郑州市2019年高中毕业年级第三次质量预测
英语试题卷
本试卷分四部分,考试时间120分钟,满分150分(听力成绩算作参考分)。考生应首先阅读答题卡上的文字信息,然后在答题卡上作答,在试题卷上作答无效。 第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Four teenage girls from Minnesota, US. 120 hours of non-stop togetherness. No cellphones. This is not a reality show, but an adventure journey.
“It was really perfect,” said Julia Ruelle of her recent adventure to the Boundary Waters Canoe Area Wilderness with three of her childhood friends. “By unplugging, we had an amazing time.”
Last year, the 16-year-old took part in an essay contest and carried off a prize. The award was a 5-day canoe and camping adventure with up to three friends. No parents or guides would be there. So Julia invited her friends Anna Wander, Madeline Wilson and Julianna Torelli.
The four Minnetonka High School juniors arrived in Ely for training the day before they began the journey. They set out the next day at 7 a.m., quickly developing a routine.
“We were done paddling by noon,” Julia said. “We ate lunch at the campsites and then it was time for hammocks(吊床), reading, making friendship bracelets(手镯) and talking.”
The girls all had some experience in the outdoors before.
Anna had been to the Boundary Waters with her family. “I love how you are separated from everything in your life, especially technology,” Anna said. Without her phone, she said, “I’m less worried about things.” Madeline, too, had been to the Boundary Waters a few years back. “But this time, I had to paddle right and set up camp,” she said. The girls made fire and cooked meal together. No one was ever hungry or homesick, but they
- 1 -
were nervous the final night as they waited out a thunderstorm. They left wet sleeping bags in one tent, and squeezed into another for the night. “Every thunderstorm in the Boundary Waters feels huge,” Julia said.
On the car ride home, they were all on their phones catching up with friends. “It was a little at a loss turning my phone on,” said Anna. “Mental health can be improved so much in the Boundary Waters. It really helps to get away and reconnect with yourself.”
21. How did Julia Ruelle get the chance to camp? A. She won an essay contest. C. She performed well in her school.
22. Why was the 5-day adventure unique to the girls? A. They needed to complete many tasks. B. They needed to find a guide on their own. C. They had to live on a boat for several days. D. They had to live without their smartphones. 23. What can we know about the girls from the story? A. They had not got any camping experience before. B. They all felt refreshed after the adventure journey. C. They enriched their learning experiences by exploring. D. They used to keep in close touch with their friends by phone. 【答案】21. A 22. D 23. B 【解析】
本文是一篇记叙文。文章介绍了一次特别的探险。来自于明尼苏达的四位女孩开展了一场独木舟和露营探险。而这次探险之旅的特别之处在于四位队员都不能使用手机。这次探险让她们振奋了精神,重新找回了自我。 【21题详解】
细节理解题。根据文章第三段Last year, the 16-year-old took part in an essay contest and carried off a prize. The award was a 5-day canoe and camping adventure with up to three friends.可知,Julia Ruelle在去年参加了一场作文比赛,并获得了奖。奖项就是和三个朋友一起参加为期五天的独木舟和露营探险。因此可知A选项正确,故选A。 【22题详解】
推理判断题。根据第一段No cellphones. This is not a reality show, but an adventure journey(.没有手机。这不是真人秀,而是探险之旅),第二段“By unplugging, we had an amazing time.”(通过不用手机,我们度过了
- 2 -
B. She was invited by her friends. D. She asked her parents for support.
一段令人惊奇的时光),以及第七段Without her phone, she said, “I’m less worried about things.”(没有手机,我不再那么担忧一些事情了。)可知,这次探险之旅的独特之处在于四个女孩在探险之旅中不能使用手机。故选D。 【23题详解】
细节理解题。根据最后一段Mental health can be improved so much in the Boundary Waters. It really helps to get away and reconnect with yourself.”可知,这次没有手机的探险之旅提升了她们的精神状态,也帮助她们重新找回了自我。因此B选项正确。B选项They all felt refreshed after the adventure journey.(这次探险之旅后她们都感到精神振奋)。故选B。
B
On a recent trip to the island of Newfoundland, Canada, my husband asked our talkative cab driver what made him most proud to be a native.
“Our generosity and hospitality(好客),” he replied in a strong local accent. “If your car breaks down in the middle of nowhere, someone will stop to help. People here are kind like that.” His answer rang in my mind during that ride with my husband and teenage kids, as we headed out to explore on the first day of our vacation.
Little did I know we were about to experience some of that remarkable Newfoundland kindness for ourselves. We met Alma that same morning at the start of a long hike. Our teenagers hurried ahead, and as we walked behind, admiring the scenery, two women in sunglasses and summer hiking equipment stopped. They’d heard us discussing different routes, and then asked if we’d like suggestions. They looked to be in their 40s, and were both enthusiastic to share their local expertise.
We listened eagerly, taking mental notes, until one of the women asked, “You have a car, right?” I explained that there were no cars available during our week on the island, so we had to rely on cabs instead.
“Oh no,” she said, “you need a car.” And then, as casually as if offering a piece of chewing gum (口香糖), she said, “Take mine!” My husband and I just smiled in disbelief, dumbfounded. “Why not?” she insisted. “You need a car to get to know all these places.” “But you don’t even know us,” I said.
“That doesn’t matter,” she continued with absolute determination.
Surprised, I looked over at her friend, who shrugged and said, “That’s Alma.”
Forty minutes of talking later, my family climbed into Alma’s car. We spent the rest of our vacation discovering different areas of this beautiful island. But it wasn’t the groups of whales we saw, or the vast areas of woodland, that made this place so memorable. Instead, it was the act of kindness from a complete stranger that
- 3 -
made us realize how special Newfoundland really was.
Next year, there’s no doubt where we’ll be taking our summer vacation. Who knows what act of kindness we’ll meet then?
24. What did the cab driver take pride in as a native? A. Their kindness and enthusiasm. C. Their unselfishness and determination.
B. Their cheap service and friendliness. D. Their rich experience and local knowledge.
25. The underlined word “dumbfounded” in Paragraph 5 probably means “________”. A. annoyed
B. satisfied
C. shocked
D. embarrassed
26. What impressed the author most during her stay in Newfoundland? A. The local culture of the island. C. The beautiful scenery of the island.
B. The answer from the cab driver. D. The help from an enthusiastic stranger.
27. What can we infer about the author from the last paragraph? A. She expects to visit Newfoundland again. B. She hasn’t decided where to go next year yet. C. She is looking forward to meeting Alma once more. D. She also wants to be kind to others during the vacation. 【答案】24. A 25. C 26. D 27. A 【解析】
本文是一篇记叙文。文章中作者介绍了一家人的加拿大纽芬兰岛之旅。在这次旅行中,给作者留下最深刻印象的不是美丽的景色,而是她遇到的陌生人的善良和热情好客。 【24题详解】
细节理解题。根据第二段中“Our generosity and hospitality(好客),” he replied in a strong local accent.一句可知,出租车司机最为自豪的是当地人的慷慨和好客。A选项中的Their kindness and enthusiasm“他们的善良与好客”最为接近。故选A。 【25题详解】
词义猜测题。根据前句My husband and I just smiled in disbelief(我丈夫和我只是不相信地笑着)可知,当Alma提出让作者一家开自己的车去旅行的时候,作者和丈夫很惊诧。Dumbfounded惊呆的,目瞪口呆的。故选C。 【26题详解】
细节理解题。根据文章倒数第二段Instead, it was the act of kindness from a complete stranger that made us realize how special Newfoundland really was.(取而代之,是一个陌生人的善意之举让我意识到纽芬兰的真正
- 4 -
相关推荐: