第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

河北省2018年中考英语试题(含答案及解析)

来源:用户分享 时间:2025/11/24 11:48:13 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

47. B 【解析】综合判断题。问题: Victor Smith为 Susan Rosen做了什么?根据第二封信的内容“We hope we can give you better service. We are sending you another skirt with this letter. It is Size L, and its green color is brighter than the one you had.”可知卖家又新邮寄一件裙子,正确答案为B。

B

Edward rose early on the New-year morning. He looked in every room and wished a Happy New Year to his family. Then he ran into the street to repeat that to those he might meet.

When he came back, his father gave him two bright, new silver dollars.

His face lighted up as he took them. He had wished for a long time to buy some petty books that he had seen at the bookstore.

He left the house with a light heart, expecting to buy the books. As he ran down the street, he saw a poor family.

“I wish you a happy New Year.” said Edward, as he was happily passing on. The man shook his head. “You are not from this country? ” said Edward. The man again shook his head, for he could not understand or speak his language. But he pointed to his mouth, and to the children shaking with cold, as if (好像)to say, “These little ones have had nothing to eat for a long time”

Edward quickly understood that these poor people were in trouble. He took out his dollars, and gave one to the man and the other to his wife.

They were excited and said something in their language, which doubtless meant, “We thank you so much that we will remember you all the time.”

When Edward came home, his father asked what books he had bought. He hung his head a moment, but quickly looked up.

“I have bought no books,” said he, “I gave my money to some poor people, who seemed to be very hungry then.” He went on, “I think I can wait for my books till next New Year.”

“My dear boy,” said his father, “Here are some books, more as a reward for your goodness of heart than as a New-Year gift”.

“I saw you give the money cheerfully to the poor German family. It was nice for a little boy to do so. Be

always ready to help others and every year of your life will be to you a Happy New Year.”

48. Edward expected to ________ with the money he got from his father.

A. help the poor family B. buy something to eat C. buy some pretty books D. learn another language

49. Why did the poor man shake his head when Edward spoke to him?

A. He couldn’t understand the boy. B. He wouldn’t accept the money. C. He didn’t like the boy’s language. D. He was too cold to say anything. 50. How much did Edward give the poor family? A. One dollar.

B. Two dollars.

C. Three dollars.

D. Four dollars.

51. We know that Edward ________ from the passage.

A. got a prize for his kind heart B. had to buy his books next year C. bought the books at the bookstore D. got more money from his father 【答案】:48-51 CABA

【主旨大意】:本篇是一个记叙文。主要记叙了一个叫Edward的小男孩,用父母给自己的两美元去帮助更需要的穷人。最后小男孩不仅从爸爸那得到了喜欢的书作为新年礼物并且还得到了比新年礼物更重要的奖励——这就是善良和他人的感谢的故事。

48. C 【解析】细节理解题。Edward 期望用爸爸给他的钱去买________。根据第三段第二句 “He had wished for a long time to buy some pretty books. 可知答案,故选C。

49. A 【解析】细节理解题。当 Edward对这个穷人说话时,他为什么总是摇头?根据第六段第二句 “The man again shook his head, for he could not understand or speak his language.” 可知他不懂孩子说的语言。故答案选A。

50. B 【解析】细节理解题。Edward给穷人家多少钱?根据第七段第二句 “He took out his dollars, and gave one to the man , and the other to his wife”和 第二段“When he came back, his father gave him two bright, new silver dollars”可知,他给穷人家里两美元。故选B。

51. A 【解析】细节理解题。通过这篇短文我们知道 Edward ________。根据第十一段内容My dear boy,” said his father, “Here are some books, more as a reward for your goodness of heart than as a New-Year gift”可知, 由于男孩的善良爸爸给他买了书作为奖赏。故选A。

C

DIY Your Own Desserts

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

We offer different kinds of classed to you all. A very popular class we are offering these

10 days is the class named “DIY Your Own Desserts”.

Can you imagine how happy your beloved one will be happy when you give him/her your DIY desserts on the special days like birthday, Mother’s Day and Father’s Day? Come to our class and make your own desserts. Give your beloved one some surprises!

The class runs daily and it is a completely hands-on personal cooking experience lasting up to 4 hours learning 3-4 recipes (食谱) each lesson. The teacher will first show how to cook different recipes in front of you. And then he will guide you on how to prepare and make the food.

At the end of the class you can either eat the meal prepared during the class or take it home with you. What’s more, you’ll be able to take home the copies of all the recipes.

Costs: $30 each lesson. You can start at any time.

Go to our website to get more information about the class. You can either e-mail us or come to our office for attending it.

52. You can join the class if you like to ________. A. offer some recipes

B. teach how to cook

C. make desserts yourself D. get some surprises

53. You will _________ in the class. A. eat the meal with the teacher

B. celebrate the special days D. have a hands-on experience

C. learn 2-3 recipes each lessons

54. You will pay _________ for five lessons. A. $30

B. $60 C. $120

D. $150

55. How can you attend the class? A. Make a phone call to them.

B. Send them an e-mail.

D. Come to the class directly.

C. Get information from parents.

【答案】:52-55 CDDB

【主旨大意】:本文是一篇广告。主要是介绍DIY Your Own Desserts课程的主要内容以及课程的费用和报名的方式。

52. C 【解析】细节理解题。由第二段中 “Come to our class and make your own desserts.” 可知,如果你想亲自做些甜品,可以加入这个课程。本题难度较小。

53. D 【解析】 细节理解题。由第三段中 “The class runs daily and it is a completely hands-on personal cooking experience lasting up to 4 hours learning 3-4 recipes each lesson.” 可知,在这个课堂上,你可以有亲身实践的烹饪经历。本题难度适中。

54. D 【解析】细节推断题。由文中 “$30 each lesson” 可知,五节课需要$150。本题难度较小。

55. B 【解析】细节理解题。由文中 “You can either e-mail us or come to our office for attending it” 可知,可以通过发送邮件或直接去办公室报名参加。本题难度较小。

D

“Volunteering makes you look at the world differently. You see how little things can change a person’s life for the better, which makes everyone a better person.” Mason, a volunteer said.

National Volunteer Week started in 1974 and is held every April. It is a time to thank volunteers for their achievements. It is also a perfect opportunity (机会) to encourage others to take their first step toward becoming a volunteer. Making the decision to take the first step can be the biggest problem, because they often wonder if they will be able to meet the organization’s expectations (期望). Some people fear not knowing anyone else in the group. Not having enough time also prevents some from sharing their abilities. The following tips can help if you have some of these worries.

★ Start out slowly, don’t add too much pressure. Even a few hours a month can make a big difference in someone’s life.

★ Choose an organization with the same interests and common values. ★ Take part in a training meeting for new volunteers, even if it is not asked.

★ Work with a veteran volunteer. He volunteered a lot, he can help you increase the confidence and completely understand the organization’s expectations.

★ Invite a friend or family member to serve. It is a good experience to volunteer with them.

★ Finally, it is most important to enjoy the volunteer experience and to remember that not all volunteer experiences are perfect. If one experience doesn’t work, don’t give up and you’ll surely find the right opportunity. Spend some time on volunteer work and you will see great changes in people’s lives. As Mason discovered

during his volunteer experience, “…little things can change a person’s life.” 56. Volunteering can help _________.

A. make a decision B. see the world clearly C. thank other people D. make person’s life better 57. What could be the reason to stop people taking the first step?

A. They don’t have enough time. B. They are prevented by their families.

C. They fear that their abilities are shared. D. They don’t expect to become volunteers. 58. Which of the following can help people take the first step?

A. Start out quickly. B. Organize a training meeting. C. Invite a friend to be with them. D. Join in a group with different values. 59. The underlined word “veteran” in the passage means “ _________ ”. A. polite B. humorous C. young D. experienced 60. What is the main idea of the passage? A. To tell people to make changes in their lives. B. To encourage people to start their volunteering. C. How to make great achievements in volunteering. D. How to keep on volunteering whatever happened. 【答案】:56-60 DACDB

【主旨大意】:本篇文章是一篇议论文。通过阐述参加志愿者活动的益处以及如何帮助人们消除对参加志愿者活动的顾虑从而鼓励人们参加志愿者活动。

56. D 【解析】细节理解题。根据第一段第二句 “You see how little things can change a person’s life for the better ”可知。本题难度适中。学生在选题时容易受到第一句的影响误选B.但如果仔细看后面的句子不难选出正确答案。做题时务必控制答题速度。

57. A 【解析】细节理解题。根据第二段最后一句 “Not having enough time also prevents some from sharing their abilities”可知。本题难度较小。

58. C 【解析】细节理解题。根据第三段后面★标注的几条建议,我们可以逐一排除错误选项。根据第五条建议中提到的 “Invite a friend or family member to serve” 可知。本题难度较小。

59. D 【解析】词义推断题。根据下划线单词 “Veteran”后面的句子 “He volunteered a lot”说明他参加了很多活动,也就是经验丰富的意思。本题难度较小。

60. B 【解析】主旨大意题。通过最后一段第一句和最后一句“Spend some time on volunteer work and you will

河北省2018年中考英语试题(含答案及解析).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c81uao6q2vm38ccg96mxg8n6j4879as00c0l_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top