第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

(全国通用)2017版高考英语二轮复习 考前三个月 专题一 阅读理解 细做模拟试题,题型分类突破

来源:用户分享 时间:2025/10/10 19:16:11 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

working in China,expecting Chinese co-workers to get along with him when he criticizes them straight out on every single matter in front of everyone.I think they will take him outside and take care of him.It just doesn’t work that way with Asian people.

If you’re an American boss giving your Asian employee a review,you will see that they will have a problem with your negative remarks.They will think that you don’t like them,disrespectful,and want to get rid of them;when in fact,you’re just doing your job.Of course,it’s not fair for you as an American boss but just expect that it can be something that is on your Asian employee’s mind. 语篇解读 本文介绍了美国和亚洲文化的不同导致美国人和亚洲人不能很好的相处。 8.The Americans can’t get along well with the Asians probably because . A.their cultures are different B.they don’t like each other C.both of them are too proud

D.they have different political views 答案 A

解析 细节理解题。根据第一段第三句“If you don’t understand the culture,you will get some problems with them.”可知,因文化的不同,美国人和亚洲人不能很好的相处。故选A。

9.The underlined phrase “face saving” in Paragraph 2 probably means “ ”. A.saving some money for later use B.making faces to please your boss C.showing some respect to somebody D.helping somebody out of trouble 答案 C

解析 词义猜测题。根据划线短语所在句前面几句“When it comes to most Asian culture,respect is everything.You can do anything you want but don’t disrespect an Asian man.You will get some real consequences afterward and especially if he is your boss.”可知,划线部分的意思是:展示对别人的尊重。故选C。

10.From the third paragraph we can know that it is difficult . A.for the Asians to accept the culture in America B.for the Americans to adapt to the culture in China C.for people to learn the culture in a foreign country D.for people to follow the culture in their own country 答案 B

解析 推理判断题。根据第三段中的“Imagine an American working in China,expecting Chinese co-workers to get along with him when he criticizes them straight out on every single matter in front of everyone.I think they will take him outside and take care of him.It just doesn’t work that way with Asian people.”可知,美国人适应中国文化是困难的。故选B。

11.The negative remarks an American boss gives on your work probably mean he/she .

A.doesn’t like you any longer B.thinks you are not worth respecting C.offer you some better advice D.wants you to improve your work 答案 D

解析 推理判断题。根据第四段中的“If you’re an American boss giving your Asian employee a review,you will see that they will have a problem with your negative remarks...when in fact,you’re just doing your job.”可知,D项符合语境。

D

Run out of cooking oil or need some dressing for your salad?The solution maybe insects from your backyard!Scientists are turning insects into a source of healthy oil.Even though insects are a food source in some parts of the world,to many people,the thought of eating them is very disgusting.

“In the western countries,there is no culture of eating entire insects,so when the idea is to use the protein in powder as an ingredient,people might tend to receive this better protein even if they cannot see it,” said researcher Daylan Tzompas-Sosa,Wageningen University,Netherlands.“There are many uses for the oil in general,but we are investigating the use of these oils for a food,as a food ingredient.”

The Mexican researcher,working in the Netherlands,said insects are a great source of heart healthy omega-3 fatty acids,which can help treat anxiety disorder symptoms.Backing up the increased reliance on insects is the United Nations Food and Agriculture Organization.In a 2013 report,the UN agency allowed the cultivation of bugs as a food source,saying it’s environmentally friendly and could boost the world’s food production.

There are clear reasons that experts advise people to eat the insects.Experts say insects require little food to grow and the backyard can be a good place to raise.And there’s no shortage of protein-rich insects,which contain fat,vitamins,

fiber and minerals.

Researchers say different bugs provide unique tastes and textures.“This is very liquid and it has a different color,so this can be used as a dressing for example and it’s easy to use and this can be used for example for pastry,because for pastry you need hard fats,” stated Tzompas-Sosa.

But not all insects produce good oil.Cockroaches don’t.The bug oils must be tested to make sure they are safe to consume.But getting over the “ick factor” may be a bigger challenge.

语篇解读 本文是一篇说明文。主要介绍了食用昆虫的问题。文章指出了食用昆虫的好处,同时指出有些昆虫在食用前还需进一步测试以确保其安全性。 12.Which of the following can replace the underlined phrase “Backing up”? A.Raising. C.Supporting. 答案 C

解析 词义猜测题。根据第三段中的“In a 2013 report,the UN agency allowed the cultivation of bugs as a food source,saying it’s environmentally friendly and could boost the world’s food production.”可知,联合国粮食和农业组织支持食用昆虫,故答案为C项。

13.Why do experts suggest eating the insects? A.They’re rich in minerals. B.They have different colors. C.They taste good. D.They’re easy to raise. 答案 D

解析 细节理解题。根据倒数第三段“Experts say insects require little food to grow and the backyard can be a good place to raise.”可知,专家们认为昆虫需要很少的食物去饲养,并且自家院落就可以养殖,因此可知,昆虫很容易饲养,故答案为D项。 14.From the last paragraph,we can learn that . A.all insects cannot produce good oil B.the bug oils are the most delicious C.it’s safe to consume the bug oils D.the use of bug oils is banned 答案 A

B.Rejecting. D.Enjoying.

解析 细节理解题。根据最后一段“But not all insects produce good oil.Cockroaches don’t.”可知,食用昆虫还需测试,并不是所有的昆虫都适合食用,因此答案为A项。

(全国通用)2017版高考英语二轮复习 考前三个月 专题一 阅读理解 细做模拟试题,题型分类突破.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c8iw8b8d3az4n7xz5eecp3x5if1klf700aye_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top