第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2015年高考英语仿真模拟试卷(广东卷五)(含解析)

来源:用户分享 时间:2025/11/13 22:16:44 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

30. What can we learn about the old man from the last paragraph?

A. He remained optimistic about catching fish. B. He was the most skillful fisherman in the village. C. He would stay out longer than any other fisherman. D. He would usually go out further than any other boat.

B

(2015?山东省实验中学第一次诊断考试)No one knows exactly how many disabled people there are in the world,but estimates suggest the figure is over 450 million. The number of disabled people in India alone is probably more than double the total population of Canada.

In the United Kingdom,about one in ten people have some disability. Disability is not just something that happens to other people:as we get older,many of us will become less mobile,hard of hearing or have failing eyesight.

Disablement can take many forms and occur at any time of life. Some people are born with disabilities. Many others become disabled as they get older. There are many progressive(逐渐的)disabling diseases. The longer time goes on,the worse they become. Some people are disabled in accidents. Many others may have a period of disability in the form of a mental illness. All are affected by people?s attitude towards them.

Disabled people face many physical barriers. Next time you go shopping or to work or visit friends,imagine how you would manage if you could not get up steps,or onto buses and trains. How would you cope if you could not see where you were going or could not hear the traffic?But there are other barriers:prejudice(偏见)can be even harder to break down and ignorance represents the greatest barrier of a11. It is almost impossible for the able-bodied to fully appreciate what the severely disabled go through,so it is important to draw attention to these barriers and show that it is the individual person and their ability,not their disability,that counts. 31. The first paragraph mainly points out that _______. A. there are many disabled people in the world B. the number of disabled people in India is the greatest C. India has much more disabled people than Canada

D. it is impossible to get an exact figure of the world?s disabled people

32. The key word in paragraph 4 is ________.

A. disability B. ignorance C. prejudice D. barriers

33. The last word of the text “counts” most probably means ____________. A. is most important B. is considered C. is included D. is numbered 34. Which of the following statements is NOT true? _________. A. even the able-bodied may become disabled in some way B. the disabled prefer to be ignored by the able-bodied C. prejudice against the disabled should be removed

D. The disabled make up about 10 percent in the UK?s population 35. it can be concluded from the passage that _______. A. we should try our best to prevent disablement

B. physical and metal barriers are equally hard to break down C. we should take a proper attitude towards the disabled D. all of us will be disabled at a certain time of our life

C

(2015年山东省师大附中第一次模拟考试) The day my husband fell to his death, it started to snow, just like any November day. His body, when I found it, was lightly covered with snow. It snowed almost every day for the next four months, while I sat on the couch and watched it pile up. One morning, I shuffled downstairs and was surprised to see a snow remover clearing my driveway and the bent back of a woman shoveling(铲)my walk. I dropped to my knees, crawled through the living room. And back up stairs so those good people would not see me. I was embarrassed. My first thought was, how would I ever repay them? I didn?t have the strength to brush my hair let alone shovel someone?s walk.

Before John?s death, I took pride in the fact that I rarely asked for help or favors, I defined myself by my competence and independence. So who was I if I was no longer capable and busy? How could I respect myself if all I did was sit on the couch every day and watch the snowfall?

Learning how to receive the love and support that came my way wasn't easy. Friends cooked for me and l cried because I couldn't even help them set the table. “I'm not usually this lazy, ”I wept. Finally, my friend Kathy sat down with me and said, \

2015年高考英语仿真模拟试卷(广东卷五)(含解析).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c8gk865pgdt77xpp57ww9_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top