.won't

9.It's really strange that they ________ have left without saying goodbye to us. A.could B.would C.must D.should

10.—Why didn't he go to the airport to pick you up?

—Oh, he ________, for the airport had a bus to send us back to the centre of the city. A.needed not B.needed not to C.didn't need D.didn't need to Ⅱ.阅读理解

For a while, my neighborhood was taken over by an army of joggers (慢跑者). They were there all the time: early mornings, noons, and evenings. There were little old ladies in gray sweats, young couples in Adidas shoes, middleaged men with red faces. “Come on!” My friend Alex encouraged me to join him as he jogged by my house every evening. “You'll feel great.”

Well, I had nothing against feeling great and if Alex could jog every day, anyone could. So I took up jogging seriously and gave it a good two months of my life, and not a day more. Based on

my experience, jogging is the most overvalued form of exercise around, and judging from the number of the people who left our neighborhood jogging army, I'm not alone in my opinion.

First of all, jogging is very hard on the body. Your legs and feet take a real pounding running down a road for two or three miles. I developed foot, leg, and back problems. Then I read about a nationally famous jogger who died of a heart attack while jogging, and I had something else to worry about. Jogging doesn't kill hundreds of people, but if you have any physical weaknesses, jogging will surely bring them out, as they did with me. Secondly, I got no enjoyment out of jogging. Putting one foot in front of the other for fortyfive minutes isn't my idea of fun. Jogging is also a lonely pastime. Some joggers say,“I love being out there with just my thoughts.” Well, my thoughts began to bore me, and most of them were on how much my legs hurt.

And how could I enjoy something that brought me pain? And that wasn't just the first week; it was practically every day for two months. I never got past the pain level, and pain isn't fun. What a cruel way to do it! So many other exercises, including walking, lead to almost the same results painlessly, so why jog?

I don't jog any more, and I don't think I ever will. I'm walking two miles three times a week at a fast pace, and that feels good. I bicycle to work when the weather is good. I'm getting exercise, and I'm enjoying it at the same time. I could never say the same for jogging, and I've found a lot of better ways to stay in shape.

1.From the first paragraph, we learn that in the writer's neighborhood ________. A.jogging became very popular

B.people jogged only during the daytime C.Alex organized an army of joggers

D.jogging provided a chance to get together

2.The underlined word “them” in Paragraph 3 most probably refers to ________. A.heart attacks B.back problems C.famous joggers

D.physical weaknesses

3.What was the writer's attitude towards jogging in the beginning? A.He felt it was worth a try. B.He was very fond of it. C.He was strongly against it. D.He thought it must be painful.

4.Why did the writer give up jogging two months later? A.He disliked doing exercise outside.

B.He found it neither healthy nor interesting. C.He was afraid of having a heart attack. D.He was worried about being left alone.

5.From the writer's experience, we can conclude that ________.

A.not everyone enjoys jogging

B.he is the only person who hates jogging

C.nothing other than jogging can help people keep fit D.jogging makes people feel greater than any other sport Ⅲ.任务型阅读

The health dangers of smoking have been well reported. For years, doctors have warned that smoking can cause lung cancer. Studies also have linked smoking to several other kinds of cancer, heart attacks and other diseases, lung diseases, and a number of other medical problems. The repeated health warnings have had an effect. Thousands of people have stopped smoking. But as many people have learned, stopping smoking can be very difficult.

A major problem apparently is the nicotine, a poisonous substance found in tobacco. Small

amounts of nicotine are released as tobacco is burned. And over many years of smoking, a person's body becomes dependent on the substance. An attempt to stop smoking brings the problems of nicotine withdrawal (脱瘾过程).

American medical researchers have found that nicotine withdrawal causes people to become angry very easily, aggressive, worried and unable to think sharply. Many people who have tried to stop smoking would confirm those findings.

To help people give up smoking, some tobacco companies have proposed chewing tobacco, or using snuff as safe substitutes (替代物). Snuff is a tobacco powder that usually is breathed in. But many people put it between their gum and cheek.

A group of British scientists said recently that many lives could be saved by a major program to get cigarette smokers to change to snuff. An American scientist, Allan Blum, disagreed. Dr. Blum argued that snuff, put in the mouth, can cause gum disease, teeth problems and throat problems that lead to cancer. Dr. Blum also warned against chewing tobacco as a substitute for smoking. He said chewing tobacco can lead to cancer of the mouth, throat or digestive system.

Medical researchers say another possible substitute for smoking is a special nicotine chewing gum. The gum is already sold in Europe and Canada. A report says research shows that the chewing gum will increase the amount of nicotine in a person's blood. This helps satisfy some people's desire for a cigarette. However, the report says, the chewing gum also leads to some unpleasant side effects. And it may be dangerous for people with heart problems.

Two other American scientists say they have found that the most effective way to stop smoking is to do it completely, suddenly, all at once. The report by Saul Shirtman and Dr. Murray Jogbett says that by stopping all at once, the worst problems of nicotine withdrawal are over in just a few days. But, they say, by continuing to smoke, even a little less each day, the problems of withdrawal never end completely. Bad effects Many kinds of disease and a number of other medical problems are of smoking 1.connected/associated/linked/concerned with smoking. 2.Difficulty/ The 3.reason for this is that smokers are dependent on nicotine, a poisonous Trouble substance in tobacco, and people 4.attempting/trying to stop smoking have in stopping emotional problems and are unable to think sharply. smoking Causing gum disease, teeth problems and throat Looking Snuff problems 6.leading to cancer for substitutes Chewing Causing cancer of the mouth, throat or digestive for tobacco system 5.Ways/Meassmoking ures to ◆Helping satisfy some people's desire for a stop smoking Nicotine cigarette by 7.increasing/raising the amount of chewing nicotine in one's blood gum ◆Having some side effects and being dangerous for people who 8.suffer from heart problems Giving up smoking 9.completely,_In a few days, the worst problems of nicotine withdrawal no longer 10.exist. suddenly, all at once 课下能力提升(七)

Ⅰ.1.解析:选B may表示征求对方的许可,will表示征求许可时,往往与第二人称连用,故选B。

2.解析:选D 句意:了解文化差异是很重要的,这些差异可能会引发一些问题。may表示推测,意为“可能”。must 表示必要性或是很有把握的推测;dare用作情态动词时表示“敢,竟敢”;need表示必要性,意为“需要,必须”。

3.解析:选D 先确定问句为一般将来时,因为像come, go, leave, start等这类趋向动词的进行时表示将来含义。答语是就将来的动作作出判断。must not“不准”,与句意不符,

故排除A项;cannot不可分开写,排除B项;need not“不必”,与句意不符,排除C项;只有D项“可能不,不一定”,正好与后面的He likes driving his car.相吻合,故选D项。

4.解析:选B shall在陈述句中用于第二和第三人称时,可以表示警告、命令、允诺、威胁等语气; might 表示可能性很小; should表示“应该(义务性)”;would表示意愿。由此可知这里选B项表示允诺。

5.解析:选C 句意:你最好还是告诉制造商,男性顾客可能不喜欢家具的图案设计。might just as well表示“最好还是”,由此推断后文语气不是很肯定,所以用may。

6.解析:选D 句意:尽管我的腿受伤了,我还是游回了河岸。表示过去有能力并成功做成了某事用be able to,不用could。dare“敢”; have to“不得不”。

7.解析:选A 考查情态动词。句意:“孩子,你上的哪个网站啊?”“噢,妈妈??我非得告诉你我做的任何事吗?”must表示“非得,偏偏,硬要”,符合语境。

8.解析:选D 由答语可知,电脑死机了。后面应该表示“它拒绝工作”。can't表示“不可能,没有能力”;mustn't表示“一定不要,禁止”;needn't表示“没有必要”;won't表示“不肯,就不”。根据句意应该选D项。

9.解析:选D 本题用should表示“竟然,居然”之意,符合句意“真奇怪,他们竟然没向我们道别就走了”。

10.解析:选D 首先need作为情态动词的时候没有过去式的变化;其次在不定式的省略中,动词可以省略,但不定式符号不能省略。故本题的答案为D项。

Ⅱ. 1.解析:选A 推理判断题。第一段中提到作者所在的街区到处都是形形色色的慢跑者,由此可推断A项正确。B项与本段第二句内容不符;后两项在文章中没有信息支持。

2.解析:选D 词义猜测题。本句的前面提到如果你有任何的身体虚弱症状,慢跑都会让它们显示出来,由此可推断此项正确。文章中没有提到作者患有心脏病,所以A项与句中的as they did with me不符;B项只是身体虚弱的一个方面的表现。

3.解析:选A 推理判断题。根据第二段的第一句内容可知作者起初认为可以尝试一下慢跑。

4.解析:选B 推理判断题。结合第三段的第一句、最后一句和第四段的第一句可推知此项正确。作者是深受慢跑之害后才决定放弃这种运动的,而且文章的后半部分提到作者喜欢外出快走和骑自行车去上班,所以A项不正确;后两项在文章中没有信息支持。

5.解析:选A 推理判断题。文章开头部分提到慢跑在作者所在的街区已经蔚然成风,可作者尝试一段时间后不得不放弃,由此可推断并非每个人都喜欢慢跑。B项过于绝对;作者没有推崇慢跑的意思,因此后两项不恰当。

Ⅲ.1.connected/associated/linked/concerned 2.Difficulty/Trouble 3.reason 4.attempting/trying 5.Ways/Measures 6.leading 7.increasing/raising 8.suffer 9.completely 10.exist

2017-2018学年高中英语译林版必修4江苏专版:Unit 2 课下能力提升7 含答案 精品.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c81kr23qr5y9d31q9p63i6j6mw9sjow00dnc_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top