第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2014届高考英语二轮阅读理解基础训练题(29 )及答案解析

来源:用户分享 时间:2025/11/16 0:20:01 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

河北省邢台市2014届高考英语二轮阅读理解基础训练题29

阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A

Six years ago, I walked into a local animal shelter on a cold, rainy day. Although my house was already full of cats and dogs, I still couldn’t resist an occasional visit to the shelter. This time as I was walking down the row of pens full of barking dogs I noticed a small boy looking into one of them.

He had a malnourished(营养不良的) looking body and a bony face with a big nose sticking out of the middle of it. He was looking at a small, golden dog. Its bony ribs were showing and its thin tail was folded between its legs. It wasn’t begging for attention like the other puppies but was hiding in the corner instead. The boy looked up at me with sad eyes and asked what was wrong with it. “It was probably abused and abandoned”, I said. “That is why it is so scared.”

The boy immediately turned to an older lady and said, “Grandma, I want this one.” The old woman smiled and walked to the front desk to fill out the adoption forms. I followed and asked about the boy. I found out that he’d had a rough start in life too. She had just gotten custody(监护权) of him after the state had taken him from his parents. She had hoped getting a dog would make it easier on him. I looked back at him, holding his scared puppy, and said a prayer for them both.

It was yesterday. I was driving down the road enjoying a gloriously sunny, spring day. Then in a green front yard I saw the boy. His teenage body was tall and strong. His nose no longer seemed big but fit well into his smiling face. He was throwing a ball to a healthy, happy dog with shining golden hair. His little act of love and kindness had indeed gone a long way. It had saved a dog’s life, healed his own heart, and given this middle-aged man fresh hope for us all. 26. The author entered the animal shelter because ____________ . A. he loves dogs and pets B. it was too cold outside C. he wanted to buy a dog

1

D. he wanted to see the boy

【答案】A

【解析】细节理解题。根据Although my house was already full of cats and dogs, I still couldn’t

resist an occasional visit to the shelter.因为他家已经有许多狗了,他因为喜欢去看狗和宠物,故选A。

27. The reason why the dog was so scared is that _______ . A. it was afraid of the cold B. it had been ill-treated C. it was frightened by the boy

[来源:www.shulihua.net]

D. it was frightened by the author

【答案】B

【解析】细节理解题。根据It was probably abused and abandoned它被虐待,所以看起来很害

怕的样子,故选B。

28 . Why did the boy want to adopt the golden dog? A. Because the dog looked attractive. B. Because his grandma also liked the dog. C. Because they had something in common. D. Because the author advised him to adopt it.

【答案】C

【解析】细节理解题。根据I found out that he’d had a rough start in life too因为小男孩和这只

[来源:www.shulihua.net]

小狗有共同之处,故选C。

29.The Grandma wanted the boy to adopt a dog so that ___________ . A. his life could be easier B. he could play balls with it

[来源:www.shulihua.net]

C. he could forget about his parents D. the dog could be taken good care of

【答案】A

【解析】细节理解题。根据She had hoped getting a dog would make it easier on him.她让小男孩

领养一只狗以便让他的生活过得更加轻松,故选A。 30. What can we learn from the last paragraph ?

2

A. The author is a kind-hearted old man.

B. The boy’s nose has become smaller than before. C. The author enjoys watching people playing with dogs. D. Both the boy and the dog are growing healthily and happily.

【答案】D

【解析】细节理解题。根据It had saved a dog’s life, healed his own heart,小狗和小男孩都幸福

滴健康地成长,故选D。

较难题目特训:人物故事类

Finally, Ientered the university. Because of my careful savings, I did not have to work during the school year. Then,summer came and it was time to work harder than ever. I continued working as a waitress at night, instructed tennis camps several mornings a week and worked as a secretary for a few hours in the afternoons. I even decided to take a class at acommunity(社区)college. This class at the community college saved me $650. It was an extremely tiring summer and made me anxious to return to my relatively easy life at the university.

During my second and third years of undergraduate schooling, I decided to work about five hours per week in the campus(校园)admissions office answering phones. This provided a little spending money and kept me from drawing my savings out. The overall situation looked hopeful as I approached my senior year as long as I could make as much money as I had the previous summer. I wanted to go to Israel to study for 3 weeks, but I hesitated in making this decision because it would cost me $1,600 more to get the credits in Israel. About two weeks later my Mom called to tell me that I had $1,600 in the bank that I had forgotten about! One of my concerns about this trip was not only the cost, but the loss of time to make money; however, I made as much that summer in the ten weeks when I was at home as I had made during the fourteen weeks when I was at home the summer before. The way everything worked together to

3

make this trip possible was one of the most exciting things that have ever happened to me. This experience has shaped me in many important ways. The first thing that Ilearned was the importance of a strong work ethic (伦理). Working long hours did a lot to develop my character and helped me learn the value of adollar. It also made me learn how to search for creative ways to settle difficult situations.

56. Where did the writer probably work part-time before attending the university? A. In a restaurant. 来源:www.shulihua.net]

B. In the tennis camps.

C. In a company. D. In the admissions office.

57. The writer took a class at a community college mainly because_____. A. she wanted to save money B. life there was relatively easy C. summer time was tiring D. it was required by the university

58. The writer’s major concern about the trip to Israel was that_____. A. her mother would not give her approval B. she would fail to get credits in Israel C. a well-paid summer job would be lost D. $1,600 couldn’t be drawn out in time

4

2014届高考英语二轮阅读理解基础训练题(29 )及答案解析.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c8ncby900nl9da6a52gje3fmdy9ul8q00gj2_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top