第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2020版高考英语大一轮复习Module6TheWorld’sCulturalHeritage课后

来源:用户分享 时间:2025/11/24 13:22:15 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

2020版高考英语大一轮复习 Module 6 The World’s Cultural Heritage课后达标检测(含解析)外研版选修7 Module 6 The World’s Cultural Heritage

(建议用时:45分钟)

错误! 阅读理解

(2019·石家庄模拟)Few people are aware that Bridge, crossed by thousands of daily commuters(通celebrated as a London landmark, was mainly built workforce。

Waterloo 勤者) and by a female

There are no written or photographic records of the women who built the bridge since the construction company that built it closed in the 1980s and with it went all the records。 What’s left is anecdotal evidence, kept alive by the tourist boat captains who have called it the Ladies’ Bridge。

During the Second World War, with the majority of the active male labor force away at the front, women increasingly took on traditionally male roles. By 1944, 25,000 women were working in the construction industry, carrying out back。breaking tasks. These women were permitted to carry out this exhausting and dangerous work on the basis that it would only be temporary and that their pay would be lower than that of men。 So the trend in women working in construction and engineering did not continue after the war.

September sees a series of events celebrating the unknown work of the large female workforce。 Musician Claudia Molitor has created a 45-minute musical entitled “the Singing Bridge\, which runs at Somerset House from 9 to 25 September。 In late September, the “Light up the Ladies’ Bridge” event sees the National Theatre’s fly tower lit up by large scale photographic projections(投影) of female construction workers working in construction during World War Ⅱ.

Let’s all celebrate the women who have helped to build the cities in which we live. 【解题导语】 本文是一篇说明文。介绍了英国滑铁卢桥的历史、建造人及纪念活动等。 1.Why do few people know about the builders of Waterloo Bridge? A.The records of their work have been lost。

- 1 -

2020版高考英语大一轮复习 Module 6 The World’s Cultural Heritage课后达标检测(含解析)外研版选修7 B.Female workers received little attention.

C.The construction took place long ago。 D.Few people know about the bridge。

A 解析:细节理解题.根据第二段的第一句可知,自从20世纪80年代建造该桥的建筑公司倒闭以来,就没有妇女建造该桥的文字或照片记录了,所有的记录随着公司的倒闭都丢失了,故A项正确。

2.Why did London women do the construction work? A.It was a tradition in London. B.They wanted to get a steady job. C.The company offered them better pay. D.Most men had gone to the battlefield.

D 解析:细节理解题。根据第三段的第一句可知,由于二战期间大部分男子都上前线参战了,而妇女便不得不充当起了男子的角色,故D项正确。

3.What’s the fourth paragraph mainly about? A.The influence of the bridge on art.

B.A musician’s contribution to the bridge。 C.The events in honor of the bridge builders。 D.Women’s work during the Second World War.

C 解析:段落大意题。通读第四段可知,该段第一句为该段主题句,该段主要介绍了在九月份举行的一系列纪念建桥者的活动,故C项正确。

4.Which can be the best title for the text? A.Female Workers on the Rise B.A Hidden Treasure in London C.A New London Landmark

D.The Story Behind the Ladies' Bridge

D 解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了英国滑铁卢桥的历史、建造人及纪念活动等,重点介绍了该桥被称为“女士桥” 的原因和其背后的故事,故D项最适合作本文标题。

Ⅱ 完形填空

- 2 -

2020版高考英语大一轮复习 Module 6 The World’s Cultural Heritage课后达标检测(含解析)外研版选修7 (2019·合肥教学质量检测)It was late in the fall of 1976. I was a junior at Williams College and had been a member of the 1 team the previous year. One morning, when I found my name wasn’t on the list, I stood frozen at the wall for a long time, 2 scanning up and down, trying to hold back the tears that were making me feel 3 .

As players looked at the 4 on the wall, my coach Curt Tong sat on the shelf along the bottom of a window across the 5 floor. His office was only a few feet away, 6 he sat out in the outside where anyone with a strong emotion could visit without being 7 to knock at his office door. That was his 8 touch and it couldn't have been more pleasant.

I 9 the gym and sat next to him。 I told Coach Tong that I understood why he 10 me, but in my immature youth, I was angry at him for 11 my spot and my identity。 Anyone who has ever been cut from a team hates the 12 , whether for a moment or for a lifetime。

Coach Tong 13 me for my past work, telling me I was a good player, just not quite good enough. He 14 me there would be better days ahead. We shook hands. I walked out of the gym and then 15 for a few hours。

Two weeks later, contrary to all expectations, he 16 me for a vacant position, coaching a basketball team at the local high school。 It was the most 17 experience of my life at the time。 And I got a lot out of coaching.

Coach Tong knew that would happen and the experience 18 pushed me into coaching as my career。 I chose journalism 19 though, because.。。well,who knows 20 we do anything at 21?

【解题导语】 本文是一篇记叙文。 “我” 在篮球队被除名,找到教练后向他表达了 “我” 的愤怒。教练安慰 “我”,后来推荐 “我” 进了一所高中当篮球教练。后来 “我” 从事新闻工作,明白了年轻人会做一些连自己都不能理解的事情.

1.A.rugby C.basketball

B.volleyball D.baseball

C 解析:根据倒数第二段第一句中的“coaching a basketball team at the local high school”可知, “我\曾经是这个篮球队的成员.C项意为“篮球\,符合语境,故C项正确。

- 3 -

2020版高考英语大一轮复习Module6TheWorld’sCulturalHeritage课后.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c8k2v997wc303gjy5zd2f62h6002tp400las_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top